Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

El Papa visita la casa de Scholas Ocurrentes a Moçambic

En el marc de la seva visita apostòlica a Moçambic, el papa Francesc va iniciar aquest dijous les seves activitats celebrant la missa matutina en privat a la seu de nunciatura apostòlica i abans de la visita de cortesia al president de la República, Filipe Jacinto Nyusi, al Palau Ponta Vermelha, va visitar la casa de Scholas Ocurrentes a Maputo i va mantenir una breu trobada amb un grup de participants dels programes actuals de la Fundació que opera a diferents ciutats del país.

AICA, 5 setembre 19

Durant la trobada, els joves van mostrar al Papa les activitats que desenvolupen, especialment en el camp de l'esport i la formació humana. Per la seva banda, el Sant Pare els va explicar alguns episodis de la seva infància a Buenos Aires, en aquesta època en què "jugava a futbol amb pilotes fetes amb draps en un pati prop de casa" i els va assenyalar la importància que el treball i el joc "sempre estiguin units".

Els joves estudiants que van conversar amb el pontífex són delegats de Scholas de Maputo, Mangunze, Muvamba, Xai-Xai i Tofo, en representació dels més de 2.700 que participen dels programes de Scholas Ciutadania, FutVal i Surf.

Scholas Moçambic es troba transitant el programa FutVal, Futbol amb Valors, des del 22 d'agost passat i fins al 6 de setembre, a la ciutat de Muvamba, província d'Inhambane, sud-est del país.

La Fundació ha posat en marxa importants iniciatives a Moçambic, entre les quals es destaca la primera edició de Scholas Ciutadania, programa fundacional de Scholas, en Mangunze el 2017, quan va reunir prop de 200 alumnes de sis escoles de la zona. El 2018 va ser el torn per a l'esport: el programa de FutVal i el Surf Club de Scholas: més de 200 joves de la província de Gaza van participar de l'experiència pionera de futbol amb valors, que va comptar amb el suport d'associacions civils i religioses i de la Governació de la Província de Gaza.

Després d'aquesta visita a la seu de Scholas el Sant Pare es va dirigir fins al Palau Ponta Vermelha per realitzar la visita de cortesia al president de la República, Filipe Jacinto Nyusi. Durant la càlida trobada, van procedir a la signatura del Llibre d'Honor, el Sant Pare va saludar a la família del mandatari i va tenir lloc un intercanvi de regals. El Papa va regalar a Nyusi una reproducció en pergamí de la carta geogràfica històrica per la tipografia del Vaticà de Willem Janszoon Blaeu.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.