Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

El Parenostre és un diàleg entre "pare i fill"

En la seva reflexió prèvia al rés de l'oració mariana de l'Àngelus, el papa Francesc ha explicat aquest diumenge, als milers de pelegrins congregats a la plaça de Sant Pere el valor del "Parenostre" i va indicar que l'oració ensenyada per Jesús als seus deixebles és una invitació per posar-se "directament en comunicació amb el Pare, en" una relació personal amb Ell ".

AICA, 29 juliol 19

Comentant l'Evangeli del dia, Francesc va fer notar que els deixebles "sabien ja resar, recitant les fórmules de la tradició hebrea, però desitjaven poder viure també ells la mateixa 'qualitat' de l'oració de Jesús, que consisteix a" fer experiència d'oració, posant-vos en comunicació amb el Pare, suscitant en ells una nostàlgia per una relació personal amb Ell ".

"El que demanem en el Parenostre -va afegir- està ja tot fet i donat a nosaltres en el Fill Unigènit: la santificació del Nom, l'esdeveniment del Regne, el do del pa, del perdó i de l'alliberament del mal. Mentre demanem, nosaltres vam obrir la mà per rebre. L'oració que ens ha ensenyat el Senyor és la síntesi de cada oració i nosaltres la vam dirigir al Pare sempre en comunió amb els germans ".

Separant-se del text escrit, Francesc va subratllar "la insistència" necessària en l'oració, narrant com a exemple el que passa "a la meva terra" amb els infants que al pare li pregunten contínuament: "Per què? Per què? Per què? ", sense esperar les respostes.

La sèrie de preguntes -va explicar el Papa- expressa "inseguretat", que els infants aconsegueixen vèncer només atraient l'atenció dels seus pares. Nosaltres cristians atraiem l'atenció de Déu preguntant sempre: "Pare, Pare, Pare".

Després el Papa va concloure, demanant "a Maria, dona orant, que ens ajudi a pregar al Pare units a Jesús per viure l'Evangeli, guiats per l'Esperit Sant".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.