• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

Oceans: la prioritat del papa Francesc per aquest mes

A 'El Vídeo del Papa' de setembre, el Sant Pare orienta la seva intenció de pregària cap a la protecció dels mars i oceans, "molts d'ells avui amenaçats per diverses causes".

La Machi, 2 setembre 19

A 'El Vídeo del Papa' del mes de setembre, Francesc fa una crida d'atenció sobre els espais que "contenen la major part de l'aigua del planeta i també la major varietat d'éssers vivents": els mars i oceans. Preocupat per l'estat actual de molts d'ells, demana a tots el catòlics que resin i actuïn perquè els polítics, els científics i els economistes treballin junts en mesures de protecció.
 
L'edició del Vídeo del Papa d'aquest mes ha suposat una coproducció entre Yann Arthus-Bertrand i el seu equip de Hope Production, l'agència La Machi - Comunicació per a les Bones Causes i Vatican Media. Cal destacar la trajectòria cinematogràfica i fotogràfica de Yann Arthus-Bertrand, que sempre ha estat orientada a la cura del planeta i dels oceans. A més, aquest vídeo es llança en el marc del Temps de la Creació, la celebració anual i global que uneix cristians de tot el món. Aquest any, es desenvoluparà des de l'1 de setembre fins al 4 d'octubre.
 
Actualment, 13 milions de tones de plàstic es filtren a l'oceà cada any, el que provoca, entre altres danys, la mort de 100 mil espècies marines. La gravetat no resideix únicament en el fet que la majoria dels plàstics queden intactes durant dècades o segles després del seu ús. A més, aquells que es deterioren acaben convertint-se en microplàstics, que tant peixos com altres animals marins acaben consumint. Això posa en marxa una cadena alimentària contaminada mundial. En els seus "Objectius de desenvolupament sostenible", l'ONU s'ha proposat diferents metes per contrarestar aquesta situació, conscients que els oceans proporcionen recursos naturals fonamentals com aliments, medicines, biocombustibles i altres productes; contribueixen a la descomposició molecular i a l'eliminació de les deixalles i la contaminació; i els seus ecosistemes costaners actuen com a amortidors per reduir els danys causats per les tempestes.
 
Aquest Video del Papa aborda el greu desafiament de protegir els oceans. El fitoplàncton oceànic és responsable de la producció de més de la meitat de l'oxigen del planeta, per la qual cosa es pot afirmar que els oceans són uns dels pulmons del món. Per afrontar la gestió injusta dels mars, cal un "enfocament interdisciplinari" que no pot deixar de banda la persona humana.
 
El P. Frédéric Fornos, SJ, director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa (inclou el Moviment Eucarístic Juvenil) recorda que l'any passat, per a la Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació (#SeasonOfCreation), el primer de setembre, el papa Francesc va cridar a protegir els ecosistemes marítims i "davant d'aquesta emergència -va subratllar el Papa- estem cridats a comprometre'ns amb mentalitat activa, resant com si tot depengués de la Providència divina i treballant com si tot depengués de nosaltres".
 
El P. Fornos ha dit que aquest mes de setembre, Francesc convida a pregar i actuar per la protecció dels oceans, i de manera especial crida als catòlics a recordar que "la nostra solidaritat amb la 'casa comuna' neix de la nostra fe. La Creació és un projecte de l'amor de Déu a la humanitat".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.