Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Reunió entre el subsecretari per Amèrica Llatina i el president de l'Episcopat Mexicà per parlar sobre migració

El subsecretari per Amèrica Llatina i el Carib, Maximiliano Reyes, va rebre aquest 29 de juliol, a la Cancelleria, al president de la Conferència de l'Episcopat Mexicà (CEM), Mons. Rogelio Cabrera, per dialogar sobre el tema de la migració.

Zenit, 30 juliol 19

Pla de Desenvolupament Integral

En concret, es va abordar l'assumpte dels projectes del Pla de Desenvolupament Integral (PDI) El Salvador-Guatemala-Hondures-Mèxic. Es tracta d'un conjunt d'iniciatives, que ja estan en funcionament a El Salvador i Hondures, i que presenten la finalitat de lluitar contra les causes estructurals de la migració, a través del desenvolupament econòmic de les zones més marginades.

Al llarg d'aquesta trobada, els respectius representants van conversar sobre la situació de les persones migrants a Mèxic. Tal com assenyala el comunicat, el subsecretari ha subratllat "els esforços que realitza el Govern mexicà per garantir la integritat i dignitat dels migrants que es troben en trànsit" i ha destacat el treball promogut per "les diferents dependències amb suport de la comunitat internacional i el sector privat per millorar les condicions de la seva estada a Mèxic, per mitjà de la rehabilitació d'albergs i estacions migratòries".

Igualment, el text indica que Maximiliano Reyes va descriure el propòsit de la política migratòria de Mèxic: "Aconseguir una migració ordenada, legal, segura i amb respecte als drets humans".

La CEM, per la seva banda, recentment ha publicat la carta "Dignitat dels Migrants", en la qual assenyalen 5 desafiaments pastorals urgents per a una política migratòria justa.

La migració, treball comú

Les dues part van convenir mantenir els canals de comunicació "oberts" i continuar millorant en la coordinació del treball comú, especialment pel que fa a la situació dels migrants i el PDI.

Finalment, el comunicat del Govern manifesta que els seus funcionaris han mantingut diverses reunions amb l'Església catòlica, ja que són conscient que "el fenomen migratori ha d'atendre de manera compartida i coordinada".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.