Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Cristianisme i Justícia obre aquest curs amb la reconciliació com a tema central

El jesuïta belga Jacques Haers, professor de Teologia i de Ciències Religioses a la Universitat Catòlica de Lovaina, inaugurarà el curs de Cristianisme i Justícia, el 7 d'octubre, en un acte que es presenta amb el títol "Podrem viure junts? Reconciliar contraris en un món de conflictes". Haers és estudiós de la teologia de l’alliberament i les seves implicacions en àmbits com el de la globalització, la violència i la pau, i el canvi climàtic.

Jesuïtes, 3 setembre 19

El treball per una cultura de la reconciliació serà doncs el tema central de l'acte d'inauguració, però també ocuparà bona part de la reflexió de l'equip Cristianisme i Justícia, així com l'oferta formativa del centre. Des de la consciència que el nostre món i la nostra societat tenen múltiples fractures de tipus social, polític, ambiental que necessiten ser recosides, els mesos d'octubre i novembre s'oferirà el curs "Fonaments per a una cultura de la reconciliació". Amb la coordinació del jesuïta Joan Carrera, diversos experts aboradaran aquest tema des de diferents àmbits: la psicologia, amb Maite Valls; la pedagogia, amb Marta Burguet; l'espiritualitat, amb Xavier Melloni; les fractures socials, amb el director de l'ICIP Kristian Herbolzheimer; la teologia, amb Javier Vitoria; o l'ecologia, amb Gustavo Duch.

I és que la reconciliació és en primer terme una tasca personal, i a continuació una tasca essencialment ètica i política per a recrear aquelles condicions humanes que fan possible el desenvolupament integral de la vida social, a contracorrent de l'actual cultura hegemònica de l’exclusió, el descartament i el triomf del poder i la força sobre les víctimes. Així doncs, treballar per una cultura de la reconciliació significa posar en marxa procesos alternatius amb valors d’inclusió, sostenibilitat, respecte a les diferencia i a la dignitat humana fonamental. Aquest curs començarà el 17 d'octubre i les inscripcions ja són obertes. 

També en aquesta línia, el grup de noviolència de Cristianisme i Justícia realitzarà aquest curs diversos tallers sobre noviolència, adreçats sobretot a persones de l'àmbit educatiu formal i no formal que vulguin treballar aquesta qüestió. 

La programació de curs de Cristianisme i Justícia inclou també, com és habitual, un bon nombre de seminaris sobre temes molt diversos relacionats amb la teologia, l'espiritualitat, la vivència de la fe i el compromís social. A més, hi haurà una noves edicions del cursos d'Iniciació Teològica i de Transformació Social i Ciutadania Crítica, la programació de l'Aula Virtual amb la proposta de seminaris que es poden cursar online, el cicle de cinema Ignasi Salvat, un cop al mes, i les conferències d'Els Dilluns dels Drets Humans, en col·laboració amb Justícia i Pau, Mans Unides i Càritas.

Podeu veure tota l'oferta formativa i fer la inscripció en línia des d'aquest enllaç.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.