• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Àngelus del Papa: "Jesús ens mostra sempre el camí de la humilitat"

En el tradicional rés marià de l'Àngelus, corresponent al diumenge XXII de durant l'any, el papa Francesc va reflexionar sobre l'Evangeli del dia. "L'elecció d'ocupar l'últim lloc expressa la consciència de quant hem estat estimats sense el nostre mèrit, per pura gràcia. És el Pare qui ens ha cridat, i és només Ell, la font de tot benefici i honor, qui pot decidir fer-nos seure al banquet final ", ha expressat.

AICA, 2 setembre 19

L'Evangeli d'aquest diumenge 1 de setembre mostra Jesús en un banquet a la casa d'un dels principals fariseus, on observa com els convidats corren per aconseguir els primers llocs. Fent al·lusió a aquest passatge, el Pontífex va assenyalar que "aquesta actitud és bastant comú en els nostres dies, i no només quan se'ns convida a un dinar: busquem el primer lloc per afirmar una suposada superioritat sobre els altres", ha alertat. En realitat, ha precisat el Pontífex, aquesta carrera cap als primers llocs perjudica la comunitat, tant civil com eclesial, perquè arruïna la fraternitat.

Davant aquesta escena, va continuar Francesc, Jesús narra dues breus paràboles per indicar dues actituds que són fonamentals en les nostres vides: la humilitat i la generositat desinteressada. La primera paràbola, ha assenyalat el Papa, es dirigeix ??a qui és convidat a un banquet, l'exhorta a no posar-se en primer lloc, i recorda que Jesús ens ensenya a tenir una actitud oposada. "Per tant, no hem de buscar per la nostra pròpia iniciativa l'atenció i consideració dels altres, sinó més aviat deixar que siguin els altres a donar-nos-. Jesús ens mostra sempre el camí de la humilitat, perquè és el més autèntic, que també ens permet tenir relacions autèntiques".

A la segona paràbola, va explicar el Sant Pare, Jesús es dirigeix ??a aquell que convida i a la manera de seleccionar els convidats a la festa. També aquí, va subratllar el Pontífex, Jesús va completament contra corrent, manifestant com sempre la lògica de Déu Pare. I afegeix també la clau per interpretar el seu discurs: "Perquè rebràs la teva recompensa en la resurrecció dels justos".

Això vol dir que qui es comporti d'aquesta manera tindrà la recompensa divina, molt superior a l'intercanvi humà que ens espera. L'intercanvi humà, va sostenir el bisbe de Roma, "sol distorsionar les relacions, introduint interessos personals en una relació que ha de ser generosa i gratuïta. En canvi, Jesús ens convida a la generositat desinteressada, per obrir-nos el camí cap a una alegria molt més gran: la de ser partícips del mateix amor de Déu ".

Per acabar, Francesc va recordar que, amb l'ensenyament de l'Evangeli d'avui, Jesús construeix un pont entre la taula terrenal i la taula celestial, al·ludint a la comunió final amb el Pare en l'eternitat. "L'elecció d'ocupar l'últim lloc expressa la consciència de quant hem estat estimats sense el nostre mèrit, per pura gràcia. És el Pare qui ens ha cridat, i és només Ell, la font de tot benefici i honor, qui pot decidir fer-nos seure al banquet final".

"Ningú no pot ocupar el primer lloc en la taula d'Aquell que va ocupar l'últim lloc, és a dir, el Verb fet carn per la més alta humilitat, amb la finalitat de salvar-nos a tots, fins a l'últim dels fills del Pare", ha conclòs.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.