Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

En 132 poblacions de l'Índia no neixen nenes des de fa tres mesos

S'ha obert una investigació per esbrinar què hi ha darrere de l'alarmant dada que arriba del districte d'Uttarkashi, al nord de l'Índia, segons el qual en els últims 3 mesos haurien nascut 216 nens però cap nena. El fantasma de l'avortament selectiu treu el cap amb força. S'ha comissionat a 25 investigadors per comprovar si en aquests hospitals i llogarets es practica la selecció per gènere, que la llei índia prohibeix oficialment des de 1994.

Aleteia, 30 juliol 19

Davant la notícia, s'han format dos fronts oposats: Les associacions humanitàries i les activistes índies pels drets de la dona alerten sobre els infanticidis i avortaments dirigits a suprimir les nenes, recordant dades estadístiques desconcertants: el 2001 van néixer 927 dones i 1000 homes, el 2011 la diferència va augmentar entre 918 dones i 1000 homes.

Per a qui no sàpiga d'estadística, aquesta diferència entre homes i dones és enorme (de manera natural, els naixements de dones solen ser lleugerament superiors), signe que alguna cosa no molt natural està afectant els naixements.

Comentant aquesta dada general i el més recent dels llogarets d'Uttarkashi, l'activista Kalpana Thakur declara:

No pot ser una coincidència. La dada indica clarament que en aquest districte s'està produint el feticidi femení. El Govern i l'administració no estan fent res.

A aquestes dures acusacions, responen els portaveus de l'administració local oferint un punt de vista diferent del cas. Segons ells, es tracta d'una lectura mal interpretada de les estadístiques; no neguen que d'aquests 216 naixements cap és nena, però contraposen el cas d'altres 129 pobles de la zona on haurien nascut només nenes.

En total, en tres mesos, s'han registrat 961 nens nascuts vius a Uttarkashi: 479 eren nenes, mentre que 468 eren nens. Els funcionaris afirmen que els mitjans de comunicació podrien haver obtingut les dades dels agents sanitaris voluntaris que registren els embarassos i naixements. "Crec que els números publicats sobre els pobles sense nenes han estat malinterpretats. Amb tot, hem obert una investigació", diu Ashish Chauhan, un funcionari del districte, explicant que han" identificat les àrees en què el nombre de parts femenins és igual a zero o a números d'una xifra. Estem vigilant aquestes zones per descobrir què està passant".

Però aquesta no és una mera batalla estadística, sinó més aviat una dada que clama per una veritable lluita per la igualtat de drets de les dones. Les lluites feministes guanyen titulars en els mitjans occidentals oferint cada vegada més mitjans a les dones per evitar embarassos no desitjats, però fora d'aquest recinte daurat, el veritable drama es produeix davant la possibilitat cada vegada més real de no deixar néixer a les dones. En el cas de l'Índia s'està produint una terrible discriminació sexual, que ataca la feminitat en el seu origen, amb l'assassinat, a l'úter o tot just després de néixer, de criatures indefenses i innocents.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.