Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

Oceans: la prioritat del papa Francesc per aquest mes

A 'El Vídeo del Papa' de setembre, el Sant Pare orienta la seva intenció de pregària cap a la protecció dels mars i oceans, "molts d'ells avui amenaçats per diverses causes".

La Machi, 2 setembre 19

A 'El Vídeo del Papa' del mes de setembre, Francesc fa una crida d'atenció sobre els espais que "contenen la major part de l'aigua del planeta i també la major varietat d'éssers vivents": els mars i oceans. Preocupat per l'estat actual de molts d'ells, demana a tots el catòlics que resin i actuïn perquè els polítics, els científics i els economistes treballin junts en mesures de protecció.
 
L'edició del Vídeo del Papa d'aquest mes ha suposat una coproducció entre Yann Arthus-Bertrand i el seu equip de Hope Production, l'agència La Machi - Comunicació per a les Bones Causes i Vatican Media. Cal destacar la trajectòria cinematogràfica i fotogràfica de Yann Arthus-Bertrand, que sempre ha estat orientada a la cura del planeta i dels oceans. A més, aquest vídeo es llança en el marc del Temps de la Creació, la celebració anual i global que uneix cristians de tot el món. Aquest any, es desenvoluparà des de l'1 de setembre fins al 4 d'octubre.
 
Actualment, 13 milions de tones de plàstic es filtren a l'oceà cada any, el que provoca, entre altres danys, la mort de 100 mil espècies marines. La gravetat no resideix únicament en el fet que la majoria dels plàstics queden intactes durant dècades o segles després del seu ús. A més, aquells que es deterioren acaben convertint-se en microplàstics, que tant peixos com altres animals marins acaben consumint. Això posa en marxa una cadena alimentària contaminada mundial. En els seus "Objectius de desenvolupament sostenible", l'ONU s'ha proposat diferents metes per contrarestar aquesta situació, conscients que els oceans proporcionen recursos naturals fonamentals com aliments, medicines, biocombustibles i altres productes; contribueixen a la descomposició molecular i a l'eliminació de les deixalles i la contaminació; i els seus ecosistemes costaners actuen com a amortidors per reduir els danys causats per les tempestes.
 
Aquest Video del Papa aborda el greu desafiament de protegir els oceans. El fitoplàncton oceànic és responsable de la producció de més de la meitat de l'oxigen del planeta, per la qual cosa es pot afirmar que els oceans són uns dels pulmons del món. Per afrontar la gestió injusta dels mars, cal un "enfocament interdisciplinari" que no pot deixar de banda la persona humana.
 
El P. Frédéric Fornos, SJ, director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa (inclou el Moviment Eucarístic Juvenil) recorda que l'any passat, per a la Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació (#SeasonOfCreation), el primer de setembre, el papa Francesc va cridar a protegir els ecosistemes marítims i "davant d'aquesta emergència -va subratllar el Papa- estem cridats a comprometre'ns amb mentalitat activa, resant com si tot depengués de la Providència divina i treballant com si tot depengués de nosaltres".
 
El P. Fornos ha dit que aquest mes de setembre, Francesc convida a pregar i actuar per la protecció dels oceans, i de manera especial crida als catòlics a recordar que "la nostra solidaritat amb la 'casa comuna' neix de la nostra fe. La Creació és un projecte de l'amor de Déu a la humanitat".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.