Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

El Consell de Seguretat té la responsabilitat d'aturar la guerra a Líbia

El representant especial de l'ONU per a Líbia ha afirmat que el Consell de Seguretat és responsable de garantir que aquest país mantingui la seva integritat i recuperi l'estabilitat. Ghassan Salamé ha informat del deteriorament de la situació humanitària i l'avanç dels grups terroristes i ha presentat una estratègia per aturar immediatament els enfrontaments.

ONU, 30 juliol 19

"Fa gairebé 70 anys, les Nacions Unides van decidir crear una Líbia independent. El Consell de Seguretat té la responsabilitat especial de garantir que Líbia no es fracturi en peces febles i inestables sinó que mantingui la força col·lectiva de la Líbia que es va unir en 1951. Només amb el seu vist-i-plau podem ajudar els libis a superar aquest episodi fosc i violent per encaminar-se cap a un futur més esperançador ", ha dit aquest dilluns 29 de juliol el representant especial de l'ONU per a Líbia.

En una videoconferència des de Trípoli, Ghassan Salamé ha informat al Consell de Seguretat que el conflicte armat a Líbia no dóna mostres de disminuir.

Els enfrontaments als voltants de Trípoli entre les forces armades líbies i l'Exèrcit Nacional Libi del general Khalif Haftar, qui encapçala un govern paral·lel amb seu a Bengasi, a l'est del país, han deixat uns 1100 morts, entre els quals més de cent civils. Centenars de milers de persones s'han desplaçat i desenes de milers més han creuat la frontera per refugiar-se a Tunísia.

Segons l'enviat de l'ONU, més de 100.000 civils es troben en la línia de foc i almenys 400.000 viuen en àrees directament impactades per la conflagració.

La situació humanitària és cada dia pitjor i els aliments i la salut, entre d'altres serveis bàsics, són de molt difícil accés.

Les parts enfrontades han intensificat els atacs aeris amb avions i drons armats, a més que s'ha incrementat el reclutament de mercenaris estrangers.

És hora que les parts enfrontades cessin totes les hostilitats i s'enfoquin en conjurar l'amenaça que el seu país es converteixi en un paradís de terroristes.

Per si fos poc, el buit de poder que ha generat el conflicte segueix sent explotat per Da'esh en les àrees remotes de sud i centre del país.

"Més preocupant encara són les indicacions que els arsenals que envien els estrangers que donen suport a una o altra banda cauen en mans o se'ls ven als grups terroristes. Alguns elements extremistes es legitimen unint-se a la batalla. Això és una recepta per al desastre no només per als libis, sinó també per als seus veïns i per a la pau i seguretat internacional", ha emfasitzat.

"És hora que les parts enfrontades cessin totes les hostilitats, repleguin les seves forces i s'enfoquin en conjurar l'amenaça comuna que el seu país es converteixi en un paradís de les organitzacions terroristes", ha dit.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.