Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Conferència Episcopal Espanyola: 7.150 reclusos participen en les celebracions religioses

El Departament de Pastoral Penitenciària, dins de la Comissió Episcopal de Pastoral Social de la Conferència Episcopal Espanyola, ha fet pública la Memòria de la Pastoral Penitenciària a Espanya en l'any 2018, que recull que 7.150 reclusos participaren en celebracions religioses celebrades a la presó.

Zenit, 26 juliol 19

Es tracta d'un informe, presentat per Florencio Roselló, director de l'esmentat departament, i definit per ell com "un homenatge i record als 164 capellans de presons i als 2.755 voluntaris i voluntàries de Pastoral Penitenciària que, tant dins com fora de la presó, porten i transmeten la misericòrdia de Déu".

Entre les entitats col·laboradores amb aquest servei es troben 378 parròquies,198 congregacions religioses i 180 ONG.

El document revela que els programes d'aquesta pastoral presten una atenció integral "ens preocupa l'intern tot, material, espiritual, social i jurídic" i no es fan distincions de credo, sexe o procedència ens les persones.

Programes, peculis i cases d'acollida

Així, s'han organitzat 916 programes dins i fora de la presó i les delegacions i capellanies han invertit un total de 1.302.629,55 €.
D'altra banda, el peculi, l'aportació mensual als presos que no reben cap altra ajuda econòmica, ha estat 239.844,75 € i ha beneficiat 9.530 persones.

Les 75 cases d'acollida han albergat 3.394 permisos i també s'han repartit 10.448 paquets de roba.

Formació dels col·laboradors

A més, per aquells que treballen en aquesta Pastoral Penitenciària, s'han dut a terme 718 trobades de voluntariat de capellanies i delegacions.

La majoria d'ells constitueixen cursos, jornades, assemblees i seminaris que presenten un caràcter formatiu, ja que el departament està conscienciat en la necessitat de preparar als agents que col·laboren en aquesta tasca.

Participació dels centres

Florencio Roselló ha destacat que 80 centres penitenciaris dels 82 que hi ha a Espanya han col·laborat aportant dades per aquest informe. Això suposa la participació del 97,50% de les presons, que abasten al 99% dels presos de totes les penitenciaries espanyoles a la fi de 2018.

La Pastoral Penitenciària a Espanya està organitzada en 12 zones pastorals: Andalusia; Canàries; Castella-Lleó i Astúries; Catalunya; Aragó; València i Múrcia; Balears; País Basc, Navarra, la Rioja i Santander; Galícia; Extremadura; Castella-la Manxa; i Madrid i Sigüenza-Guadalara.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.