Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Collserola acull un nou centre de primera acollida de menors migrats

El Parc de Collserola acollirà des d’aquesta setmana l’edifici on s’ubicarà el nou servei d’atenció immediata per a menors estrangers no acompanyats (MENA) que migren sols a Catalunya. Es tracta d’un edifici situat entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès que compta amb una capacitat per a 50 persones, amb els serveis bàsics per atendre els menors d’edat, així com per a poder identificar-los i que es puguin posar en contacte amb les seves famílies.

Nació Digital, 29 juliol 19

L’equipament es troba entre Sant Cugat del Vallès i Barcelona, ciutat on arriba el 90% dels joves que migren a casa nostra, segons la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). La seva ubicació no s'ha volgut fer pública, evitant, així, obrir la porta a qualsevol tipus d'identificació per preservar la seguretat dels menors. S'evita, entre altres, un eventual atac, com el que es va produir a principis de juliol al Masnou.

El centre té l’objectiu d’acollir els nois en les primeres hores d’arribada a Catalunya, evitant, així, que hagin de romandre en espais públics o en les recepcions de comissaries dels Mossos d’Esquadra. La casa, propietat de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha condicionat per fer les funcions d’atenció immediata, un procediment en què hi intervenen la DGAIA a través dels seus equips de trasllats, els Mossos d’Esquadra i la Creu Roja, que és qui s’encarregarà de gestionar el funcionament intern del centre.

“En aquest edifici s’hi faran les identificacions inicials, una mínima revisió mèdica, se’ls donarà menjar, roba, se’ls oferirà l’opció de contactar amb les seves famílies fins que la DGAIA els trobi la plaça en recurs residencial en sistema de protecció”, ha explicat Georgina Oliva, secretària d’Infància, Adolescència i Joventut.

D’aquesta manera, el pas dels joves per aquesta casa és merament transitori, amb un temps d’estada que no es vol que superi les 24 hores. No obstant, disposa de les comoditats perquè els menors puguin descansar, ja sigui amb butaques i sofàs com amb llits. A més, es fa un acompanyament emocional, es dona suport jurídic i tindran el primer contacte amb educadors, sense aprofundir, perquè serà als centres d’emergència on es farà el treball més educatiu”, ha assenyalat Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya.

L’edifici, a més, disposa d’una sala per acollir únicament noies, amb menor capacitat, donat que suposa el 3% del total de menors migrats a Catalunya. A la planta inferior s’hi ha habilitat l’espai de menjador i oci, on hi haurà televisors, un futbolí i una taula de ping-pong, entre altres.

El centre està capacitat per acollir simultàniament mig centenar de menors, amb la previsió que mensualment hi passin uns 600. Segons la DGAIA, s’espera que a finals d’any pugui traslladar-se el servei a Barcelona, en un edifici encara per determinar.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.