Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I

Aquest 2 d'agost s'obrirà per primera vegada al públic la casa natal del papa Joan Pau I, el cardenal Albino Luciani, a Canale d'Agordo, al nord d'Itàlia.

AICA, 31 juliol 19

L'ocasió serà la presentació del llibre "Albino Luciani. Joan Pau I. Biografia ex documentis ", de Stefania Falasca, Davide Fiocco i Mauro Velati.

El llibre dedicat al pontífex, que només va viure 33 dies després de ser escollit, serà presentat pel cardenal Beniamino Stella, qui porta endavant la causa de canonització de Joan Pau I.

Seguidament està programada la visita a la casa natal del pontífex i després hi haurà una reflexió en memòria de Joan Pau I, així com una taula rodona moderada per Loris Serafini, director de la fundació papa Luciani.

La casa on Albino Luciani va néixer el 17 d'octubre de 1912 i va ser batejat aquest mateix dia per la llevadora Maria Fiocco "per perill imminent de mort", va passar recentment, a finals de juny, a la diòcesi de Vittorio Veneto.

"Pertanyent a la família Luciani i, per tant, propietat privada", va explicar el bisbe de Vittorio Veneto, monsenyor Corrado Pizziolo, al setmanari diocesà "L'Azione", estava tancada als pelegrins visitants".

"La transferència de propietat va ser possible gràcies a un benefactor anònim que va posar a disposició els recursos necessaris per a la compra de la casa i per a la seva reestructuració", va explicar el bisbe i va afegir: "Així, moltes persones que vinguin a Canale d'Agordo podran visitar el lloc de naixement del papa Luciani ".

Les visites guiades a la casa natal de Joan Pau I seran organitzades per la Fundació Giovanni Paolo I.

El 9 de novembre de 2017, el papa Francesc va reconèixer les virtuts heroiques del papa Joan Pau I i d'aquesta manera va donar inici al procés de canonització de l'ara venerable "Papa del somriure".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.