Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Collserola acull un nou centre de primera acollida de menors migrats

El Parc de Collserola acollirà des d’aquesta setmana l’edifici on s’ubicarà el nou servei d’atenció immediata per a menors estrangers no acompanyats (MENA) que migren sols a Catalunya. Es tracta d’un edifici situat entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès que compta amb una capacitat per a 50 persones, amb els serveis bàsics per atendre els menors d’edat, així com per a poder identificar-los i que es puguin posar en contacte amb les seves famílies.

Nació Digital, 29 juliol 19

L’equipament es troba entre Sant Cugat del Vallès i Barcelona, ciutat on arriba el 90% dels joves que migren a casa nostra, segons la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). La seva ubicació no s'ha volgut fer pública, evitant, així, obrir la porta a qualsevol tipus d'identificació per preservar la seguretat dels menors. S'evita, entre altres, un eventual atac, com el que es va produir a principis de juliol al Masnou.

El centre té l’objectiu d’acollir els nois en les primeres hores d’arribada a Catalunya, evitant, així, que hagin de romandre en espais públics o en les recepcions de comissaries dels Mossos d’Esquadra. La casa, propietat de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha condicionat per fer les funcions d’atenció immediata, un procediment en què hi intervenen la DGAIA a través dels seus equips de trasllats, els Mossos d’Esquadra i la Creu Roja, que és qui s’encarregarà de gestionar el funcionament intern del centre.

“En aquest edifici s’hi faran les identificacions inicials, una mínima revisió mèdica, se’ls donarà menjar, roba, se’ls oferirà l’opció de contactar amb les seves famílies fins que la DGAIA els trobi la plaça en recurs residencial en sistema de protecció”, ha explicat Georgina Oliva, secretària d’Infància, Adolescència i Joventut.

D’aquesta manera, el pas dels joves per aquesta casa és merament transitori, amb un temps d’estada que no es vol que superi les 24 hores. No obstant, disposa de les comoditats perquè els menors puguin descansar, ja sigui amb butaques i sofàs com amb llits. A més, es fa un acompanyament emocional, es dona suport jurídic i tindran el primer contacte amb educadors, sense aprofundir, perquè serà als centres d’emergència on es farà el treball més educatiu”, ha assenyalat Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya.

L’edifici, a més, disposa d’una sala per acollir únicament noies, amb menor capacitat, donat que suposa el 3% del total de menors migrats a Catalunya. A la planta inferior s’hi ha habilitat l’espai de menjador i oci, on hi haurà televisors, un futbolí i una taula de ping-pong, entre altres.

El centre està capacitat per acollir simultàniament mig centenar de menors, amb la previsió que mensualment hi passin uns 600. Segons la DGAIA, s’espera que a finals d’any pugui traslladar-se el servei a Barcelona, en un edifici encara per determinar.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.