• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Cristianisme i Justícia obre aquest curs amb la reconciliació com a tema central

El jesuïta belga Jacques Haers, professor de Teologia i de Ciències Religioses a la Universitat Catòlica de Lovaina, inaugurarà el curs de Cristianisme i Justícia, el 7 d'octubre, en un acte que es presenta amb el títol "Podrem viure junts? Reconciliar contraris en un món de conflictes". Haers és estudiós de la teologia de l’alliberament i les seves implicacions en àmbits com el de la globalització, la violència i la pau, i el canvi climàtic.

Jesuïtes, 3 setembre 19

El treball per una cultura de la reconciliació serà doncs el tema central de l'acte d'inauguració, però també ocuparà bona part de la reflexió de l'equip Cristianisme i Justícia, així com l'oferta formativa del centre. Des de la consciència que el nostre món i la nostra societat tenen múltiples fractures de tipus social, polític, ambiental que necessiten ser recosides, els mesos d'octubre i novembre s'oferirà el curs "Fonaments per a una cultura de la reconciliació". Amb la coordinació del jesuïta Joan Carrera, diversos experts aboradaran aquest tema des de diferents àmbits: la psicologia, amb Maite Valls; la pedagogia, amb Marta Burguet; l'espiritualitat, amb Xavier Melloni; les fractures socials, amb el director de l'ICIP Kristian Herbolzheimer; la teologia, amb Javier Vitoria; o l'ecologia, amb Gustavo Duch.

I és que la reconciliació és en primer terme una tasca personal, i a continuació una tasca essencialment ètica i política per a recrear aquelles condicions humanes que fan possible el desenvolupament integral de la vida social, a contracorrent de l'actual cultura hegemònica de l’exclusió, el descartament i el triomf del poder i la força sobre les víctimes. Així doncs, treballar per una cultura de la reconciliació significa posar en marxa procesos alternatius amb valors d’inclusió, sostenibilitat, respecte a les diferencia i a la dignitat humana fonamental. Aquest curs començarà el 17 d'octubre i les inscripcions ja són obertes. 

També en aquesta línia, el grup de noviolència de Cristianisme i Justícia realitzarà aquest curs diversos tallers sobre noviolència, adreçats sobretot a persones de l'àmbit educatiu formal i no formal que vulguin treballar aquesta qüestió. 

La programació de curs de Cristianisme i Justícia inclou també, com és habitual, un bon nombre de seminaris sobre temes molt diversos relacionats amb la teologia, l'espiritualitat, la vivència de la fe i el compromís social. A més, hi haurà una noves edicions del cursos d'Iniciació Teològica i de Transformació Social i Ciutadania Crítica, la programació de l'Aula Virtual amb la proposta de seminaris que es poden cursar online, el cicle de cinema Ignasi Salvat, un cop al mes, i les conferències d'Els Dilluns dels Drets Humans, en col·laboració amb Justícia i Pau, Mans Unides i Càritas.

Podeu veure tota l'oferta formativa i fer la inscripció en línia des d'aquest enllaç.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.