Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Àngelus del Papa: "Jesús ens mostra sempre el camí de la humilitat"

En el tradicional rés marià de l'Àngelus, corresponent al diumenge XXII de durant l'any, el papa Francesc va reflexionar sobre l'Evangeli del dia. "L'elecció d'ocupar l'últim lloc expressa la consciència de quant hem estat estimats sense el nostre mèrit, per pura gràcia. És el Pare qui ens ha cridat, i és només Ell, la font de tot benefici i honor, qui pot decidir fer-nos seure al banquet final ", ha expressat.

AICA, 2 setembre 19

L'Evangeli d'aquest diumenge 1 de setembre mostra Jesús en un banquet a la casa d'un dels principals fariseus, on observa com els convidats corren per aconseguir els primers llocs. Fent al·lusió a aquest passatge, el Pontífex va assenyalar que "aquesta actitud és bastant comú en els nostres dies, i no només quan se'ns convida a un dinar: busquem el primer lloc per afirmar una suposada superioritat sobre els altres", ha alertat. En realitat, ha precisat el Pontífex, aquesta carrera cap als primers llocs perjudica la comunitat, tant civil com eclesial, perquè arruïna la fraternitat.

Davant aquesta escena, va continuar Francesc, Jesús narra dues breus paràboles per indicar dues actituds que són fonamentals en les nostres vides: la humilitat i la generositat desinteressada. La primera paràbola, ha assenyalat el Papa, es dirigeix ??a qui és convidat a un banquet, l'exhorta a no posar-se en primer lloc, i recorda que Jesús ens ensenya a tenir una actitud oposada. "Per tant, no hem de buscar per la nostra pròpia iniciativa l'atenció i consideració dels altres, sinó més aviat deixar que siguin els altres a donar-nos-. Jesús ens mostra sempre el camí de la humilitat, perquè és el més autèntic, que també ens permet tenir relacions autèntiques".

A la segona paràbola, va explicar el Sant Pare, Jesús es dirigeix ??a aquell que convida i a la manera de seleccionar els convidats a la festa. També aquí, va subratllar el Pontífex, Jesús va completament contra corrent, manifestant com sempre la lògica de Déu Pare. I afegeix també la clau per interpretar el seu discurs: "Perquè rebràs la teva recompensa en la resurrecció dels justos".

Això vol dir que qui es comporti d'aquesta manera tindrà la recompensa divina, molt superior a l'intercanvi humà que ens espera. L'intercanvi humà, va sostenir el bisbe de Roma, "sol distorsionar les relacions, introduint interessos personals en una relació que ha de ser generosa i gratuïta. En canvi, Jesús ens convida a la generositat desinteressada, per obrir-nos el camí cap a una alegria molt més gran: la de ser partícips del mateix amor de Déu ".

Per acabar, Francesc va recordar que, amb l'ensenyament de l'Evangeli d'avui, Jesús construeix un pont entre la taula terrenal i la taula celestial, al·ludint a la comunió final amb el Pare en l'eternitat. "L'elecció d'ocupar l'últim lloc expressa la consciència de quant hem estat estimats sense el nostre mèrit, per pura gràcia. És el Pare qui ens ha cridat, i és només Ell, la font de tot benefici i honor, qui pot decidir fer-nos seure al banquet final".

"Ningú no pot ocupar el primer lloc en la taula d'Aquell que va ocupar l'últim lloc, és a dir, el Verb fet carn per la més alta humilitat, amb la finalitat de salvar-nos a tots, fins a l'últim dels fills del Pare", ha conclòs.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.