• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

El Papa: "Promogueu una oncologia de la misericòrdia al servei de les persones"

Discurs del Sant Pare als membres de l'Associació Italiana d'Oncologia Mèdica, als que han rebutl en audiència el matí d'aquest dilluns, 2 de setembre de 2019, a la Sala Clementina del Vaticà.

Vatican News, 2 setembre 19

"Que Jesús inspiri a tots a estar a prop dels que pateixen, sobretot dels petits, i a posar en primer lloc els febles, perquè creixi una societat més humana i unes relacions basades en la gratuïtat, més que en l'oportunitat" , ho ha dit el papa Francesc als membres de l'Associació Italiana d'Oncologia Mèdica (AIOM), als que va rebre en audiència el matí d'aquest dilluns, 2 de setembre de 2019, a la Sala Clementina del Vaticà.

Promoure el progrés en el camp clínic

En el seu discurs, el Sant Pare ha recordat que, des de 1973 aquesta Associació desenvolupa un valuós paper en el sector de la salut, incentivant la investigació i la prevenció, treballant per millorar el diagnòstic i el tractament, i desenvolupant nombroses iniciatives d'actualització i formació per metges i altres operadors del sector oncològic. "El seu Estatut - ha precisat el Pontífex citant l'article 2 - il·lustra els objectius de l'Associació que, com a organització sense ànim de lucre, pretén" promoure el progrés en el camp clínic, experimental i socioassistencial ', en una col·laboració activa entre metges de diferents especialitats, organismes i institucions. Es comprometen a 'fomentar les relacions' hi ha 'establir relacions científiques i de col·laboració' dins el món científic i de la salut, buscant fomentar l'intercanvi dels objectius assolits i la multidisciplinarietat, que de vegades és obstaculitzada per una gelosa custòdia del coneixement ".

La cura de les relacions amb els malalts

Als membres de l'Associació Italiana d'Oncologia (AIOM), el papa Francesc els ha dit que, en un món com el nostre, sovint conflictiu en tots els àmbits de la convivència humana, la creació i el foment de relacions és un compromís essencial per a la construcció del bé comú . "L'elecció conscient, i sovint esgotadora, d'un estil que uneix i no divideix - va subratllar el Pontífex - està representada, en tota la vida de l'AIOM, per la cura de les relacions amb els malalts, i avui es manifesta precisament per la presència entre vosaltres d'alguns pacients. L'elecció de participar junts en aquesta trobada, asseguts un al costat de l'altre, representa un missatge fort i un signe eloqüent no només per al món de la salut, sinó per a tota la societat, cridada a renovar-se en un estil fratern i solidari".

Promoure una oncologia de la misericòrdia

Així mateix, el Sant Pare ha evidenciat el tema del proper Congrés Nacional, que celebraran d'aquí a unes setmanes, dedicat a l'atenció de cada pacient, a la "millor atenció per a cada pacient", segons les característiques biològiques i clíniques de cada un. "Així és com l'oncologia de precisió que promouen, es converteix també en una oncologia de la misericòrdia, perquè l'esforç per personalitzar el tractament revela una atenció no només a la malaltia, sinó al pacient i les seves característiques, a la forma en que reacciona als medicaments, a la informació més dolorosa, al patiment. Una oncologia d'aquest tipus - va subratllar el Papa - va més enllà de l'aplicació de protocols i revela l'ús d'una tecnologia que està al servei de les persones".

L'eutanàsia, una visió utilitarista de la persona

En aquest sentit, el Papa Francesc ha assenyalat que, la tecnologia no està al servei de l'home quan el redueix a una sola cosa, quan distingeix entre els que encara mereixen ser cuidats i els que no, perquè es considera només un pes. Per això, la pràctica de l'eutanàsia, que ja s'ha legalitzat en diversos països, només aparentment pretén promoure la llibertat personal; en realitat, es basa en una visió utilitarista de la persona, que es torna inútil o pot equiparar-se a un cost, si des del punt de vista mèdic no té esperances de millora o ja no pot evitar el dolor. Per contra, ha afirmat el Pontífex, el compromís d'acompanyar el malalt i als seus éssers estimats en totes les etapes de la malaltia, tractant d'alleujar el seu sofriment a través de les cures pal·liatives, o oferint un ambient familiar en el creixent nombre d'hospicis, contribueix a crear una cultura i unes pràctiques més atentes al valor de cada persona. "Mai es desanimin per la incomprensió que puguis trobar, o per la insistent proposta de camins més radicals i precipitats".

"Si trien la mort els problemes estan en certa manera resolts; però ¡quanta amargor hi ha darrere d'aquest raonament, i què rebuig de l'esperança és seleccionar simplement renunciar a tot i trencar tots els llaços!".

Conscienciar les persones i la societat

Per això, el Sant Pare ha convidat els metges a desenvolupar un servei de conscienciació d'una societat que no és molt conscient i de vegades distreta. En molts sentits, vostès fan veure la importància de la prevenció, que s'ha d'entendre tant com un diagnòstic precoç, capaç de reduir significativament el perill de les malalties cancerígenes, com el respecte pel propi cos i les seves necessitats. "La millor i més veritable prevenció, de fet, és la d'un medi ambient sa i un estil de vida respectuós amb el cos humà i les seves lleis. Com sabem, això depèn no només de les eleccions individuals, sinó també dels llocs en què es viu, especialment en els grans centres, que sotmeten el cos a un estrès continu pel ritme de vida i l'exposició als agents contaminants. Això ens torna l'atenció a la cura de l'entorn natural, la nostra casa comuna a la qual hem de respectar, perquè ens respecta al seu torn ".

Busquin sempre el bé dels altres

Finalment, el papa Francesc ha animat els membres de l'AIOM a seguir treballant en favor dels malalts, seguint l'exemple de Jesús, que va ser el més gran mestre de la humanitat. "Que la seva figura, la contemplació mai s'esgota tant és gran la llum que emana d'ell, inspiri els malalts i els ajudi a trobar la força per no trencar els llaços d'amor, per oferir el patiment pels seus germans, per mantenir viva l'amistat amb Déu. Que inspiri als metges - que en certa manera va dir que era el vostre col·lega, com a metge enviat pel Pare per curar la humanitat - perquè busquin sempre el bé dels altres, perquè es gastin generosament, perquè lluitin per un món més solidari. Que inspiri a tots a estar a prop dels que pateixen, sobretot dels petits, i a posar en primer lloc els febles, perquè creixi una societat més humana i unes relacions basades en la gratuïtat, més que en l'oportunitat".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.