Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Romeria al Clot dels Aubins en el 83è aniversari del martiri dels Beats Carmelites

El capvespre del 29 de juliol, se celebrà la romeria anyal recordant als dotze beats màrtirs  carmelites de Tàrrega, immolats a l'indret del Clot dels Aubins, dins el terme municipal de Cervera. La tradicional peregrinació commemorà el 83è aniversari d’aquell martiri, participant-hi un grup de la seixantena de devots targarins i cerverins. Tanmateix hi eren presents familiars del Beat Anastasi M. Dorca i del Beat Andreu Mª Solé, arribats d'Olot i Barcelona. Presidiren la trobada el Provincial dels Carmelites, P. Lluís Maza, junt al Prior del Carme de Tàrrega, P. Manel Bonilla; el rector de Tàrrega, Mn. Josep M. Vilaseca, carmelites de la comunitat barcelonina i capellans de la Unitat Pastoral de Cervera.

Josep Castellà per a Flama.info, 30 juliol 19

En aquell paratge es feu un Viacrucis comentat i cantat, arribant-se al lloc del monòlit de pedra que perpetua la memòria dels dotze Beats carmelites allí martiritzats durant la matinada del 29 de juliol del 1936. La processó estava presidida pel penó de la Fraternitat Amics del Carme, el reliquiari dels Beats Màrtirs Carmelites i la Creu. En el mateix lloc el Prior targarí P. Bonilla llegí una emotiva carta del traspassat P. Andreu Solé glosant la figura i martiri dels Beats, seguint unes pregàries. Al final s’entonaren els seus Goigs dedicats als Beats Màrtirs mentre es feia la veneració de la Creu i el reliquiari dels Beats, repartint-se un punt de llibre commemoratiu de la romeria del 2019.

Amb la tradicional celebració es tancaven el cicle de les Festes del Carme 2019 iniciades el 7 de juliol amb la Novena, seguint altres celebracions, entre elles, la processó de torxes en la vigília del 15, Festa Principal del Carme del 16, la Festa de Sant Elies i el sopar de la família carmelitana, totes molt participades i lluïdes.

Cal recordar que els dotze màrtirs de la comunitat carmelita targarina es beatificaren a Roma el 28 d’octubre de 2007, conservant-se les seves relíquies dins una urna de pedra situada sota l’altar principal del Santuari del Beats Carmelites i de la Mare de Deu del Carme de Tàrrega.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.