• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Argentina i Xile preguen en la Jornada Mundial per la Cura de la Creació

En el marc de la Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació, convocada pel papa Francesc, es va celebrar el 2 de setembre una Missa i una cerimònia interreligiosa a Buenos Aires (Argentina).

ACIprensa, 4 setembre 19

Representants dels credos religiosos es van reunir a la Capella Sant Roc, de la parròquia Sant Francesc, per participar a la Missa presidida pel president de la Comissió Episcopal de Pastoral Social, Mons. Jorge Lugones; i concelebraren el P. Vicente De Luca, integrant de la Comissió Episcopal d'Ecumenisme, Relacions amb el Judaisme, l'Islam i les Religions (Ceerjir) i el P. Jorge Bender, guardià de la comunitat local.

La celebració va ser encoratjada pel lema "La Xarxa de la Vida", proposat pel Sant Pare per a la jornada a nivell internacional celebrada l'1 de setembre.

D'aquesta manera, Mons. Lugones va expressar la necessitat de protegir aquesta xarxa "única i meravellosament complexa que està teixida per Déu".

En aquest sentit, ha recordat que "la creació s'atorga com un do per a tots nosaltres, estem cridats a compartir la responsabilitat de la seva protecció".

"Déu es fa proper i humanitzat" i ens convida "a confiar en la seva providència expressada en la cura de les flors del camp i de les aus, l'alegria de la vida", "per això Francesc ens fa rediscutir el nostre paper com a fills", ha recordat.

En acabar la Missa, es va realitzar una oració interreligiosa amb especial èmfasi en l'Amazònia, zona afectada per dantescos incendis en els últims dies.

En la celebració també van participar membres de la Ceerjir, la Taula Interreligiosa de Diàleg Ciutadà, la Confraternitat Argentina Judeo - Cristiana, l'Associació Africanista Argentina, el Deplai, l'Acció Catòlica Argentina (ACA), la Comissió Nacional de Justícia i Pau, el Grup Ecologia i Ecumenisme (Eusebio Lisarralde), Cuidadors de la Casa Comuna i el grup folklòric "la Corpachada".

Amb la Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació es va iniciar l'anomenat "Temps de la Creació", proposat pel Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral de la Santa Seu.

D'aquesta manera, entre l'1 de setembre i 4 d'octubre s'encoratja la reflexió personal i comunitària, així com la conversió ecològica a través d'accions específiques.

En tant, el Vicariat Apostòlic d'Aysén, sud de Xile, va realitzar la "Missa de l'Aigua i la pluja Santa", presidida pel Vicari Apostòlic del lloc, Mons. Luís Infanti.

La jornada també va destacar els onze anys de publicació de la carta pastoral "Dóna'ns avui l'aigua de cada dia", escrita per Mons. Infanti, que ofereix una reflexió pastoral i ètica per buscar i propiciar una cultura de respecte, defensa, conservació i cura de l'aigua.
Dies abans, el Bisbe de San Bernardo, Mons. Juan Ignacio González, va encoratjar la comunitat a pregar amb "insistència" a Déu perquè enviï la pluja necessària i a ser responsables en el seu ús quotidià.

"En aquests mesos ha resultat evident la manca de pluges que reguin els nostres camps, purifiquin les nostres ciutats i acumulin les neus necessàries per comptar amb el vital element en arribar la temporada de l'estiu", va expressar en el bisbe.

"Aquesta realitat pot portar-nos moltes dificultats, tant en la nostra agricultura, com també en la salut de les nostres comunitats", va sostenir Mons. González.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.