Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Reunió entre el subsecretari per Amèrica Llatina i el president de l'Episcopat Mexicà per parlar sobre migració

El subsecretari per Amèrica Llatina i el Carib, Maximiliano Reyes, va rebre aquest 29 de juliol, a la Cancelleria, al president de la Conferència de l'Episcopat Mexicà (CEM), Mons. Rogelio Cabrera, per dialogar sobre el tema de la migració.

Zenit, 30 juliol 19

Pla de Desenvolupament Integral

En concret, es va abordar l'assumpte dels projectes del Pla de Desenvolupament Integral (PDI) El Salvador-Guatemala-Hondures-Mèxic. Es tracta d'un conjunt d'iniciatives, que ja estan en funcionament a El Salvador i Hondures, i que presenten la finalitat de lluitar contra les causes estructurals de la migració, a través del desenvolupament econòmic de les zones més marginades.

Al llarg d'aquesta trobada, els respectius representants van conversar sobre la situació de les persones migrants a Mèxic. Tal com assenyala el comunicat, el subsecretari ha subratllat "els esforços que realitza el Govern mexicà per garantir la integritat i dignitat dels migrants que es troben en trànsit" i ha destacat el treball promogut per "les diferents dependències amb suport de la comunitat internacional i el sector privat per millorar les condicions de la seva estada a Mèxic, per mitjà de la rehabilitació d'albergs i estacions migratòries".

Igualment, el text indica que Maximiliano Reyes va descriure el propòsit de la política migratòria de Mèxic: "Aconseguir una migració ordenada, legal, segura i amb respecte als drets humans".

La CEM, per la seva banda, recentment ha publicat la carta "Dignitat dels Migrants", en la qual assenyalen 5 desafiaments pastorals urgents per a una política migratòria justa.

La migració, treball comú

Les dues part van convenir mantenir els canals de comunicació "oberts" i continuar millorant en la coordinació del treball comú, especialment pel que fa a la situació dels migrants i el PDI.

Finalment, el comunicat del Govern manifesta que els seus funcionaris han mantingut diverses reunions amb l'Església catòlica, ja que són conscient que "el fenomen migratori ha d'atendre de manera compartida i coordinada".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.