• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

El cor infantil basc Leioa Kantika Korala inaugura el cicle La Casa dels Cants del Palau de la Música Catalana

El proper divendres, 6 de setembre (Petit Palau, 20 h), el cor infantil basc Leioa Kantika Korala, considerat un dels de més prestigi internacional de la seva categoria, inaugura el cicle La Casa dels Cants del Palau de la Música Catalana. Dirigit per Basilio Astúlez, presentarà un programa pròpiament per a veus blanques que inclou obres de tretze compositors. Entre el repertori d’inspiració religiosa del concert destaquen el “Benedictus” de la Missa Veris (Missa Primavera) del rus Efrem Podgaits, escrita el 1996 després de la caiguda del règim soviètic; Gratias agamus Domino Deo nostro de l’estonià Urmas Sisask, obra paradigmàtica del seu estil espectacular que inclou veus solistes; Salve Regina del japonès Tokuhide Niimi, per a cor i piano; Nawba isbaham (Cants de noces), de ressons andalusins, de l’espanyol nascut a Melilla Juan Pablo de Juan, i Revelation de l’americà Randall Stroope, obra de grans contrastos per a cor i piano.

Palau de la Música Catalana, 4 setembre 19

En un vessant més popular, també s’escoltaran Bring me little water, Silvy de l’americana Moira Smiley, Wau bulan de la malaia Tracy Wong i Tha thin tha de l’australiana Lisa Young, totes tres obres amb percussió corporal. Completaran el programa peces del singapurès Darius Lim, el finlandès Matti Kallio, l’anglès Bob Chilcott, l’israelià Edri Cohen i la compositora basca Eva Ugalde amb la peça Tximeletak que el cor basc cantarà conjuntament amb el Cor Infantil de l’Orfeó Català (Glòria Coma i Pedrals, directora) i que tancarà el concert.

La formació Leioa Kantika Korala va ser fundada per Basilio Astúlez l’any 2001 en el si del Conservatori de Música de Leioa. Amb una cinquantena de joves estudiants de música de diverses especialitats d’11 a 18 anys, posseeix un gran nivell artístic, una sonoritat i musicalitat excepcionals, i proposa una programació innovadora que incorpora coreografies acolorides i dinàmiques. El cor ha actuat en nombrosos concerts i festivals, ha realitzat gires per Europa, Amèrica i Àsia, ha rebut més de vint premis en certàmens nacionals i internacionals, i col·labora sovint amb orquestres, directors convidats i solistes de renom.

La Casa dels Cants és un dels cicles que la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música dedica als cors de l’Orfeó Català per conèixer de prop el projecte artístic de les formacions de l’Escola Coral, la seva projecció i els intercanvis que efectua amb altres formacions. Amb un total de deu concerts aquesta temporada 2019-20, el cicle continuarà el dissabte 28 de setembre (Petit Palau, 18 h) amb el Cor Infantil de l’Orfeó Català (Glòria Coma i Pedrals, directora) i el Cor Sant Esteve de Castellar del Vallès (Jaume Sala, director), que interpretaran la Missa de Bob Chilcott i altres obres de repertori espiritual. D’altra banda, els dies 12 i 13 d’octubre el cicle acollirà al Palau de la Música Catalana per primera vegada a l’Estat espanyol el concurs de cors amateurs Let the Peoples Sing, organitzat per la Unió Europea de Radiodifusió (UER), amb la participació del Cor de Noies de l’Orfeó Català a la prova final del certamen.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.