Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Benet XVI recorda amb efecte la seva visita al Romano Canavese fa 10 anys

En el seu missatge enviat al rector i dirigit a tot el poble reunit per celebrar el desè aniversari d'aquesta visita que perdura encara en la memòria i en el cor dels seus ciutadans, Benet XVI expressa que "recorda amb plaer aquell dia de celebració i els agraeixo una vegada més l'alegre acollida que em van fer".

Vatican News, 29 juliol 19

Es compleixen 10 anys de la visita de Benet XVI al poble piemontès, Romano Canavese, a la diòcesi d'Ivrea. Un moment que el Papa emèrit ha recordat amb afecte a través d'un missatge enviat al rector en què expressa el seu agraïment per  "l'alegre acollida" que va rebre el 2009.

El record d'una visita alegre

Per aquell temps, després de finalitzar la seva estada estiuenca a Les Combes (Vall d'Aosta), Benet es va trobar amb una població alegre procedent de diverses localitats de Canavese, àrea marcada per la crisi econòmica i lliurada davant la presència del Pontífex que acabava de donar a l'Església la seva valenta encíclica: "Caritas in veritate".

10 anys després, la celebració eucarística commemorativa d'aquella visita pastoral va ser presidida pel Cardenal Tarcisio Bertone, oriünd d'aquesta localitat i Secretari d'Estat emèrit, acompanyat pel Bisbe d'Ivrea, Mons. Edoardo Cerrato, i pel rector Don Jacek Peleszyk, que ja havia rebut el Papa Benet XVI el 2009.

Missatge de Benet XVI

En el seu missatge enviat al rector i dirigit a tot el poble reunit per celebrar el desè aniversari d'aquesta visita que perdura encara en la memòria i en el cor dels seus ciutadans, Benet expressa que "recorda amb plaer aquell dia de celebració i els agraeixo una vegada més l'alegre acollida que em van fer".

«El nom del vostre poble recorda els llaços de fa dos mil anys de Canavese amb Roma. La fe cristiana ha marcat la seva llarga història i la imponent església parroquial és prova d'això.

Espero que continuïn omplint dels valors fonamentals que han alimentat als seus conciutadans i mobilitzant totes les energies positives per donar-los seguretat i esperança en aquest difícil moment del context social i cultural.

Amb la meva pregària us encomano a la protecció maternal de Maria i dels vostres Sants Patrons, i beneeixo cordialment les famílies, els malalts i els ancians, els infants i els joves ». El Papa emèrit conclou la seva carta expressant el seu afecte patern en el Senyor.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.