Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals

Abans que acabi l'any, l'Estat de la Ciutat del Vaticà es dotarà d'un sistema que permetrà denunciar casos d'abusos sexuals al seu territori, així ho va anunciar el vicari general de Sa Santedat per a la Ciutat del Vaticà, el cardenal Angelo Comastri a "L'Osservatore Romano".

AICA, 31 juliol 19

Aquest nou procediment serà "públic, permanent i fàcilment accessible" al curs d'aquest any i permetrà presentar informacions sobre "delictes i negligències en matèria d'abusos sexuals a menors i persones vulnerables", ha indicat el diari vaticà.

El cardenal Comastri, va enviar una carta als caps dels dicasteris amb els detalls del nou sistema que s'aplicarà "intramurs".

Les directrius segueixen el que disposa pel papa Francesc al "motu proprio" de març amb el qual va endurir les lleis de l'Estat pontifici per prevenir i combatre actes de pederàstia per part de membres de la Cúria o de la Santa Seu.

Amb aquestes noves normes es va introduir, a més, "l'obligació de denunciar els abusos a les autoritats competents i cooperar-hi en activitats de prevenció i compliment de la llei".

En la informació publicada per "L'Osservatore Romano" s'assenyala que el sistema per denunciar serà integrat "progressivament" amb les mesures ja adoptades per altres òrgans competents.

Per exemple, unes "línies guia" aprovades pel Papa que expliquen com afrontar aquests casos als pocs religiosos que s'encarreguen de les dues parròquies de l'Estat Vaticà. Aquestes normes nomenaven un referent per fer front a aquests casos, monsenyor Robert Oliver, secretari de la Pontifícia Comissió per a la Protecció dels Menors.

El cardenal Comastri va manifestar que a aquest s'haurà de dirigir "qui tingués informació o sospites que un menor o una persona vulnerable està en risc de ser abusat o ha patit abusos en les activitats pastorals del vicariat".

També es podrà denunciar "qualsevol acte de negligència" en el tractament de les denúncies per part de les autoritats, ha precisat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.