Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I

Aquest 2 d'agost s'obrirà per primera vegada al públic la casa natal del papa Joan Pau I, el cardenal Albino Luciani, a Canale d'Agordo, al nord d'Itàlia.

AICA, 31 juliol 19

L'ocasió serà la presentació del llibre "Albino Luciani. Joan Pau I. Biografia ex documentis ", de Stefania Falasca, Davide Fiocco i Mauro Velati.

El llibre dedicat al pontífex, que només va viure 33 dies després de ser escollit, serà presentat pel cardenal Beniamino Stella, qui porta endavant la causa de canonització de Joan Pau I.

Seguidament està programada la visita a la casa natal del pontífex i després hi haurà una reflexió en memòria de Joan Pau I, així com una taula rodona moderada per Loris Serafini, director de la fundació papa Luciani.

La casa on Albino Luciani va néixer el 17 d'octubre de 1912 i va ser batejat aquest mateix dia per la llevadora Maria Fiocco "per perill imminent de mort", va passar recentment, a finals de juny, a la diòcesi de Vittorio Veneto.

"Pertanyent a la família Luciani i, per tant, propietat privada", va explicar el bisbe de Vittorio Veneto, monsenyor Corrado Pizziolo, al setmanari diocesà "L'Azione", estava tancada als pelegrins visitants".

"La transferència de propietat va ser possible gràcies a un benefactor anònim que va posar a disposició els recursos necessaris per a la compra de la casa i per a la seva reestructuració", va explicar el bisbe i va afegir: "Així, moltes persones que vinguin a Canale d'Agordo podran visitar el lloc de naixement del papa Luciani ".

Les visites guiades a la casa natal de Joan Pau I seran organitzades per la Fundació Giovanni Paolo I.

El 9 de novembre de 2017, el papa Francesc va reconèixer les virtuts heroiques del papa Joan Pau I i d'aquesta manera va donar inici al procés de canonització de l'ara venerable "Papa del somriure".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.