Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Mor el cardenal cubà Jaime Ortega y Alamino

El cardenal Jaime Ortega y Alamino, arquebisbe emèrit de l’Havana, ha mort als 82 anys després d’un càncer. El purpurat va ser clau en el desgel de les relacions de Cuba amb els Estats Units i va ser l’encarregat de rebre els tres papes que han visitat l’illa: Joan Pau II (1998), Benet XVI (2012) i Francesc (2015).

AICA, 29 juliol 19

En un telegrama de condol, el papa Francesc ha expressat la seva proximitat als familiars, al clergat i als fidels. També ha ofert “sufragis per l’etern descans del difunt, que va servir l’Església i els seus germans en els diferents encàrrecs que la Providència li va confiar”.

L’actual arquebisbe de l’Havana, Mons. Juan de la Caridad García, ha assenyalat que “pensant avui amb estimació i gratitud en el cardenal Jaime ens anima saber que ell romandrà entre nosaltres acompanyant-nos amb el record del seu somriure amable, la seva intel·ligència clarivident i el testimoni d’un sacerdoci entregat, en ocasions sofert”.

El cardenal Ortega y Alamino va néixer el 1936 a Jagüey Grande (Matanzas), va estudiar Teologia al Seminari de Sant Albert Magne i al Seminari dels Sacerdots de les Missions Estrangeres del Quebec (Canadà).

Va ser ordenat sacerdot el 1963. El ministeri del jove sacerdot Ortega es va veure interromput, un any després, perquè va ser internat en un dels camps de treball de les Unitats Militars d’Ajuda a la Producció que el Govern cubà va mantenir fins al 1968, on eren reclosos bàsicament joves que es negaven a fer el servei militar obligatori.

El 1978 va ser designat bisbe de Pinar del Río i el 1981 promogut com a arquebisbe de San Cristóbal de La Habana. El purpurat va presidir la Conferència Episcopal de Bisbes Catòlics de Cuba del 1988 al 1999, i va participar en els conclaves on es va escollir Benet XVI i Francesc. A la Cúria romana va formar part de la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles i del Pontifici Consell per a les Comunicacions Socials.

El seu llarg servei episcopal li va permetre consagrar cinc bisbes, ordenar 43 sacerdots i aconseguir els permisos i el finançament per construir un nou Seminari per a l’Església cubana.

El seu compromís amb Cuba el va dur a donar suport als esforços a favor de la reunificació de famílies cubanes, a intercedir per l’alliberament de presos polítics i a fer de mediador per a una entesa millor entre els governs dels Estats Units i del seu país.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.