Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Nigèria: Un sacerdot assassinat mentre intervenia en el conflicte entre dues poblacions rivals

Un sacerdot nigerià va ser assassinat mentre intervenia en un conflicte entre grups ètnics al centre-est de Nigèria. El 29 d'agost, el pare David Tanko va ser detingut per homes armats de camí al llogaret de Takum, on havia d'assistir a una reunió per arribar a un acord de pau que posaria fi a la crisi entre els Tiv i els Jukun.

Fides, 3 setembre 19

Segons fonts locals, els delinqüents, potser pertanyents a una milícia Tiv, després de matar el pare Tanko van incendiar el cos del sacerdot i el seu cotxe.

Monsenyor Charles Michael Hammawa, bisbe de Jalingo, va condemnar l'assassinat del pare David Tanko amb aquestes paraules: "Tan aviat com vam saber de la notícia de la seva mort, ens vam quedar petrificats. La diòcesi està de dol". El bisbe va afegir: "Hem predicat la pau i hem fet esforços per dur a ambdues parts a la taula de negociacions. La policia estatal em va prometre que estan investigant el cas. Mentre resem perquè els assassins siguin portats davant la justícia com més aviat millor. La nostra principal preocupació ara és donar-li un enterrament digne. Volem que no hi hagi represàlies que empitjorin la situació ", va assegurar el bisbe Hammawa. El funeral del sacerdot fou ahir i l'enterrament tindrà lloc aquest 3 de setembre al cementiri diocesà de Jalingo.

A l'estat de Taraba hi ha hagut una sèrie d'atacs armats, el més recent a l'àrea de Wukari. Dues persones van morir mentre un oficial de policia va resultar ferit en l'atac i, a més, a la propera Donga Local Government Area (LGA), un estudiant del ECWA Seminary School va ser assassinat el 28 d'agost.

El conflicte entre el Tiv i els Jukun es remunta a 1953 (altres fonts assenyalen 1959 o 1977). Segons alguns estudis històrics, les dues poblacions van viure en harmonia fins a la colonització britànica, quan les autoritats colonials van afavorir als Jukun en detriment dels Tiv, plantant la llavor de la discòrdia que va brollar i va fructificar fins als nostres dies.

El conflicte va ressorgir violentament l'1 d'abril. La disputa es va desencadenar a la zona de Wukari i aviat va derivar en una sèrie d'incursions en els pobles de les dues poblacions, amb assassinats i saquejos. La violència també es va estendre al veí estat de Benue. Al juliol, els governadors dels dos estats interessats, Benue i Taraba, van llançar una crida per la pau, mentre que el Isaiah Jirapye, president de la secció local del Christian Association of Nigèria (CAN), va demanar a les dues parts que dialogen , i ha assegurat haver "fet els contactes necessaris per a un diàleg immediat per garantir la fi de les hostilitats".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.