Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Argentina i Xile preguen en la Jornada Mundial per la Cura de la Creació

En el marc de la Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació, convocada pel papa Francesc, es va celebrar el 2 de setembre una Missa i una cerimònia interreligiosa a Buenos Aires (Argentina).

ACIprensa, 4 setembre 19

Representants dels credos religiosos es van reunir a la Capella Sant Roc, de la parròquia Sant Francesc, per participar a la Missa presidida pel president de la Comissió Episcopal de Pastoral Social, Mons. Jorge Lugones; i concelebraren el P. Vicente De Luca, integrant de la Comissió Episcopal d'Ecumenisme, Relacions amb el Judaisme, l'Islam i les Religions (Ceerjir) i el P. Jorge Bender, guardià de la comunitat local.

La celebració va ser encoratjada pel lema "La Xarxa de la Vida", proposat pel Sant Pare per a la jornada a nivell internacional celebrada l'1 de setembre.

D'aquesta manera, Mons. Lugones va expressar la necessitat de protegir aquesta xarxa "única i meravellosament complexa que està teixida per Déu".

En aquest sentit, ha recordat que "la creació s'atorga com un do per a tots nosaltres, estem cridats a compartir la responsabilitat de la seva protecció".

"Déu es fa proper i humanitzat" i ens convida "a confiar en la seva providència expressada en la cura de les flors del camp i de les aus, l'alegria de la vida", "per això Francesc ens fa rediscutir el nostre paper com a fills", ha recordat.

En acabar la Missa, es va realitzar una oració interreligiosa amb especial èmfasi en l'Amazònia, zona afectada per dantescos incendis en els últims dies.

En la celebració també van participar membres de la Ceerjir, la Taula Interreligiosa de Diàleg Ciutadà, la Confraternitat Argentina Judeo - Cristiana, l'Associació Africanista Argentina, el Deplai, l'Acció Catòlica Argentina (ACA), la Comissió Nacional de Justícia i Pau, el Grup Ecologia i Ecumenisme (Eusebio Lisarralde), Cuidadors de la Casa Comuna i el grup folklòric "la Corpachada".

Amb la Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació es va iniciar l'anomenat "Temps de la Creació", proposat pel Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral de la Santa Seu.

D'aquesta manera, entre l'1 de setembre i 4 d'octubre s'encoratja la reflexió personal i comunitària, així com la conversió ecològica a través d'accions específiques.

En tant, el Vicariat Apostòlic d'Aysén, sud de Xile, va realitzar la "Missa de l'Aigua i la pluja Santa", presidida pel Vicari Apostòlic del lloc, Mons. Luís Infanti.

La jornada també va destacar els onze anys de publicació de la carta pastoral "Dóna'ns avui l'aigua de cada dia", escrita per Mons. Infanti, que ofereix una reflexió pastoral i ètica per buscar i propiciar una cultura de respecte, defensa, conservació i cura de l'aigua.
Dies abans, el Bisbe de San Bernardo, Mons. Juan Ignacio González, va encoratjar la comunitat a pregar amb "insistència" a Déu perquè enviï la pluja necessària i a ser responsables en el seu ús quotidià.

"En aquests mesos ha resultat evident la manca de pluges que reguin els nostres camps, purifiquin les nostres ciutats i acumulin les neus necessàries per comptar amb el vital element en arribar la temporada de l'estiu", va expressar en el bisbe.

"Aquesta realitat pot portar-nos moltes dificultats, tant en la nostra agricultura, com també en la salut de les nostres comunitats", va sostenir Mons. González.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.