Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

500 joves d'escoles jesuïtes realitzen voluntariat d'hivern a Uruguai

Uns 500 estudiants de col·legis jesuïtes de diferents països van destinar una setmana de les seves vacances al "Pachacuti 2019" per servir a les comunitats necessitades d'Uruguai.

ACiprensa, 31 juliol 19

Pachacuti, en llengua guaraní significa "món al revés". És una instància solidària organitzada pel moviment ignasià Castores del Col·legi Seminari d'Uruguai fa més de 15 anys; i convida a participar als altres col·legis de la xarxa ignasiana.

El Pachacuti d'aquest any va congregar joves dels col·legis Seminari i Sant Ignasi de Montevideo, San Javier de Tacuarembó (Uruguai); del Salvador de Buenos Aires (Argentina); de la xarxa jesuïta de col·legis de Xile; del Crist Rei de Paraguai i Loyola High School de Los Angeles (Estats Units).

Encoratjats pel lema "Ell et convoca", els estudiants d'entre els 16 i 18 anys d'edat van ser distribuïts en 30 grups.

Van sortir, des de Montevideo, plens d'alegria, expectatives i esperança als departaments de Canelones, Colonia, Durazno, Florida, Lavalleja, Paysandú, Río Negro, San José, Soriano i Tacuarembó.

Es van allotjar en esglésies, escoles i cooperatives i van dedicar els seus dies a construir i reparar habitatges, escoles i capelles, fraternitzar amb infants, gent gran i adolescents, entre d'altres. També es van nodrir a diari de la litúrgia.

Rodrigo Barquín alumne del Col·legi Seminari va conversar amb ICM TV i va expressar que el Pachacuti va ser "una gran experiència de servei i austeritat".

"Van ser molts els moments en què sentia a Déu present, tant en la gent de la cooperativa on treballem, com en els nens que animem a les tardes, com a la gent del meu grup" en què "vam passar de ser desconeguts a tenir una molt bonica amistat ", ha afegit Barquín.

Una altra alumna del mateix establiment, Federica Katzenstein, ha explicat que amb el seu grup van avançar la construcció de tres cases a Florida, van compartir amb nens de la zona i van acompanyar a malalts de VIH.

"Deixar de banda la nostra comoditat no se'ns va fer tan difícil, viure amb 20 desconeguts no ens va semblar una bogeria, despertar-nos amb fred i caminar fins a l'obra no va ser un sacrifici. El que deixàvem ens va deixar de semblar important, els desconeguts van passar a ser família, i anar a treballar va resultar fins i tot divertit. Així va ser que entre mescla i rialles Ell ens va convocar i ens va enviar a fer sentir a l'altre més humà", va assegurar Katzenstein.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.