• El Secretari d'Estat de la Santa Seu es desplaçarà a Ars i Lourdes a l'agost
  • L'Arquebisbe de Barcelona presidirà la missa pels difunts en temps de pandèmia a la Sagrada Família
  • Catalonia Sacra organitza una xarxa cultural i religiosa per oferir-la com a activitat turística aquest estiu
  • Desenvolupament Humà Integral: Migrants en temps de pandèmia
  • Els Carmelites en suport dels malalts de Covid 19 de la diòcesi africana de Zomba
  • Xavier Morell, un monjo atípic
  • Cal congelar la producció i el comerç d'armes, si al multilateralisme
  • Les entitats de la Xarxa d'Acció Social i Caritativa del Bisbat de Lleida no tanquen a l'estiu
  • La Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola es reuneix a Madrid
  • El Papa sobre els migrants: "Inimaginable l'infern en els camps de detenció"

500 joves d'escoles jesuïtes realitzen voluntariat d'hivern a Uruguai

Uns 500 estudiants de col·legis jesuïtes de diferents països van destinar una setmana de les seves vacances al "Pachacuti 2019" per servir a les comunitats necessitades d'Uruguai.

ACiprensa, 31 juliol 19

Pachacuti, en llengua guaraní significa "món al revés". És una instància solidària organitzada pel moviment ignasià Castores del Col·legi Seminari d'Uruguai fa més de 15 anys; i convida a participar als altres col·legis de la xarxa ignasiana.

El Pachacuti d'aquest any va congregar joves dels col·legis Seminari i Sant Ignasi de Montevideo, San Javier de Tacuarembó (Uruguai); del Salvador de Buenos Aires (Argentina); de la xarxa jesuïta de col·legis de Xile; del Crist Rei de Paraguai i Loyola High School de Los Angeles (Estats Units).

Encoratjats pel lema "Ell et convoca", els estudiants d'entre els 16 i 18 anys d'edat van ser distribuïts en 30 grups.

Van sortir, des de Montevideo, plens d'alegria, expectatives i esperança als departaments de Canelones, Colonia, Durazno, Florida, Lavalleja, Paysandú, Río Negro, San José, Soriano i Tacuarembó.

Es van allotjar en esglésies, escoles i cooperatives i van dedicar els seus dies a construir i reparar habitatges, escoles i capelles, fraternitzar amb infants, gent gran i adolescents, entre d'altres. També es van nodrir a diari de la litúrgia.

Rodrigo Barquín alumne del Col·legi Seminari va conversar amb ICM TV i va expressar que el Pachacuti va ser "una gran experiència de servei i austeritat".

"Van ser molts els moments en què sentia a Déu present, tant en la gent de la cooperativa on treballem, com en els nens que animem a les tardes, com a la gent del meu grup" en què "vam passar de ser desconeguts a tenir una molt bonica amistat ", ha afegit Barquín.

Una altra alumna del mateix establiment, Federica Katzenstein, ha explicat que amb el seu grup van avançar la construcció de tres cases a Florida, van compartir amb nens de la zona i van acompanyar a malalts de VIH.

"Deixar de banda la nostra comoditat no se'ns va fer tan difícil, viure amb 20 desconeguts no ens va semblar una bogeria, despertar-nos amb fred i caminar fins a l'obra no va ser un sacrifici. El que deixàvem ens va deixar de semblar important, els desconeguts van passar a ser família, i anar a treballar va resultar fins i tot divertit. Així va ser que entre mescla i rialles Ell ens va convocar i ens va enviar a fer sentir a l'altre més humà", va assegurar Katzenstein.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.