Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió

Una crida "a la misericòrdia" i "a la recerca de solucions que involucrin tots els governs de la regió, i especialment als que són responsables de la conducció política de Veneçuela" va realitzar aquest 30 de juliol l'Institut Catòlic Xilè de Migració (INCAMI ) i la Pastoral Social Càritas. L'Església a Xile demana "generar les vies de sortida" d'aquesta crisi que "dessagna" a Veneçuela.

Vatican News, 31 juliol 19

Amb el títol "Avui ens necessiten els migrants, símbol de tots els descartats de la societat" es va plasmar la preocupació de l'Església xilena respecte a la crisi humanitària que s'està vivint a la frontera de Xile amb Perú, agreujada en les setmanes passades per la sorprenent sol·licitud d'un visat consular de turisme per a l'ingrés de migrants veneçolans al país. L'Institut Catòlic Xilè de Migració - INCAMI i la Pastoral Social Caritas Xile, assenyalen que aquesta mesura imprevista "ha saturat els llocs fronterers i consolats" a causa que els que portaven setmanes de desplaçament, "no tenien coneixement dels nous requisits d'ingrés", resultant vulnerats els drets "de desenes de persones".

Les entitats eclesials posen l'accent en la necessitat de "repensar el tema migratori", a causa de "l'absència d'una llei d'acord amb el nou context llatinoamericà". "Aquesta nova mirada diuen - no pot ser desenvolupada de manera aïllada. La migració és un fenomen global que ha de ser abordat des d'aquesta perspectiva ".

Una política integral que involucri als governs de la regió

És així que "en coherència amb els ensenyaments de Jesucrist, l'Església Catòlica convida a construir una cultura de la trobada i l'acollida":

"Volem seguir aportant al diàleg amb les autoritats en matèria migratòria. Comprenem la necessitat de regular la mobilitat humana davant la capacitat limitada que té el país, però fem una forta crida a la 'misericòrdia' i a no restringir les possibilitats d'ingrés d'una comunitat en problemes. Demanem treballar en conjunt per establir una política integral que reguli la migració i permeti abordar de millor manera els desafiaments del trànsit de persones, especialment d'aquelles desplaçades per greus situacions polítiques i econòmiques".

Sol·licituds de documentació siguin "raonables"

L'Església xilena assenyala així mateix que "tots els que formem part de Llatinoamèrica estem moralment involucrats", i realitza una crida a "la recerca de solucions que involucrin tots els governs de la regió", especialment "als que són responsables de la conducció política de Veneçuela, per generar les vies de sortida d'aquesta crisi que dessagna al seu poble". A més afirma que Xile "ha d'aportar amb mesures raonables de sol·licitud de documentació a persones que viuen el drama del desplaçament des de Veneçuela".

Com ha alertat el Papa en el seu missatge per a la Jornada Mundial del Migrant i el refugiat, diu també el comunicat, "les persones migrants, refugiades, desplaçades i les víctimes del tràfic, s'han convertit en emblema de l'exclusió perquè, a més de suportar dificultats per la seva mateixa condició, sovint són objecte de judicis negatius, ja que se les considera responsables dels mals socials". Per aquest motiu l'INCAMI i la Pastoral Social Càritas conviden a "qualsevol decisió futura sobre aquest delicat assumpte sigui fruit d'una reflexió serena i des d'una mirada propera a les persones que més pateixen, més enllà de pressions i temors, ja que tota decisió porta conseqüències humanitàries que lesionen la dignitat de les persones".

"Hi ha nens, embarassades, adults grans, entre d'altres, els que més pateixen per aquest tipus de decisions".

Església no promou ingressos irregulars

Finalment sol·liciten "no incórrer en acusacions infundades a institucions de l'Església", respecte a una "suposada promoció d'ingressos irregulars de persones al país":

"Som els primers compromesos per la vigència de l'estat de Dret i el compliment de la Llei. En anys de treball conjunt, entitats públiques i civils saben del servei per la dignitat i drets dels migrants, de la xarxa catòlica que els acompanya".

El comunicat també informa que la Xarxa d'Església Migrant conformada per INCAMI, Càritas Xile, la Rectoria Pastoral Social Caritas i el Departament de Mobilitat Humana de l'Arquebisbat de Santiago, juntament amb altres organitzacions religioses que treballen en favor dels migrants al país; han actuat d'acord amb la normativa migratòria i de refugi vigent a Xile. Aquesta xarxa atén i acompanya les persones migrants en cases d'acollida, centres d'atenció i informació, borses de treball, cursos d'idiomes, centres d'assessoria legal i buscant instàncies d'integració perquè la societat d'arribada els conegui i els rebi com a germans i al mateix temps perquè ells coneguin i aportin a la societat a la qual estan arribant, les seves tradicions i organització.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.