• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Catalonia Sacra proposa una activitat per conèixer el culte i les vicissituds de la Mare de Déu de Núria

Després de l'aturada estiuenca, l'agenda cultural de Catalonia Sacra reprèn les activitats. Ho farà el dissabte 7 de setembre amb una proposta centrada en la Verge de Núria. La visita guiada «La Mare de Déu de Núria: culte i vicissituds» proposa conèixer l'espiritualitat pròpia del santuari, formulada, tant a través de formes d'expressió popular com el culte en la litúrgia i la literatura. L’activitat farà aturada en espais com la capella de Sant Gil, l'església del santuari o el cambril. Núria està considerat el segon santuari marià de Catalunya després de Montserrat.

Catalonia Sacra, 3 setembre 19

L'activitat ha estat proposada pel Bisbat d'Urgell i es fa dins dels actes celebració de la festivitat de la Verge de Núria que se celebra el 8 de setembre. Miquel Sitjar, un dels principals especialistes en el santuari, conduirà aquest itinerari que començarà a 2/4 de 4 de la tarda.

Segons la tradició, la Mare de Déu de Núria va ser trobada per uns pastors amb l'ajuda del seu bestiar a la Capella de Sant Gil. Aquesta troballa no va ser en aquestes circumstàncies, per això van aplegar totes aquestes mares de Déu sota una mateixa data de festivitat, el 8 de setembre és quan se celebra el dia de les mares de Déus Trobades. La imatge de la Mare de Déu de Núria que avui en dia es venera és una talla datada del segle XII o XIII d'estil romànic. La imatge però ha patit diversos avatars. Des de l'exili per la Guerra civil fins a un segrest.

Per participar en aquesta activitat cal inscripció prèvia des de la pàgina web www.cataloniasacra.cat/agenda, via correu electrònic (reserves@cataloniasacra.cat) o al telèfon 693 720 202.

L'AGENDA CULTURAL DE CATALONIA SACRA

L'agenda cultural de Catalonia Sacra ha programat al llarg d'aquest 2019 una quarantena de visites, itineraris, conferències... L'agenda es va presentar el 20 de febrer en un acte a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Els deu bisbats amb seu a Catalunya impulsen per vuitè any aquesta programació que de març a octubre visualitza i difon la riquesa i diversitat del patrimoni d'arrel religiosa. Els actes es reparteixen en 20 comarques de Catalunya i una del País Valencià.

Les activitats de Catalonia Sacra i Dertosa Sacra tornen a posar en relleu la importància i la diversitat d'un grapat d'obres cabdals de l'art català que hi ha arreu de l'àmbit dels 10 bisbats, amb conferències i visites guiades a elements destacats del patrimoni amb valor afegit, bé sigui perquè no s'ofereixen regularment, bé sigui per la rellevància dels ponents.

La programació de 2019 inclou dos actes en l'àmbit del Bisbat d'Urgell. El 13 d'abril es va fer una visita guiada a l'exposició «Aran me fecit» i un itinerari per conèixer Santa Maria d'Arties. La segona activitat prevista és aquesta activitat al santuari de Núria.

CATALONIA SACRA

Catalonia Sacra és una iniciativa dels bisbats amb seu a Catalunya. El seu propòsit és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica, i ajudar a la seva visita. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de 2.000 anys de vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.