Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Catalonia Sacra proposa una activitat per conèixer el culte i les vicissituds de la Mare de Déu de Núria

Després de l'aturada estiuenca, l'agenda cultural de Catalonia Sacra reprèn les activitats. Ho farà el dissabte 7 de setembre amb una proposta centrada en la Verge de Núria. La visita guiada «La Mare de Déu de Núria: culte i vicissituds» proposa conèixer l'espiritualitat pròpia del santuari, formulada, tant a través de formes d'expressió popular com el culte en la litúrgia i la literatura. L’activitat farà aturada en espais com la capella de Sant Gil, l'església del santuari o el cambril. Núria està considerat el segon santuari marià de Catalunya després de Montserrat.

Catalonia Sacra, 3 setembre 19

L'activitat ha estat proposada pel Bisbat d'Urgell i es fa dins dels actes celebració de la festivitat de la Verge de Núria que se celebra el 8 de setembre. Miquel Sitjar, un dels principals especialistes en el santuari, conduirà aquest itinerari que començarà a 2/4 de 4 de la tarda.

Segons la tradició, la Mare de Déu de Núria va ser trobada per uns pastors amb l'ajuda del seu bestiar a la Capella de Sant Gil. Aquesta troballa no va ser en aquestes circumstàncies, per això van aplegar totes aquestes mares de Déu sota una mateixa data de festivitat, el 8 de setembre és quan se celebra el dia de les mares de Déus Trobades. La imatge de la Mare de Déu de Núria que avui en dia es venera és una talla datada del segle XII o XIII d'estil romànic. La imatge però ha patit diversos avatars. Des de l'exili per la Guerra civil fins a un segrest.

Per participar en aquesta activitat cal inscripció prèvia des de la pàgina web www.cataloniasacra.cat/agenda, via correu electrònic (reserves@cataloniasacra.cat) o al telèfon 693 720 202.

L'AGENDA CULTURAL DE CATALONIA SACRA

L'agenda cultural de Catalonia Sacra ha programat al llarg d'aquest 2019 una quarantena de visites, itineraris, conferències... L'agenda es va presentar el 20 de febrer en un acte a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Els deu bisbats amb seu a Catalunya impulsen per vuitè any aquesta programació que de març a octubre visualitza i difon la riquesa i diversitat del patrimoni d'arrel religiosa. Els actes es reparteixen en 20 comarques de Catalunya i una del País Valencià.

Les activitats de Catalonia Sacra i Dertosa Sacra tornen a posar en relleu la importància i la diversitat d'un grapat d'obres cabdals de l'art català que hi ha arreu de l'àmbit dels 10 bisbats, amb conferències i visites guiades a elements destacats del patrimoni amb valor afegit, bé sigui perquè no s'ofereixen regularment, bé sigui per la rellevància dels ponents.

La programació de 2019 inclou dos actes en l'àmbit del Bisbat d'Urgell. El 13 d'abril es va fer una visita guiada a l'exposició «Aran me fecit» i un itinerari per conèixer Santa Maria d'Arties. La segona activitat prevista és aquesta activitat al santuari de Núria.

CATALONIA SACRA

Catalonia Sacra és una iniciativa dels bisbats amb seu a Catalunya. El seu propòsit és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica, i ajudar a la seva visita. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de 2.000 anys de vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.