• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Mor el cardenal més ancià del món

Aquest 3 de setembre, a la tarda, va morir el Cardenal José de Jesús Pimiento Rodríguez, Arquebisbe emèrit de Manizales (Colòmbia), qui amb 100 anys d'edat era el purpurat més ancià de l'Església Catòlica.

ACiprensa, 4 setembre 19

“En su debido momento se darán a conocer Segons ha informat la Conferència Episcopal Colombiana, el seu decés "va succeir aquest dimarts 3 de setembre, a la tarda".

"En el seu degut moment es donaran a conèixer detalls relacionats amb les seves honres fúnebres. Preguem per ell i donem gràcies a Déu pel seu testimoni vocacional i llarga vida. Fraterna salutació de condol a la família del senyor Cardenal i al clergat de l'Arxidiòcesi de Manizales", van publicar els bisbes a la pàgina oficial de l'Episcopat a Facebook.

José de Jesús Pimiento Rodríguez va néixer a Zapatoca (Santander, Colòmbia) el 18 de febrer de 1919. Als 17 anys d'edat va ingressar al seminari de Sant Gil i després va passar al Seminari Major de Bogotà on va acabar els seus estudis.

Va ser ordenat sacerdot als 22 anys d'edat, el 14 de desembre de 1941.

A l'edat de 36 anys va ser nomenat Bisbe Auxiliar de Pasto pel Papa Pius XII. El 1964, Sant Pau VI el va nomenar bisbe de Garzón.
El llavors bisbe Pimiento va participar en les quatre sessions del Concili Vaticà II com a pare conciliar, i posteriorment va assistir a Conferències Generals de l'Episcopat Llatinoamericà de Medellín (Colòmbia, 1968), Puebla (Mèxic, 1979) i Santo Domingo (República Dominicana, 1992).

Al juliol de 1972 va ser escollit president de la Conferència Episcopal de Colòmbia.

El 1975, Sant Pau VI el va nomenar Arquebisbe de Manizales, on va exercir el seu ministeri pastoral per 21 anys.

El 1996, Sant Joan Pau II va acceptar la seva renúncia i es va mudar a l'Urabà antioquè per exercir el seu servei pastoral com a missioner a la diòcesi de Apartadó.

Va ser creat cardenal pel papa Francesc a l'any 2015 als 95 anys d'edat. Per motius de salut no va poder viatjar al Vaticà per assistir al consistori i per això el Cardenal Rubén Salazar, Arquebisbe de Bogotà, li va lliurar el birret, l'anell cardenalici i el pergamí amb el títol atorgat pel Papa, en una cerimònia especial.

En una entrevista amb el diari colombià El Tiempo, el Cardenal Pimiento va relatar que la seva decisió d'ingressar al sacerdoci "no va ser improvisada". "La meva mare em portava cada dia a missa a les 5 del matí, jo m'ho passava adormit allà. Però això em va aficionar a l'Eucaristia, sense saber-ho. Als 8 anys, vaig ser acòlit i això em va acostar més al Santíssim", va afirmar.

"Aquí va ser com creixent la vocació. Això prova que Déu ho va portant, sense adonar un compta, a comprendre que aquí està Ell ", va assegurar el Cardenal.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.