Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

L'Església de Colòmbia llança un pla per la formació i organització del laïcat

Durant l'esdeveniment, que va convocar a més de 150 representants dels diferents moviments laïcals del país, el bisbe de Zipaquirá i president de la Comissió Episcopal de Llocs eclesials, monsenyor Héctor Cubillos Peña, va afirmar que l'Església és conscient de la importància del lloc que tenen els laics en la vida i en la missió de l'Església.

ACiprensa, 30 juliol 19

En el marc del cinquantè aniversari del Consell Nacional de Laics, la Conferència Episcopal de Colòmbia va animar la Trobada Nacional d'aquesta institució, que es va desenvolupar del 22 al 24 de juliol a la ciutat de Bogotà.

Durant l'esdeveniment, que va convocar a més de 150 representants dels diferents moviments laïcals del país, el bisbe de Zipaquirá i president de la Comissió Episcopal de Llocs eclesials, monsenyor Hèctor Cubillos Peña, va afirmar que l'Església és conscient de la importància del lloc que tenen els laics en la vida i en la missió eclesial.

"Per això hem donat tanta importància als laics. Han estat també les circumstàncies i les últimes orientacions dels Sants Pares que ens han motivat amb la seva paraula a pensar cada vegada més i amb més serietat en els nostres germans laics, membres de la nostra Església que tenen una missió important perquè l'Evangeli, la Paraula del Senyor, la presència de Jesús, pugui arribar a transcendir a tots els racons de la vida social, política, econòmica i cultural de la humanitat ", ha expressat Mons. Cubillos Peña.

Així mateix, el prelat ha afirmat que davant els nombrosos problemes que afligeixen la societat, en temes com la corrupció, analfabetisme, atemptats contra la família, entre d'altres, cal llançar una crida urgent a tots els batejats "perquè prenguin consciència de la seva fe i des del seu rol de laics defensin la vida i els valors de la persona".

I aquest és precisament un dels fruits esperats d'aquesta Assemblea, poder acompanyar d'una manera més assertiva i fraterna als laics, perquè puguin fer presència de Crist, de l'Evangeli i de la llum en tots els llocs de la societat.

Reptes per a l'Església i el laïcat

Per la seva banda, l'acadèmic Juan Carlos Gómez Giraldo, de la Universitat de la Sabana, que va tenir al seu càrrec la conferència: "Temps de canvis; nous reptes per a l'Església i el Laïcat ", va explicar que el treball del laic en l'Església és fonamental i s'ha d'entendre en el context en el qual viu i s'exerceix la persona" s'ha de conèixer el que el país reclama en aquest moment de l'Església i dels laics de manera particular, això és molt important per saber també com actuar".

Va assegurar a més, que un dels reptes que ha d'enfrontar els laics d'aquests temps, és aprendre dels joves "ells ens donen exemple en moltes de les esferes del nostre actuar diari, tenen la capacitat de perdonar i trobar-se amb l'altre. La manera com ells es poden comunicar en aquestes trobades, pot ser un bon exemple de la tasca a seguir del laic a Colòmbia".

Segell evangelitzador

Finalment, el pare Rubén Darío García, director dels departaments d'Estat Laïcal i Llocs eclesials de la Conferència Episcopal de Colòmbia, va indicar que a manera de conclusió d'aquesta Assemblea va ser presentat un document que conté un pla orgànic de formació i organització del laïcat amb "un segell evangelitzador", que donarà després llums per a una nova estructura d'acompanyament a la missió que han de complir els laics en l'Església.

El sacerdot ha subratllat, que l'elaboració d'aquest input es va realitzar a través de taules de temàtiques, on els participants van analitzar els cinc àmbits en els quals el laic fa presència a la societat: Estatal, econòmic, educatiu, cívic, familiar i ètic-religiós.

Transformar les estructures i la societat

"Aquest serà un procés d'estructuració, perquè els moviments eclesials i la Conferència Episcopal, desenvolupin un pla conjunt on es presentin directrius de com arribar als laics; generar els consells diocesans proposats des de les parròquies que donaran suport després aquests processos de formació. Amb aquesta estratègia, els laics podran respondre a les necessitats del món, comunicant el seu missatge des de l'Evangeli per a transformar les estructures i la societat.

El Consell Nacional de Laics va sorgir el 1969 amb l'actiu suport del màrtir i ara Beat, Monsenyor Jesús Emilio Jaramillo Monsalve, qui, des de l'antic Departament de Laics de la Conferència Episcopal, va inspirar el treball dels laics i avui és el seu patró.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.