Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Romeria al Clot dels Aubins en el 83è aniversari del martiri dels Beats Carmelites

El capvespre del 29 de juliol, se celebrà la romeria anyal recordant als dotze beats màrtirs  carmelites de Tàrrega, immolats a l'indret del Clot dels Aubins, dins el terme municipal de Cervera. La tradicional peregrinació commemorà el 83è aniversari d’aquell martiri, participant-hi un grup de la seixantena de devots targarins i cerverins. Tanmateix hi eren presents familiars del Beat Anastasi M. Dorca i del Beat Andreu Mª Solé, arribats d'Olot i Barcelona. Presidiren la trobada el Provincial dels Carmelites, P. Lluís Maza, junt al Prior del Carme de Tàrrega, P. Manel Bonilla; el rector de Tàrrega, Mn. Josep M. Vilaseca, carmelites de la comunitat barcelonina i capellans de la Unitat Pastoral de Cervera.

Josep Castellà per a Flama.info, 30 juliol 19

En aquell paratge es feu un Viacrucis comentat i cantat, arribant-se al lloc del monòlit de pedra que perpetua la memòria dels dotze Beats carmelites allí martiritzats durant la matinada del 29 de juliol del 1936. La processó estava presidida pel penó de la Fraternitat Amics del Carme, el reliquiari dels Beats Màrtirs Carmelites i la Creu. En el mateix lloc el Prior targarí P. Bonilla llegí una emotiva carta del traspassat P. Andreu Solé glosant la figura i martiri dels Beats, seguint unes pregàries. Al final s’entonaren els seus Goigs dedicats als Beats Màrtirs mentre es feia la veneració de la Creu i el reliquiari dels Beats, repartint-se un punt de llibre commemoratiu de la romeria del 2019.

Amb la tradicional celebració es tancaven el cicle de les Festes del Carme 2019 iniciades el 7 de juliol amb la Novena, seguint altres celebracions, entre elles, la processó de torxes en la vigília del 15, Festa Principal del Carme del 16, la Festa de Sant Elies i el sopar de la família carmelitana, totes molt participades i lluïdes.

Cal recordar que els dotze màrtirs de la comunitat carmelita targarina es beatificaren a Roma el 28 d’octubre de 2007, conservant-se les seves relíquies dins una urna de pedra situada sota l’altar principal del Santuari del Beats Carmelites i de la Mare de Deu del Carme de Tàrrega.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.