Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

El Parenostre és un diàleg entre "pare i fill"

En la seva reflexió prèvia al rés de l'oració mariana de l'Àngelus, el papa Francesc ha explicat aquest diumenge, als milers de pelegrins congregats a la plaça de Sant Pere el valor del "Parenostre" i va indicar que l'oració ensenyada per Jesús als seus deixebles és una invitació per posar-se "directament en comunicació amb el Pare, en" una relació personal amb Ell ".

AICA, 29 juliol 19

Comentant l'Evangeli del dia, Francesc va fer notar que els deixebles "sabien ja resar, recitant les fórmules de la tradició hebrea, però desitjaven poder viure també ells la mateixa 'qualitat' de l'oració de Jesús, que consisteix a" fer experiència d'oració, posant-vos en comunicació amb el Pare, suscitant en ells una nostàlgia per una relació personal amb Ell ".

"El que demanem en el Parenostre -va afegir- està ja tot fet i donat a nosaltres en el Fill Unigènit: la santificació del Nom, l'esdeveniment del Regne, el do del pa, del perdó i de l'alliberament del mal. Mentre demanem, nosaltres vam obrir la mà per rebre. L'oració que ens ha ensenyat el Senyor és la síntesi de cada oració i nosaltres la vam dirigir al Pare sempre en comunió amb els germans ".

Separant-se del text escrit, Francesc va subratllar "la insistència" necessària en l'oració, narrant com a exemple el que passa "a la meva terra" amb els infants que al pare li pregunten contínuament: "Per què? Per què? Per què? ", sense esperar les respostes.

La sèrie de preguntes -va explicar el Papa- expressa "inseguretat", que els infants aconsegueixen vèncer només atraient l'atenció dels seus pares. Nosaltres cristians atraiem l'atenció de Déu preguntant sempre: "Pare, Pare, Pare".

Després el Papa va concloure, demanant "a Maria, dona orant, que ens ajudi a pregar al Pare units a Jesús per viure l'Evangeli, guiats per l'Esperit Sant".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.