• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Religions for Peace

Religions for Peace, va iniciar la seva desena Assemblea Mundial a Lindau, Alemanya, del 20 al 23 d’agost de 2019, sota el lema “Cuidar el nostre futur comú”. A la cita hi van participar gairebé 900 representants i autoritat de diverses religions i creences de més de 125 països diferents. El director Diocesà de Relacions Interreligioses de l’Arquebisbat de Barcelona i director del GTER, Joan Hernández, va ser convidat com a representant i delegat nacional.

GTER, 2 setembre 19

La benvinguda va ser a càrrec del Rev. Kosho Niwano, president de Risso kosei-Kai i co-moderador de Religions per la Pau; per l’Excm. i Rvdm. Cardenal John Onaiyekan, Arquebisbe de Abuja de Nigèria i co-moderador de Religions per la Pau; el Dr. Vinu Aram, director de Shanti Ashram i co-moderador de Religions per la Pau; i per Excm. i Rvdm. Xeic Abdallah Bin Bayyah, president del Fòrum de Pau en Societats Musulmanes i co-moderador de Religions per la Pau.

«La pau entre les religions és essencial»

El president d’Alemanya, Frank-walter Steinmeier, va pronunciar el discurs d’inauguració. Va destacar la importància de la conferència per consolidar la pau mundial i eliminar les guerres per a pretextos religiosos. El president, que es va manifestar públicament com a cristià, va dir “No podem ser indiferent quan la gent diu que la religió amenaça la pau”. Va afegir que “a Alemanya, considerem que les religions són els principals actors socials del món. La pau entre les religions és essencial per a la pau del món.” “Hem de fer de la religió un mitjà per a la pau i no només amb declaracions sinó en exemples efectius”, va dir Steinmeier.

Un curtmetratge sobre els conflictes religiosos del món amb diferents vídeos condemnant l’opressió dels musulmans a Myanmar, van captar l’atenció del públic. També es van condemnar els conflictes religiosos a Nigèria i es va subratllar que el món es troba en un moment crític, especialment després de la crisi econòmica i de la crisi pel canvi climàtic que amenaça la seguretat del món.

En l’acte inaugural també va participar l’ Excm. i Rvdm. Bartolomé I de Constantinoble, l’arquebisbe de Constantinoble i el patriarca ecumènic. Va expressar la seva felicitat per participar en la conferència i va fer una crida a tothom a difondre el missatge de la conferència arreu del món per tal d’acabar amb les guerres que han vessat la sang de persones innocents. Va afegir que l’Església ortodoxa de Constantinoble sempre fomenta els diàlegs interreligiosos i s’esforça per difondre el missatge de pau.

Ring for Peace

Al segon dia, el president de l’Aliança de Civilitzacions de Nacions Unides, l’excel·lentíssim Sr. Miguel Moratinos va inaugurar una escultura expressa pel congrés que consisteix en un anell “Ring for Peace” de set metres d’alçada i format per 36 trossos de fusta diferent com a símbol de la unió i agrupació de les accions comunes de les diferents religions.

En aquesta trobada han tingut un paper significatiu tant els joves com les dones. L’Assemblea s’ha compromès a treballar per un món lliure d’armes nuclears, la preservació del medi ambient i la desforestació.

Religions for Peace

L’associació Religions for Peace (RfP) és la coalició multirreligiosa més gran i representativa, formada per les comunitats religioses del món que treballen conjuntament per la Pau. La xarxa mundial RfP està formada per aproximadament 100 associacions internacionals (consells multireligiosos), sis òrgans regionals interreligiosos i un consell mundial de líders religiosos superiors. Segons afirma la seva web: “Religions for Peace treballa per transformar conflictes violents, avançar en el desenvolupament humà, promoure societats justes i harmonioses i protegir la terra. La xarxa mundial de Religions per la pau està formada per un Consell Mundial de líders religiosos de totes les regions del món; sis organismes interreligiosos regionals i més de 90 nacionals; i la Xarxa Global Women of Faith, de dones, i Global Interfaith Youth Network de joves”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.