Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

En 132 poblacions de l'Índia no neixen nenes des de fa tres mesos

S'ha obert una investigació per esbrinar què hi ha darrere de l'alarmant dada que arriba del districte d'Uttarkashi, al nord de l'Índia, segons el qual en els últims 3 mesos haurien nascut 216 nens però cap nena. El fantasma de l'avortament selectiu treu el cap amb força. S'ha comissionat a 25 investigadors per comprovar si en aquests hospitals i llogarets es practica la selecció per gènere, que la llei índia prohibeix oficialment des de 1994.

Aleteia, 30 juliol 19

Davant la notícia, s'han format dos fronts oposats: Les associacions humanitàries i les activistes índies pels drets de la dona alerten sobre els infanticidis i avortaments dirigits a suprimir les nenes, recordant dades estadístiques desconcertants: el 2001 van néixer 927 dones i 1000 homes, el 2011 la diferència va augmentar entre 918 dones i 1000 homes.

Per a qui no sàpiga d'estadística, aquesta diferència entre homes i dones és enorme (de manera natural, els naixements de dones solen ser lleugerament superiors), signe que alguna cosa no molt natural està afectant els naixements.

Comentant aquesta dada general i el més recent dels llogarets d'Uttarkashi, l'activista Kalpana Thakur declara:

No pot ser una coincidència. La dada indica clarament que en aquest districte s'està produint el feticidi femení. El Govern i l'administració no estan fent res.

A aquestes dures acusacions, responen els portaveus de l'administració local oferint un punt de vista diferent del cas. Segons ells, es tracta d'una lectura mal interpretada de les estadístiques; no neguen que d'aquests 216 naixements cap és nena, però contraposen el cas d'altres 129 pobles de la zona on haurien nascut només nenes.

En total, en tres mesos, s'han registrat 961 nens nascuts vius a Uttarkashi: 479 eren nenes, mentre que 468 eren nens. Els funcionaris afirmen que els mitjans de comunicació podrien haver obtingut les dades dels agents sanitaris voluntaris que registren els embarassos i naixements. "Crec que els números publicats sobre els pobles sense nenes han estat malinterpretats. Amb tot, hem obert una investigació", diu Ashish Chauhan, un funcionari del districte, explicant que han" identificat les àrees en què el nombre de parts femenins és igual a zero o a números d'una xifra. Estem vigilant aquestes zones per descobrir què està passant".

Però aquesta no és una mera batalla estadística, sinó més aviat una dada que clama per una veritable lluita per la igualtat de drets de les dones. Les lluites feministes guanyen titulars en els mitjans occidentals oferint cada vegada més mitjans a les dones per evitar embarassos no desitjats, però fora d'aquest recinte daurat, el veritable drama es produeix davant la possibilitat cada vegada més real de no deixar néixer a les dones. En el cas de l'Índia s'està produint una terrible discriminació sexual, que ataca la feminitat en el seu origen, amb l'assassinat, a l'úter o tot just després de néixer, de criatures indefenses i innocents.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.