Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Argentina: "El tràfic de persones, danya greument la humanitat"

 La Comissió Episcopal de Migrants i Itinerants de la Conferència Episcopal Argentina, davant el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones que se celebra el 30 de juliol, publica a la seva pàgina web que aquest fenomen "és un dels aspectes més foscos de la història contemporània, un fenomen que tràgica i lamentablement, encara persisteix en l'actualitat".

Vatican News, 29 juliol 19

El tràfic de persones humilia milions d'éssers humans

També afirmen que el tràfic de persones humilia milions d'éssers humans en diferents formes i situacions, "especialment als més vulnerables de la societat". Sí, perquè com escriuen els seus membres "és una degradant violació de la dignitat i dels drets humans d'homes, dones, nens i nenes".

I recorden que el Sant Pare Francesc, l'11 d'abril d'aquest any en el seu Discurs als participants en la conferència internacional sobre el tràfic de persones, organitzada per la secció migrants i refugiats del Dicasteri per al servei del desenvolupament humà integral va afirmar:

 "El tràfic de persones, danya greument la humanitat en el seu conjunt, destrossant la família humana i al Cos de Crist ... constitueix una violació injustificable de la llibertat i la dignitat de les víctimes, dimensions constitutives de l'ésser humà desitjat i creat per Déu, pel que s'ha de considerar un crim de lesa humanitat "..." si bé queda molt per fer, són dignes d'admiració les nombroses iniciatives que es desenvolupen per prevenir el trànsit, protegir els supervivents i perseguir els culpables."

Pel que fa a actors religiosos, polítics i socials afirmen que estan "cridats a compartir experiències i coneixements i a unir forces en una acció sinèrgica que involucri als països d'origen, trànsit i destí de les persones objecte de tràfic per garantir resultats més incisius i duradors".

Per tot això conclouen recordant que demanen "al Déu de la Vida el coratge i la decisió de ser capaços d'escoltar els crits d'auxili de tantes germanes i germans privats de la seva dignitat i de la seva llibertat, i d'acompanyar, defensar i solidaritzar-nos amb ells, descobrint camins cap a una solució ràpida i duradora d'aquest delicte ".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.