Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Batlle activa cent policies per “erradicar la venda il·legal” dels manters

L’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa aquest dilluns 29 de juliol una contundent operació policial per posar fi a l’ocupació dels carrers de la ciutat per part dels venedors del top manta. El procediment és el mateix que ja es va posar en funcionament a la zona de les Glòries abans de les últimes eleccions per posar a fi a l’anomenat mercat de la misèria, i no és altre que el de desplegar efectius policials a la zona per evitar que s’hi instal·lin els venedors ambulants. “És el sistema de la saturació”, va definir ahir el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, en presentar el dispositiu a la premsa.

El Punt Avui, 30 juliol 19

El pla s’ha dissenyat amb la col·laboració i participació de la Guàrdia Urbana de Barcelona, els Mossos d’Esquadra i la policia portuària i, aparentment, al marge dels serveis socials, ja que ahir a la tarda les mediadores que habitualment treballen a Joan de Borbó amb els manters eren al carrer i reconeixien que ningú les havia avisat de la posada en marxa del desplegament.

En total s’han activat cent agents dels tres cossos que des d’ahir al matí es desplegaran cada dia, en diversos torns, pel passeig Joan de Borbó, el moll del rellotge i els voltants de Colom, per posar fi a la imatge que s’hi reproduïa diàriament des de fa mesos de centenars de venedors il·legals distribuïts al llarg d’una extensió considerable des del Museu d’Història de Catalunya fins al final del passeig. La vigilància serà permanent i intensiva en aquest punt, com passava ahir a quarts de sis de la tarda amb diversos vehicles policials estacionats, també dels ARRO dels Mossos, i patrullatge a peu. Ni rastre de cap venedor, ni al passeig de Borbó ni davant les platges de la Barceloneta, on també s’hi instal·len.

La presència dels agents també serà evident en altres punts de la ciutat com el passeig de Gràcia, la Rambla, rambla de Catalunya i plaça de Catalunya, per evitar que hi hagi un trasllat de l’activitat cap a aquestes zones, també turístiques.

En la presentació del dispositiu, Batlle va insistir que l’objectiu és “erradicar la venda il·legal a la via pública” , a la vegada que es pretén fer una crida als ciutadans perquè deixin de comprar-hi. Amb aquest propòsit, la presència dels agents serà “indefinida”, segons va advertir Batlle, que va avisar que la pretensió és posar punt final a aquesta activitat que suposa “un perjudici per a l’activitat del comerç de proximitat”.

Els primers beneficiats de l’actuació policial encetada ahir són els venedors de l’associació d’artesans del Palau de Mar, que cada dia, tret de dimarts i dimecres, s’instal·len entre els edificis dels vells tinglados i l’entrada al recinte del Maremàgnum sota uns tendals de color blanc. El president d’aquesta entitat, Eduard Oriol, va explicar que la presència dels manters els afecta en un 30% les seves vendes. Aquests comerciants paguen 61 euros diaris a l’Ajuntament per la llicència, quantitat a la qual cal sumar altres costos.

Des del punt de vista d’aquest comerciant, el problema principal és el de la “degradació de l’espai” públic que suposa la venda ambulant il·legal. “No només ens queixem nosaltres, els veïns són els primers”, afirma.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.