Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

La Congregació de Propaganda Fide obre un Col·legi Redemptoris Mater a Macau per a l'evangelització d'Àsia

La Congregació per a l'Evangelització dels Pobles ha instituït oficialment el Col·legi Redemptoris Mater per a l'Evangelització Àsia amb seu a Macau, confiant al Camí Neocatecumenal. El Col·legi va ser establert per un decret signat pel cardenal Fernando Filoni, prefecte de Propaganda Fide, el 29 de juny després de l'audiència amb el papa Francesc. El Redemptoris Mater College for Àsia obrirà les portes al setembre amb un primer grup d'estudiants de diferents nacions del món.

Fides, 30 juliol 19

La iniciativa pretén respondre a la crida de Joan Pau II, qui, en l'encíclica Redemptoris missio, va assenyalar al continent asiàtic com una zona a la qual "hauria d'orientar la missio ad gentes" (n.37), i al desig del papa Francesc, qui en l'exhortació apostòlica Evangelii Gaudium convida a l'Església a "sortir" per proclamar l'Evangeli.

Com es llegeix en l'Estatut, el Col·legi depèn directament de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles, mantindrà contacte amb el bisbe local i pot tenir diferents seus a altres llocs o països. Es tracta "d'un seminari major de l'Església, una comunitat educativa que gaudeix d'una personalitat jurídica canònica i haurà d'obtenir personalitat jurídica d'acord amb les lleis del país" en què s'ha establert.

El Col·legi té com a objectiu preparar futurs sacerdots per a l'evangelització d'Àsia, acompanyant-los i educant-los "a la vida d'oració i les virtuts teològiques i cardinals, amb un compromís seriós amb els estudis filosòfics i teològics i amb una acció d'evangelització itinerant". Els sacerdots formats al centre "poden ser enviats, -d'acord amb el Prefecte de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles-, a les diòcesis sol·licitants", en diferents territoris i països asiàtics, segons les necessitats pastorals dels qui els sol·licitin. "En aquesta missió d'evangelització, els preveres poden ser acompanyats per famílies formades en el Camí Neocatecumenal disposades a ser enviades també".

La formació al Col·legi es configura d'acord amb el Magisteri de l'Església. La formació dels seminaristes inclourà la participació directa i personal en el Camí Neocatecumenal. A més, d'acord amb la identitat específica del Col·legi, l'estudi proposat tindrà "el seu propi caràcter específic centrat en la missió": "Els alumnes seran ajudats a descobrir la dimensió missionera inherent als diversos temes teològics, de manera que, fins i tot a nivell intel·lectual, siguin considerats adequats i estiguin a punt per integrar-se en la missió universal confiada per Crist als apòstols". El Col·legi es confia, en particular, a dos patrons: Maria, Mare del Redemptor, i Sant Josep, Custodi de la Sagrada Família de Natzaret. A més, la memòria dels Sants de les Esglésies d'Àsia se celebrarà "amb particular solemnitat".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.