Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

L'Institut de Teologia Fonamental (ITF) de Sant Cugat del Vallès oferirà, a partir del curs 2019-20 la llicenciatura en teologia fonamental a la ciutat de Barcelona. Els cursos i seminaris de llicència es faran a la seu de la Companyia de Jesús a Catalunya situada al carrer Roger de Llúria, 13.

Jesuïtes, 31 juliol 19

El director de l'ITF, el jesuïta Jaume Flaquer, ha explicat que amb aquest canvi s'apropa l'ITF a altres institucions de formació teològica com són la Facultat de Teologia de Catalunya i el centre d'estudis Cristianisme i Justícia, amb el que compartirà aules. D'aquesta manera es facilita i es potencia el treball conjunt i en xarxa amb aquestes entitats. D'altra banda, la nova ubicació pot facilitar també l'accés a les persones que vulguin cursar aquests estudis, oferint-los en un espai ben comunicat al centre de Barcelona. 

I fruit de la col·laboració amb Cristianisme i Justícia, aquest curs els dos centres oferiran conjuntament els "dissabtes teològics", que consisteixen en quatre matins de dissabte per aprofundir en qüestions teològiques rellevants. 

L'ITF ha publicat ja el seu programa per al curs 2019-20 amb aquest canvi d'ubicació com a principal novetat. Els cursos de formació permanent es seguirant oferint, però a la seu del Centre Borja de Sant Cugat del Vallès, com fins ara i s'adrecen a totes les persones interessades en la reflexió actualitzada sobre la fe cristiana en les seves dimensions més personals i compromeses.

Una teologia en diàleg amb la humanitat 

El programa d'estudis de l'ITF, tant de la llicenciatura com de la formació permanent, inclou els reptes actuals d'una fe cristiana en diàleg amb el món d'avui. La teologia fonamental és aquella que va als fonaments i les arrels de la fe, i que està sempre en diàleg amb la humanitat. És per això que s'estudien tot aquells punts de la teologia que tenen a veure amb el diàleg amb els altres: amb l'ateisme, amb la filosofia, amb les altres religions... Segons Flaquer, "enllaça molt amb l'espiritualitat de la Companyia de Jesús, que ens demana estar situats als marges de l'Església, aquells marges on es dialoga amb els que no en formen part". 

Un centre amb llarga trajectòria

L'Institut de Teologia Fonamental va començar la seva activitat docent com a tal el curs 1984-85, però el seu origen es remunta a l'any 1949, quan les Facultats Eclesiàstiques de Filosofia i Teologia de la Companyia de Jesús es van instal·lar a Sant Cugat, després d'haver tingut la seva seu al Col·legi de Sant Ignasi de Sarrià (Barcelona) i anteriorment a Tortosa.

Va ser amb la remodelació de la Facultat de Teologia de Barcelona que s'inicià l'any 1980 i s'aprovà el 1983, que es creà l'actual Institut de Teologia Fonamental, amb seu al Centre Borja de Sant Cugat. És un centre acadèmic erigit per la Santa Seu i encomanat a la Companyia de Jesús. Com a centre de la Facultat de Teologia de Catalunya, forma part de l'Ateneu Universitari Sant Pacià.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.