• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

Un nou institut per promoure la pau i l'harmonia interreligiosa a l'Índia

L'arxidiòcesi de Patna, a l'estat indi de Bihar, ha inaugurat el nou Institut de Diàleg Interreligiós de Rajgir (IRDIR) per promoure la pau, l'harmonia i la solidaritat entre les diferents comunitats religioses del nord de l'Índia. "És el nostre deure promoure la bona voluntat i la unitat religiosa. Aquest Institut està compromès amb la pau i la unitat de les persones", va dir l'arquebisbe jesuïta William D'Souza, al capdavant de la diòcesi de Patna, a la cerimònia d'inauguració celebrada l'1 de setembre a Fides. A l'esdeveniment van assistir més de 450 cristians, uns 250 hindús, musulmans, sikhs, monjos budistes i nombrosos funcionaris del govern.

Fides, 5 setembre 19

"L'institut ajudarà a desactivar la mentalitat del conflicte entre religions. Podem treballar i investigar junts en aquest camp", va dir Shravan Kumar, ministre de Desenvolupament Rural i Assumptes Parlamentaris de Bihar. Ravi Jyoti, un dels membres del Parlament de l'estat de Bihar, va assegurar: "Si l'Església no fos present, els pobres i els dàlits d'aquest estat no haurien rebut educació. Serien més pobres i estarien subdesenvolupats en tots els camps". "La inauguració d'aquesta institució cristiana dóna vida i solidaritat a la religiositat de Rajgir", va assenyalar el líder musulmà Maulvi de Makdam Kunda.

Parlant de la importància i les necessitats de l'Institut de Diàleg Interreligiós de Rajgir (IRDIR) el pare James Rosari, director del nou Institut, explica a Fides: "L'Institut acollirà a tots. Organitzarà una taula rodona trimestral amb líders religiosos, experts i acadèmics de diverses religions. L'Església catòlica camina en diàleg amb altres religions per compartir reptes socials i promoure una vida feliç a la societat".

Els estudiants de filosofia i teologia que estan estudiant per ser sacerdots catòlics tindran una experiència directa de relació amb els membres de les comunitats budistes, jainistes, sufís i hindús. "El nostre compromís és aportar bona voluntat i comprensió entre els diversos grups religiosos i fer que la pau floreixi en les ments i els cors de les persones", ha conclòs el director.

Rajgir és un centre històric de pelegrinatge per a budistes, jainistes i musulmans. És una terra on hi ha moltes comunitats i experiències religioses diferents. Segons el cens de 2011, el 80% o 960 milions dels 1.200 milions de ciutadans de l'Índia són hindús. Els musulmans representen el 14,2 per cent de la població (170 milions), seguits pels cristians amb el 2,3 per cent (28 milions).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.