Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Nomenen al president de la Conferència de Bisbes Africans

Durant l'Assemblea Plenària en el Jubileu d'Or de les Conferències Episcopals d'Àfrica i Madagascar (SECAM), els prelats africans van triar com el seu president al Bisbe de Ouahigouya, el Cardenal Philippe Ouédraogo. La celebració del Jubileu del Simposi de SECAM i la seva 18a Assemblea Plenària es va dur a terme del 19 al 29 de juliol de 2019, a Kampala (Uganda) acollint el tema "Perquè coneguin Crist i tinguin vida en abundància".

ACiprensa, 30 juliol 19

En el seu missatge final, transmès el 28 de juliol, SECAM va nomenar al seu jubileu d'or "un temps d'acció de gràcies" i de comunió.

El simposi va dir que el jubileu és "un compromís al servei de la reconciliació, la justícia i la pau que promou la comunió i la solidaritat pastoral que ens permet unir-nos contra: la colonització ideològica, l'acaparament de terres, la desestabilització política i democràtica, el tràfic de persones, el terrorisme i el tràfic d'armes, etc".

Els bisbes asseguren que SECAM ha de ser "un signe d'esperança, especialment per a les famílies i els nostres països". Així mateix, han assenyalat que "la família fundada en la unió de l'home i la dona segueix sent el primer lloc de l'evangelització; és per això que SECAM ha seguit insistint en la seva importància, vocació i naturalesa segons l'ordenat per Déu ".

En un altre moment, els prelats van destacar la importància del desenvolupament humà integral i "les dimensions sociopolítiques de l'evangelització", i van demanar "als polítics i governs que treballin pel benestar de la seva gent".

Els màrtirs d'Uganda, van dir els bisbes, "ens recorden la importància de romandre fidels a la nostra fe en Crist i al nostre compromís baptismal. També són models per tots els batejats, especialment els catequistes ".

Carlos Lwanga, José Mkasa, al costat de 20 companys, van ser martiritzats entre els anys 1885 i 1887 a Uganda per haver conformat la societat dels Missioners d'Àfrica, coneguda com els Pares Blancs, que es va encarregar de l'evangelització d'aquest continent durant el segle XIX.

SECAM també va assenyalar que als infants "se'ls ha de donar atenció especial i educació cristiana de qualitat perquè siguin testimonis efectius de Crist".

Van cridar l'atenció sobre el "paper insubstituïble" de les dones en l'Església i en la societat, dient que "la seva participació en l'educació i l'evangelització és indispensable".

A l'assemblea plenària, els membres de SECAM també van fer una sèrie de compromisos i exhortacions.

Es van comprometre a invertir "més profundament en la formació bíblica, teològica, moral i espiritual de tots els batejats; alimentar-los amb la Paraula de Déu i els sagraments, perquè puguin fer que l'evangeli penetri en tots els aspectes de la vida", i fer del jubileu" un trampolí per a la nova evangelització".

Els bisbes també es van comprometre a promoure "la formació humana i l'educació professional, moral i espiritual dels infants i joves i ajudar-los a estar més profundament arrelats en els valors de l'evangeli", així com a aprofundir la col·laboració amb líders polítics, i fent-los responsables "per posar els nostres recursos humans i naturals al servei del desenvolupament, la reconciliació, la justícia i la pau".

També van exhortar a les comunitats religioses a ser fidels a la seva vocació i participar en el "intercanvi missioner" entre les diòcesis, i van recomanar que "la formació de sacerdots hauria d'apuntar a ajudar-los a desenvolupar una relació personal més íntima amb Crist, la maduresa humana i espiritual, un sentit de servei i responsabilitat i passió per la missió de l'església".

"Animem les Esglésies particulars a participar en la formació, acompanyament i orientació dels funcionaris públics i polítics en els seus respectius llocs per lluitar contra la corrupció, promoure el bon govern i una millor gestió dels recursos humans i naturals", han afegit els bisbes .

SECAM va triar a Mons. Sithembele Sipuka de Umtata com el seu primer vicepresident, i a Mons. Lucio Muandula de Xai-Xai com a segon vicepresident. El P. Terwase Henry Akaabiam va ser nomenat secretari general.

El simposi va sorgir dels desitjos dels bisbes africans en el Concili Vaticà II per parlar amb una sola veu.

El Cardenal Ouédraogo va anunciar en l'assemblea que SECAM emetrà el "Document de Kampala" després de l'assemblea, per "ajudar el poble de Déu a aprofundir el seu coneixement de Crist nostre Salvador i donar-lo a conèixer com el Camí, la Veritat i la Vida".

El simposi pretén que el document "es converteixi en un text de referència per a la nostra missió".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.