Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals

Abans que acabi l'any, l'Estat de la Ciutat del Vaticà es dotarà d'un sistema que permetrà denunciar casos d'abusos sexuals al seu territori, així ho va anunciar el vicari general de Sa Santedat per a la Ciutat del Vaticà, el cardenal Angelo Comastri a "L'Osservatore Romano".

AICA, 31 juliol 19

Aquest nou procediment serà "públic, permanent i fàcilment accessible" al curs d'aquest any i permetrà presentar informacions sobre "delictes i negligències en matèria d'abusos sexuals a menors i persones vulnerables", ha indicat el diari vaticà.

El cardenal Comastri, va enviar una carta als caps dels dicasteris amb els detalls del nou sistema que s'aplicarà "intramurs".

Les directrius segueixen el que disposa pel papa Francesc al "motu proprio" de març amb el qual va endurir les lleis de l'Estat pontifici per prevenir i combatre actes de pederàstia per part de membres de la Cúria o de la Santa Seu.

Amb aquestes noves normes es va introduir, a més, "l'obligació de denunciar els abusos a les autoritats competents i cooperar-hi en activitats de prevenció i compliment de la llei".

En la informació publicada per "L'Osservatore Romano" s'assenyala que el sistema per denunciar serà integrat "progressivament" amb les mesures ja adoptades per altres òrgans competents.

Per exemple, unes "línies guia" aprovades pel Papa que expliquen com afrontar aquests casos als pocs religiosos que s'encarreguen de les dues parròquies de l'Estat Vaticà. Aquestes normes nomenaven un referent per fer front a aquests casos, monsenyor Robert Oliver, secretari de la Pontifícia Comissió per a la Protecció dels Menors.

El cardenal Comastri va manifestar que a aquest s'haurà de dirigir "qui tingués informació o sospites que un menor o una persona vulnerable està en risc de ser abusat o ha patit abusos en les activitats pastorals del vicariat".

També es podrà denunciar "qualsevol acte de negligència" en el tractament de les denúncies per part de les autoritats, ha precisat.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.