Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

Mor el cardenal més ancià del món

Aquest 3 de setembre, a la tarda, va morir el Cardenal José de Jesús Pimiento Rodríguez, Arquebisbe emèrit de Manizales (Colòmbia), qui amb 100 anys d'edat era el purpurat més ancià de l'Església Catòlica.

ACiprensa, 4 setembre 19

“En su debido momento se darán a conocer Segons ha informat la Conferència Episcopal Colombiana, el seu decés "va succeir aquest dimarts 3 de setembre, a la tarda".

"En el seu degut moment es donaran a conèixer detalls relacionats amb les seves honres fúnebres. Preguem per ell i donem gràcies a Déu pel seu testimoni vocacional i llarga vida. Fraterna salutació de condol a la família del senyor Cardenal i al clergat de l'Arxidiòcesi de Manizales", van publicar els bisbes a la pàgina oficial de l'Episcopat a Facebook.

José de Jesús Pimiento Rodríguez va néixer a Zapatoca (Santander, Colòmbia) el 18 de febrer de 1919. Als 17 anys d'edat va ingressar al seminari de Sant Gil i després va passar al Seminari Major de Bogotà on va acabar els seus estudis.

Va ser ordenat sacerdot als 22 anys d'edat, el 14 de desembre de 1941.

A l'edat de 36 anys va ser nomenat Bisbe Auxiliar de Pasto pel Papa Pius XII. El 1964, Sant Pau VI el va nomenar bisbe de Garzón.
El llavors bisbe Pimiento va participar en les quatre sessions del Concili Vaticà II com a pare conciliar, i posteriorment va assistir a Conferències Generals de l'Episcopat Llatinoamericà de Medellín (Colòmbia, 1968), Puebla (Mèxic, 1979) i Santo Domingo (República Dominicana, 1992).

Al juliol de 1972 va ser escollit president de la Conferència Episcopal de Colòmbia.

El 1975, Sant Pau VI el va nomenar Arquebisbe de Manizales, on va exercir el seu ministeri pastoral per 21 anys.

El 1996, Sant Joan Pau II va acceptar la seva renúncia i es va mudar a l'Urabà antioquè per exercir el seu servei pastoral com a missioner a la diòcesi de Apartadó.

Va ser creat cardenal pel papa Francesc a l'any 2015 als 95 anys d'edat. Per motius de salut no va poder viatjar al Vaticà per assistir al consistori i per això el Cardenal Rubén Salazar, Arquebisbe de Bogotà, li va lliurar el birret, l'anell cardenalici i el pergamí amb el títol atorgat pel Papa, en una cerimònia especial.

En una entrevista amb el diari colombià El Tiempo, el Cardenal Pimiento va relatar que la seva decisió d'ingressar al sacerdoci "no va ser improvisada". "La meva mare em portava cada dia a missa a les 5 del matí, jo m'ho passava adormit allà. Però això em va aficionar a l'Eucaristia, sense saber-ho. Als 8 anys, vaig ser acòlit i això em va acostar més al Santíssim", va afirmar.

"Aquí va ser com creixent la vocació. Això prova que Déu ho va portant, sense adonar un compta, a comprendre que aquí està Ell ", va assegurar el Cardenal.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.