Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

El Sínode de l'Església caldea amb presència de laics

Del 3 al 13 d'agost, a Bagdad, l'Iraq, es durà a terme el Sínode de l'Església Caldea, la novetat d'aquest Sínode està en que obrirà les portes als laics amb l'objectiu de "donar suport a la participació popular en la vida d' l'Església "en un moment particularment crític per a l'estabilitat de l'Iraq, ha assenyalat l'Osservatore Romano.

AICA, 30 juliol 19

El cardenal Louis Raphel Sako, patriarca de Babilònia dels caldeus, va animar en una carta convocant als bisbes, a escollir "un o dos laics, de tots dos sexes en la seva diòcesi". Ells "entenen la nostra societat i els seus canvis. La persona escollida haurà d'estar familiaritzada amb les qüestions eclesiàstiques ", va explicar el patriarca en la seva missiva.

La participació dels laics de les diferents diòcesis de l'Església caldea de l'Iraq, Orient Mitjà i la diàspora serà en els treballs dels dies 6 i 7 d'agost.

El cardenal està més convençut que mai de la necessitat de "explotar el seu carisma al servei de l'Església en un moment de greu dificultat, tant a l'Iraq com a la veïna Síria, tant des del punt de vista eclesiàstic com social, polític i econòmic".

En una situació de creixent tensió a la regió, el patriarca de Babilònia dels Caldeus espera que el Sínode sigui una font "d'alè" per a les comunitats, perquè puguin reforçar cada vegada més el seu "paper" en les seves respectives diòcesis i en la vida de l'Església. Els laics -adverteix el patriarcat "són de gran ajuda per a nosaltres", bisbes i sacerdots, i la pròpia tradició cristiana afavoreix la seva presència i participació activa.

Presència femenina

En nombroses ocasions, el cardenal Sako va destacar la importància de la presència dels laics i especialment la presència femenina, dins de l'Església: "Si volem fer progressar les nostres societats i les nostres Esglésies, hem de donar pas a laics de tots dos sexes perquè puguin invertir els seus talents".

Segons el cardenal, tot i que el sacerdoci ordenat està reservat als homes, els llocs de responsabilitat en l'Església poden atribuir-se als laics i a les laiques en tots els altres camps, incloent la gestió financera, l'educació i els mitjans de comunicació.

A partir d'aquestes consideracions, el cardenal va convidar a tots a "experimentar nous espais de participació i de repartiment de responsabilitats amb els laics i les laiques, en tots els àmbits de la vida eclesial".

Temes centrals

Entre els temes centrals del sínode, parlaran de la situació dels caldeus a l'Iraq i als països de la diàspora, els projectes de la Lliga Caldea en una perspectiva de solidaritat eclesial i la possibilitat de finançar l'obertura d'una televisió Caldea.

El proper sínode serà també una oportunitat per al nomenament de bisbes en algunes diòcesis que encara estan buides i que han estat esperant un rector permanent durant algun temps. Finalment, es discutirà el procés de canonització dels màrtirs caldeus i la inscripció dels sants al calendari litúrgic.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.