• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Augmenten els atacs a les esglésies de l'Índia: Els cristians protesten

"Els cristians són víctimes de la violència a l'Índia. Estem lluitant pels nostres drets fonamentals: el dret al culte i a la llibertat religiosa com a ciutadans d'aquest país. Som aquí per protestar contra totes les formes de violència, persecució, injustícia i discriminació perpetuada contra els cristians i les esglésies", va reivindicar Christian Minakshi Singh, activista de drets humans, organitzador d'una manifestació que, a Nova Delhi, va reunir centenars de fidels de diferents religions per protestar contra la creixent violència.

Fides, 4 setembre 19

Segons el Fòrum Cristià Unit, en el primer semestre del 2019 es van registrar 158 episodis de violència contra els cristians a 23 estats de l'Índia, en els quals 110 dones i 89 infants van resultar ferits. Entre els atacs, 130 es refereixen a atacs o intimidació i amenaces per part de grups violents que han atacat a fidels reunits pacíficament a l'església o en sales d'oració. "Això vol dir que practicar la pròpia fe s'està convertint en una causa d'inseguretat en el 90% del territori indi", assenyala el Fòrum.

"Alguns grups i persones volen que deixem de pregar en les nostres esglésies i ens acusen de proselitisme o de convertir a altres. Aquesta és una acusació totalment errònia i falsa. El dret a anar a l'església i celebrar les nostres litúrgies és un dret nostre consagrat constitucionalment. Algunes persones volen dividir a l'Índia sobre una base religiosa. Això no és possible ni just en un país democràtic", va explicar Christian Minakshi Singh qui va organitzar la concentració a Nova Delhi el 31 d'agost.

Els presents van lamentar que durant el primer ministre Narendra Modi, -que acabava d'iniciar el seu segon mandat després de la victòria del seu partit, el BJP, en les eleccions generals de maig a l'Índia-, la violència contra els cristians hagi crescut perquè el clima d'intolerància, encoratjat per la política, s'ha convertit en violència real. Els cristians, va dir l'activista, "s'enfronten a una nova onada d'amenaces de grups extremistes des que el BJP va confirmar el seu poder el mes de maig passat".

"Estem lluitant pels nostres drets. Al novembre organitzarem una gran protesta contra la violència religiosa. El govern federal ha d'aturar aquestes vergonyoses acusacions contra els cristians", expressa a Fides Himanshu Aggarwal, un altre dels activistes i organitzadors de la protesta. Els manifestants també van enviar una carta adreçada a Amit Shah, ministre de l'Interior del govern federal, cridant la seva atenció sobre els episodis de persecució contra esglésies i cristians a tot el país.

"La violència i els actes d'intolerància contra els cristians s'estenen per tot el país. Els cristians se senten cada vegada més insegurs i els seus drets fonamentals, inclòs el dret a triar una església i professar una fe de la seva elecció, són trepitjats dia a dia", diu la carta. És tasca del ministre de l'Interior protegir els cristians, es llegeix en el text, va assenyalar Aditya Masih, relator de la manifestació de protesta.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.