Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

La Congregació de Propaganda Fide obre un Col·legi Redemptoris Mater a Macau per a l'evangelització d'Àsia

La Congregació per a l'Evangelització dels Pobles ha instituït oficialment el Col·legi Redemptoris Mater per a l'Evangelització Àsia amb seu a Macau, confiant al Camí Neocatecumenal. El Col·legi va ser establert per un decret signat pel cardenal Fernando Filoni, prefecte de Propaganda Fide, el 29 de juny després de l'audiència amb el papa Francesc. El Redemptoris Mater College for Àsia obrirà les portes al setembre amb un primer grup d'estudiants de diferents nacions del món.

Fides, 30 juliol 19

La iniciativa pretén respondre a la crida de Joan Pau II, qui, en l'encíclica Redemptoris missio, va assenyalar al continent asiàtic com una zona a la qual "hauria d'orientar la missio ad gentes" (n.37), i al desig del papa Francesc, qui en l'exhortació apostòlica Evangelii Gaudium convida a l'Església a "sortir" per proclamar l'Evangeli.

Com es llegeix en l'Estatut, el Col·legi depèn directament de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles, mantindrà contacte amb el bisbe local i pot tenir diferents seus a altres llocs o països. Es tracta "d'un seminari major de l'Església, una comunitat educativa que gaudeix d'una personalitat jurídica canònica i haurà d'obtenir personalitat jurídica d'acord amb les lleis del país" en què s'ha establert.

El Col·legi té com a objectiu preparar futurs sacerdots per a l'evangelització d'Àsia, acompanyant-los i educant-los "a la vida d'oració i les virtuts teològiques i cardinals, amb un compromís seriós amb els estudis filosòfics i teològics i amb una acció d'evangelització itinerant". Els sacerdots formats al centre "poden ser enviats, -d'acord amb el Prefecte de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles-, a les diòcesis sol·licitants", en diferents territoris i països asiàtics, segons les necessitats pastorals dels qui els sol·licitin. "En aquesta missió d'evangelització, els preveres poden ser acompanyats per famílies formades en el Camí Neocatecumenal disposades a ser enviades també".

La formació al Col·legi es configura d'acord amb el Magisteri de l'Església. La formació dels seminaristes inclourà la participació directa i personal en el Camí Neocatecumenal. A més, d'acord amb la identitat específica del Col·legi, l'estudi proposat tindrà "el seu propi caràcter específic centrat en la missió": "Els alumnes seran ajudats a descobrir la dimensió missionera inherent als diversos temes teològics, de manera que, fins i tot a nivell intel·lectual, siguin considerats adequats i estiguin a punt per integrar-se en la missió universal confiada per Crist als apòstols". El Col·legi es confia, en particular, a dos patrons: Maria, Mare del Redemptor, i Sant Josep, Custodi de la Sagrada Família de Natzaret. A més, la memòria dels Sants de les Esglésies d'Àsia se celebrarà "amb particular solemnitat".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.