Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

L’enriquiment del diàleg interreligiós

L’Alba Tarroc és una persona interessada per la diversitat religiosa i el diàleg interreligiós, que ha treballat a l'AUDIR i a la Fundació Migra Studium. Actualment, és tècnica a l’Espai Avinyó-Llengua i Cultura, un projecte de l’Ajuntament de Barcelona que treballa per afavorir el reconeixement de la diversitat cultural de la ciutat. L’Alba considera que el catolicisme té “una responsabilitat més gran en el treball pel diàleg interreligiós en ser la religió majoritària”, però que “encara hi ha una mica de reticència a deixar anar part de la preeminència que ostenta”.

Full Dominical/Òscar Bardají, 31 juliol 19

Per què és necessari el coneixement de la diversitat cultural i religiosa?

Perquè en les societats actuals hi convivim dia a dia. Ja no podem esperar una societat monocultural o monoreligiosa, i és important tenir un coneixement mínim del que tenim al voltant. A més, tenim certa tendència a l’etnocentrisme i a creure que allò que coneixem i que som és l’únic possible, o el millor. El coneixement de la diversitat cultural i religiosa ens dona noves perspectives, ens ajuda a sortir de nosaltres mateixos.

Què t’ha aportat el diàleg interreligiós?

A la carrera vaig estudiar sociologia de la religió i em va fascinar. Em vaig adonar de la gran importància que tenien les religions en la conformació de les maneres de ser de tantes societats. Em vaig especialitzar en diversitat religiosa. El diàleg m’ha aportat coneixement, una mirada més amplia i descentrada.

El coneixement de les altres religions pot enfortir les pròpies creences o generar-nos dubtes?

Jo crec que en el diàleg i en el coneixement genuí i obert de l’altre, d’allò extern, sempre hi ha un punt de transformació personal. Aquesta transformació potser genera interrogants i reflexions que abans no havien aparegut i, fins i tot, pot generar dubtes. Però no crec que el dubte sigui contrari a l’enfortiment del propi cos de creences. Sovint, el que et qüestiona també t’ajuda a aprofundir en allò que ets i et pot donar més solidesa.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.