• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

Per quart any, la Nit de les Religions torna a Barcelona

Els propers 14 i 15 de setembre Barcelona acull, per quart any consecutiu, la Nit de les Religions. Es tracta de dos dies de portes obertes i de diàleg en què participaran cinquanta-quatre comunitats i entitats de diverses tradicions religioses o conviccions: cristianes de diferents denominacions, musulmanes, jueves, budistes, bahá'ís, hindús, sikhs, i també entitats i conviccions no religioses, entre altres. Com en les edicions anteriors, serà una jornada per conèixer i interaccionar amb la pluralitat de conviccions, tradicions espirituals i confessions dels veïns i veïnes de la ciutat.

Ajuntament de Barcelona, 2 setembre 19

La Nit de les Religions té com a objectiu principal generar i promoure un espai de trobada, de coneixement mutu i de diàleg entre la ciutadania i les comunitats i entitats religioses i de consciència de Barcelona. Entre les activitats organitzades es preveuen visites guiades, tallers, actuacions musicals i teatrals, conferències i degustacions de menjar típic, entre altres iniciatives. Els programes, els horaris i les adreces d’aquestes activitats es troben detallats aquí.

A través del diàleg interreligiós, interconviccional i intercultural, la Nit de les Religions posa en relleu que la pluralitat religiosa enriqueix i forma part de la identitat de Barcelona. La iniciativa, patrocinada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”, l’ha organitzat l‘Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR), amb el lideratge del seu grup de joves.

L’acte inaugural serà el mateix dissabte 14 de setembre, a les 12.30 hores, a l’Espai Francesca Bonnemaison (carrer de Sant Pere Més Baix, 7). En l’acte, que serà obert a la ciutadania, es preveu que hi intervinguin el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona, Khalid Ghali, i el director del Departament d’Interculturalitat i Cohesió Social de la Fundació Bancària “la Caixa”, Francesc Ventura. El públic podrà gaudir d’una interpretació musical de cançons de diverses cultures del món a càrrec del grup Burruezo & Medievalia Camerata.

Enguany, el fullet d’activitats acaba amb una frase que convida a reflexionar sobre aquesta rica pluralitat de Barcelona que permet construir una convivència cooperativa i cohesionada:

“El contacte entre religions és bo. Tothom hauria d’escoltar i respectar les doctrines professades pels altres. I si hi ha motiu per a la crítica, s’hauria de fer de manera afable”.

Asoka, edicte dotzè, segle III aC.

Podeu seguir tota l’actualitat a les xarxes a través de #nitreligions2019.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.