Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Benet XVI recorda amb efecte la seva visita al Romano Canavese fa 10 anys

En el seu missatge enviat al rector i dirigit a tot el poble reunit per celebrar el desè aniversari d'aquesta visita que perdura encara en la memòria i en el cor dels seus ciutadans, Benet XVI expressa que "recorda amb plaer aquell dia de celebració i els agraeixo una vegada més l'alegre acollida que em van fer".

Vatican News, 29 juliol 19

Es compleixen 10 anys de la visita de Benet XVI al poble piemontès, Romano Canavese, a la diòcesi d'Ivrea. Un moment que el Papa emèrit ha recordat amb afecte a través d'un missatge enviat al rector en què expressa el seu agraïment per  "l'alegre acollida" que va rebre el 2009.

El record d'una visita alegre

Per aquell temps, després de finalitzar la seva estada estiuenca a Les Combes (Vall d'Aosta), Benet es va trobar amb una població alegre procedent de diverses localitats de Canavese, àrea marcada per la crisi econòmica i lliurada davant la presència del Pontífex que acabava de donar a l'Església la seva valenta encíclica: "Caritas in veritate".

10 anys després, la celebració eucarística commemorativa d'aquella visita pastoral va ser presidida pel Cardenal Tarcisio Bertone, oriünd d'aquesta localitat i Secretari d'Estat emèrit, acompanyat pel Bisbe d'Ivrea, Mons. Edoardo Cerrato, i pel rector Don Jacek Peleszyk, que ja havia rebut el Papa Benet XVI el 2009.

Missatge de Benet XVI

En el seu missatge enviat al rector i dirigit a tot el poble reunit per celebrar el desè aniversari d'aquesta visita que perdura encara en la memòria i en el cor dels seus ciutadans, Benet expressa que "recorda amb plaer aquell dia de celebració i els agraeixo una vegada més l'alegre acollida que em van fer".

«El nom del vostre poble recorda els llaços de fa dos mil anys de Canavese amb Roma. La fe cristiana ha marcat la seva llarga història i la imponent església parroquial és prova d'això.

Espero que continuïn omplint dels valors fonamentals que han alimentat als seus conciutadans i mobilitzant totes les energies positives per donar-los seguretat i esperança en aquest difícil moment del context social i cultural.

Amb la meva pregària us encomano a la protecció maternal de Maria i dels vostres Sants Patrons, i beneeixo cordialment les famílies, els malalts i els ancians, els infants i els joves ». El Papa emèrit conclou la seva carta expressant el seu afecte patern en el Senyor.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.