• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Un nou institut per promoure la pau i l'harmonia interreligiosa a l'Índia

L'arxidiòcesi de Patna, a l'estat indi de Bihar, ha inaugurat el nou Institut de Diàleg Interreligiós de Rajgir (IRDIR) per promoure la pau, l'harmonia i la solidaritat entre les diferents comunitats religioses del nord de l'Índia. "És el nostre deure promoure la bona voluntat i la unitat religiosa. Aquest Institut està compromès amb la pau i la unitat de les persones", va dir l'arquebisbe jesuïta William D'Souza, al capdavant de la diòcesi de Patna, a la cerimònia d'inauguració celebrada l'1 de setembre a Fides. A l'esdeveniment van assistir més de 450 cristians, uns 250 hindús, musulmans, sikhs, monjos budistes i nombrosos funcionaris del govern.

Fides, 5 setembre 19

"L'institut ajudarà a desactivar la mentalitat del conflicte entre religions. Podem treballar i investigar junts en aquest camp", va dir Shravan Kumar, ministre de Desenvolupament Rural i Assumptes Parlamentaris de Bihar. Ravi Jyoti, un dels membres del Parlament de l'estat de Bihar, va assegurar: "Si l'Església no fos present, els pobres i els dàlits d'aquest estat no haurien rebut educació. Serien més pobres i estarien subdesenvolupats en tots els camps". "La inauguració d'aquesta institució cristiana dóna vida i solidaritat a la religiositat de Rajgir", va assenyalar el líder musulmà Maulvi de Makdam Kunda.

Parlant de la importància i les necessitats de l'Institut de Diàleg Interreligiós de Rajgir (IRDIR) el pare James Rosari, director del nou Institut, explica a Fides: "L'Institut acollirà a tots. Organitzarà una taula rodona trimestral amb líders religiosos, experts i acadèmics de diverses religions. L'Església catòlica camina en diàleg amb altres religions per compartir reptes socials i promoure una vida feliç a la societat".

Els estudiants de filosofia i teologia que estan estudiant per ser sacerdots catòlics tindran una experiència directa de relació amb els membres de les comunitats budistes, jainistes, sufís i hindús. "El nostre compromís és aportar bona voluntat i comprensió entre els diversos grups religiosos i fer que la pau floreixi en les ments i els cors de les persones", ha conclòs el director.

Rajgir és un centre històric de pelegrinatge per a budistes, jainistes i musulmans. És una terra on hi ha moltes comunitats i experiències religioses diferents. Segons el cens de 2011, el 80% o 960 milions dels 1.200 milions de ciutadans de l'Índia són hindús. Els musulmans representen el 14,2 per cent de la població (170 milions), seguits pels cristians amb el 2,3 per cent (28 milions).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.