Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Augmenten els atacs a les esglésies de l'Índia: Els cristians protesten

"Els cristians són víctimes de la violència a l'Índia. Estem lluitant pels nostres drets fonamentals: el dret al culte i a la llibertat religiosa com a ciutadans d'aquest país. Som aquí per protestar contra totes les formes de violència, persecució, injustícia i discriminació perpetuada contra els cristians i les esglésies", va reivindicar Christian Minakshi Singh, activista de drets humans, organitzador d'una manifestació que, a Nova Delhi, va reunir centenars de fidels de diferents religions per protestar contra la creixent violència.

Fides, 4 setembre 19

Segons el Fòrum Cristià Unit, en el primer semestre del 2019 es van registrar 158 episodis de violència contra els cristians a 23 estats de l'Índia, en els quals 110 dones i 89 infants van resultar ferits. Entre els atacs, 130 es refereixen a atacs o intimidació i amenaces per part de grups violents que han atacat a fidels reunits pacíficament a l'església o en sales d'oració. "Això vol dir que practicar la pròpia fe s'està convertint en una causa d'inseguretat en el 90% del territori indi", assenyala el Fòrum.

"Alguns grups i persones volen que deixem de pregar en les nostres esglésies i ens acusen de proselitisme o de convertir a altres. Aquesta és una acusació totalment errònia i falsa. El dret a anar a l'església i celebrar les nostres litúrgies és un dret nostre consagrat constitucionalment. Algunes persones volen dividir a l'Índia sobre una base religiosa. Això no és possible ni just en un país democràtic", va explicar Christian Minakshi Singh qui va organitzar la concentració a Nova Delhi el 31 d'agost.

Els presents van lamentar que durant el primer ministre Narendra Modi, -que acabava d'iniciar el seu segon mandat després de la victòria del seu partit, el BJP, en les eleccions generals de maig a l'Índia-, la violència contra els cristians hagi crescut perquè el clima d'intolerància, encoratjat per la política, s'ha convertit en violència real. Els cristians, va dir l'activista, "s'enfronten a una nova onada d'amenaces de grups extremistes des que el BJP va confirmar el seu poder el mes de maig passat".

"Estem lluitant pels nostres drets. Al novembre organitzarem una gran protesta contra la violència religiosa. El govern federal ha d'aturar aquestes vergonyoses acusacions contra els cristians", expressa a Fides Himanshu Aggarwal, un altre dels activistes i organitzadors de la protesta. Els manifestants també van enviar una carta adreçada a Amit Shah, ministre de l'Interior del govern federal, cridant la seva atenció sobre els episodis de persecució contra esglésies i cristians a tot el país.

"La violència i els actes d'intolerància contra els cristians s'estenen per tot el país. Els cristians se senten cada vegada més insegurs i els seus drets fonamentals, inclòs el dret a triar una església i professar una fe de la seva elecció, són trepitjats dia a dia", diu la carta. És tasca del ministre de l'Interior protegir els cristians, es llegeix en el text, va assenyalar Aditya Masih, relator de la manifestació de protesta.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.