Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

El Sínode de l'Església caldea amb presència de laics

Del 3 al 13 d'agost, a Bagdad, l'Iraq, es durà a terme el Sínode de l'Església Caldea, la novetat d'aquest Sínode està en que obrirà les portes als laics amb l'objectiu de "donar suport a la participació popular en la vida d' l'Església "en un moment particularment crític per a l'estabilitat de l'Iraq, ha assenyalat l'Osservatore Romano.

AICA, 30 juliol 19

El cardenal Louis Raphel Sako, patriarca de Babilònia dels caldeus, va animar en una carta convocant als bisbes, a escollir "un o dos laics, de tots dos sexes en la seva diòcesi". Ells "entenen la nostra societat i els seus canvis. La persona escollida haurà d'estar familiaritzada amb les qüestions eclesiàstiques ", va explicar el patriarca en la seva missiva.

La participació dels laics de les diferents diòcesis de l'Església caldea de l'Iraq, Orient Mitjà i la diàspora serà en els treballs dels dies 6 i 7 d'agost.

El cardenal està més convençut que mai de la necessitat de "explotar el seu carisma al servei de l'Església en un moment de greu dificultat, tant a l'Iraq com a la veïna Síria, tant des del punt de vista eclesiàstic com social, polític i econòmic".

En una situació de creixent tensió a la regió, el patriarca de Babilònia dels Caldeus espera que el Sínode sigui una font "d'alè" per a les comunitats, perquè puguin reforçar cada vegada més el seu "paper" en les seves respectives diòcesis i en la vida de l'Església. Els laics -adverteix el patriarcat "són de gran ajuda per a nosaltres", bisbes i sacerdots, i la pròpia tradició cristiana afavoreix la seva presència i participació activa.

Presència femenina

En nombroses ocasions, el cardenal Sako va destacar la importància de la presència dels laics i especialment la presència femenina, dins de l'Església: "Si volem fer progressar les nostres societats i les nostres Esglésies, hem de donar pas a laics de tots dos sexes perquè puguin invertir els seus talents".

Segons el cardenal, tot i que el sacerdoci ordenat està reservat als homes, els llocs de responsabilitat en l'Església poden atribuir-se als laics i a les laiques en tots els altres camps, incloent la gestió financera, l'educació i els mitjans de comunicació.

A partir d'aquestes consideracions, el cardenal va convidar a tots a "experimentar nous espais de participació i de repartiment de responsabilitats amb els laics i les laiques, en tots els àmbits de la vida eclesial".

Temes centrals

Entre els temes centrals del sínode, parlaran de la situació dels caldeus a l'Iraq i als països de la diàspora, els projectes de la Lliga Caldea en una perspectiva de solidaritat eclesial i la possibilitat de finançar l'obertura d'una televisió Caldea.

El proper sínode serà també una oportunitat per al nomenament de bisbes en algunes diòcesis que encara estan buides i que han estat esperant un rector permanent durant algun temps. Finalment, es discutirà el procés de canonització dels màrtirs caldeus i la inscripció dels sants al calendari litúrgic.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.