• El Secretari d'Estat de la Santa Seu es desplaçarà a Ars i Lourdes a l'agost
  • L'Arquebisbe de Barcelona presidirà la missa pels difunts en temps de pandèmia a la Sagrada Família
  • Catalonia Sacra organitza una xarxa cultural i religiosa per oferir-la com a activitat turística aquest estiu
  • Desenvolupament Humà Integral: Migrants en temps de pandèmia
  • Els Carmelites en suport dels malalts de Covid 19 de la diòcesi africana de Zomba
  • Xavier Morell, un monjo atípic
  • Cal congelar la producció i el comerç d'armes, si al multilateralisme
  • Les entitats de la Xarxa d'Acció Social i Caritativa del Bisbat de Lleida no tanquen a l'estiu
  • La Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola es reuneix a Madrid
  • El Papa sobre els migrants: "Inimaginable l'infern en els camps de detenció"

Argentina: Demanem a Déu el valor per escoltar el crit d'ajuda de les víctimes del tràfic de persones

"Demanem al Déu de la vida el valor i la disposició per escoltar el crit de tants germans i germanes privats de la seva dignitat i de la seva llibertat, i d'acompanyar-los, defensar-los i solidaritzar-nos amb ells buscant camins per a una solució ràpida i duradora a aquest crim". Aquesta és la crida llançada per la Comissió Episcopal per a la Pastoral dels Migrants i Itinerants (CEMI) de la Conferència Episcopal Argentina per al Dia Mundial contra el Tràfic, convocat per l'ONU el 30 de juliol.

Fides, 31 juliol 19

En el text rebut per l'Agència Fides, titulat "El tràfic d'éssers humans perjudica greument la humanitat", els bisbes assenyalen que "els protagonistes religiosos, polítics i socials en el seu conjunt estan cridats a compartir experiències i coneixements i a unir les seves forces en una acció sinèrgica que impliqui els països d'origen, de trànsit i de destinació de les víctimes del tràfic de persones, per tal de garantir resultats més efectius i duradors".

El tràfic de persones "és un dels aspectes més foscos de la història contemporània, un fenomen que malauradament encara persisteix tràgicament avui. El tràfic de persones humilia milions d'éssers humans en diferents formes i situacions, especialment als més vulnerables de la societat. És una violació degradant de la dignitat i els drets humans d'homes, dones, nens i nenes".

La Comissió Nacional de Justícia i Pau, el grup 'No a la Trata', va convocar el 2013 a diverses institucions involucrades en la lluita contra el tràfic i l'explotació de persones amb la finalitat de formar un equip que unís forces per coordinar accions, compartint una agenda comuna. En aquest context i per tal de sensibilitzar i fer visible el delicte del tràfic, cada any es promou un esdeveniment aquest dia centrant-se en un aspecte específic d'aquesta pràctica delictiva.

Aquest any el tema triat per a la trobada és 'La prostitució no és una feina'. Després seguirà la projecció del documental 'Jo, abolicionista', en què una actriu interpreta una dona que ha caigut a la xarxa del tràfic i es veu obligada a prostituir-se, al qual seguirà el debat.

Segons les estimacions de les diferents oficines de les Nacions Unides que s'ocupen del fenomen, més de 45 milions de persones a tot el món són víctimes del tràfic, en totes les seves formes, però la realitat és probablement encara més dramàtica. Per voluntat del Papa Francesc, des de 2015 l'Església catòlica celebra cada any la 'Jornada Mundial d'Oració i Reflexió contra el Tràfic de Persones' el 8 de febrer, festa litúrgica de Santa Josefina Bakhita, monja sudanesa que de nena va patir la tràgica experiència de ser víctima del tràfic.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.