Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

El Consell de Seguretat té la responsabilitat d'aturar la guerra a Líbia

El representant especial de l'ONU per a Líbia ha afirmat que el Consell de Seguretat és responsable de garantir que aquest país mantingui la seva integritat i recuperi l'estabilitat. Ghassan Salamé ha informat del deteriorament de la situació humanitària i l'avanç dels grups terroristes i ha presentat una estratègia per aturar immediatament els enfrontaments.

ONU, 30 juliol 19

"Fa gairebé 70 anys, les Nacions Unides van decidir crear una Líbia independent. El Consell de Seguretat té la responsabilitat especial de garantir que Líbia no es fracturi en peces febles i inestables sinó que mantingui la força col·lectiva de la Líbia que es va unir en 1951. Només amb el seu vist-i-plau podem ajudar els libis a superar aquest episodi fosc i violent per encaminar-se cap a un futur més esperançador ", ha dit aquest dilluns 29 de juliol el representant especial de l'ONU per a Líbia.

En una videoconferència des de Trípoli, Ghassan Salamé ha informat al Consell de Seguretat que el conflicte armat a Líbia no dóna mostres de disminuir.

Els enfrontaments als voltants de Trípoli entre les forces armades líbies i l'Exèrcit Nacional Libi del general Khalif Haftar, qui encapçala un govern paral·lel amb seu a Bengasi, a l'est del país, han deixat uns 1100 morts, entre els quals més de cent civils. Centenars de milers de persones s'han desplaçat i desenes de milers més han creuat la frontera per refugiar-se a Tunísia.

Segons l'enviat de l'ONU, més de 100.000 civils es troben en la línia de foc i almenys 400.000 viuen en àrees directament impactades per la conflagració.

La situació humanitària és cada dia pitjor i els aliments i la salut, entre d'altres serveis bàsics, són de molt difícil accés.

Les parts enfrontades han intensificat els atacs aeris amb avions i drons armats, a més que s'ha incrementat el reclutament de mercenaris estrangers.

És hora que les parts enfrontades cessin totes les hostilitats i s'enfoquin en conjurar l'amenaça que el seu país es converteixi en un paradís de terroristes.

Per si fos poc, el buit de poder que ha generat el conflicte segueix sent explotat per Da'esh en les àrees remotes de sud i centre del país.

"Més preocupant encara són les indicacions que els arsenals que envien els estrangers que donen suport a una o altra banda cauen en mans o se'ls ven als grups terroristes. Alguns elements extremistes es legitimen unint-se a la batalla. Això és una recepta per al desastre no només per als libis, sinó també per als seus veïns i per a la pau i seguretat internacional", ha emfasitzat.

"És hora que les parts enfrontades cessin totes les hostilitats, repleguin les seves forces i s'enfoquin en conjurar l'amenaça comuna que el seu país es converteixi en un paradís de les organitzacions terroristes", ha dit.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.