• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Sant'Egidio i els veïns de la plaça Sant Pere de Barcelona acomiaden en Manuel

Aquest dimecres 4 de setembre una commovedora oració al barri Gòtic de Barcelona ha acomidat a Manuel Valverde, un amic del carrer, que Sant'Egidio visitava des de fia molts anys a la plaça de Sant Pere de les Puel·les, una de les més antigues de la ciutat i que Manuel havia convertit en casa seva. Allà hi havia trobat la serenitat que buscava marcat per una vida dura i plena de sofriments.

Sant'Egidio, 5 setembre 19

Manuel ha format part del paisatge quotidià de la plaça i com li agradava dir "sempre hi ha bona gent que em porta un cafè amb Llet o una dutxa". Per molts amics de Sant'Egidio ens ha deixat set anys de fidel trobada. Sempre tenia el seu entrepà especial: "de pernil si pot ser", mai va voler un suc dolç, agraïa una manta en els moments de fred. Volia ser lliure, sense lligams, ni tan sols la de les seves ulleres noves (amb 7 diòptries a cada ull) tenia dificultat per veure més enllà de la seva maleta i la seva manta. Va viure una gran alegria el Nadal del 2013. Va decidir participar al dinar de Nadal. "Com es menja això?" Era la primera vegada que menjava "canelons". Va recordar el dinar de Nadal durant mesos.

L'oració per Manuel ha reunit moltes veïnes i veïns del barri, comerciants, i persones que el visitaven en passar i ha finalitzat amb una ofrena de flors al racó que va ocupar durant anys. Manuel ha format part del paisatge quotidià de la plaça. Lligat a la seva maleta des de la Porta de l'església, en un banc o finalment des la pedra on hi ha la seva memòria, ha enriquit a moltes persones del barri amb la seva amistat, ha sabut aturar el ritme accelerat dels passos de moltes persones perquè la ciutat sigui més humana.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.