Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Argentina: "El tràfic de persones, danya greument la humanitat"

 La Comissió Episcopal de Migrants i Itinerants de la Conferència Episcopal Argentina, davant el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones que se celebra el 30 de juliol, publica a la seva pàgina web que aquest fenomen "és un dels aspectes més foscos de la història contemporània, un fenomen que tràgica i lamentablement, encara persisteix en l'actualitat".

Vatican News, 29 juliol 19

El tràfic de persones humilia milions d'éssers humans

També afirmen que el tràfic de persones humilia milions d'éssers humans en diferents formes i situacions, "especialment als més vulnerables de la societat". Sí, perquè com escriuen els seus membres "és una degradant violació de la dignitat i dels drets humans d'homes, dones, nens i nenes".

I recorden que el Sant Pare Francesc, l'11 d'abril d'aquest any en el seu Discurs als participants en la conferència internacional sobre el tràfic de persones, organitzada per la secció migrants i refugiats del Dicasteri per al servei del desenvolupament humà integral va afirmar:

 "El tràfic de persones, danya greument la humanitat en el seu conjunt, destrossant la família humana i al Cos de Crist ... constitueix una violació injustificable de la llibertat i la dignitat de les víctimes, dimensions constitutives de l'ésser humà desitjat i creat per Déu, pel que s'ha de considerar un crim de lesa humanitat "..." si bé queda molt per fer, són dignes d'admiració les nombroses iniciatives que es desenvolupen per prevenir el trànsit, protegir els supervivents i perseguir els culpables."

Pel que fa a actors religiosos, polítics i socials afirmen que estan "cridats a compartir experiències i coneixements i a unir forces en una acció sinèrgica que involucri als països d'origen, trànsit i destí de les persones objecte de tràfic per garantir resultats més incisius i duradors".

Per tot això conclouen recordant que demanen "al Déu de la Vida el coratge i la decisió de ser capaços d'escoltar els crits d'auxili de tantes germanes i germans privats de la seva dignitat i de la seva llibertat, i d'acompanyar, defensar i solidaritzar-nos amb ells, descobrint camins cap a una solució ràpida i duradora d'aquest delicte ".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.