Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Conferència Episcopal Espanyola: 7.150 reclusos participen en les celebracions religioses

El Departament de Pastoral Penitenciària, dins de la Comissió Episcopal de Pastoral Social de la Conferència Episcopal Espanyola, ha fet pública la Memòria de la Pastoral Penitenciària a Espanya en l'any 2018, que recull que 7.150 reclusos participaren en celebracions religioses celebrades a la presó.

Zenit, 26 juliol 19

Es tracta d'un informe, presentat per Florencio Roselló, director de l'esmentat departament, i definit per ell com "un homenatge i record als 164 capellans de presons i als 2.755 voluntaris i voluntàries de Pastoral Penitenciària que, tant dins com fora de la presó, porten i transmeten la misericòrdia de Déu".

Entre les entitats col·laboradores amb aquest servei es troben 378 parròquies,198 congregacions religioses i 180 ONG.

El document revela que els programes d'aquesta pastoral presten una atenció integral "ens preocupa l'intern tot, material, espiritual, social i jurídic" i no es fan distincions de credo, sexe o procedència ens les persones.

Programes, peculis i cases d'acollida

Així, s'han organitzat 916 programes dins i fora de la presó i les delegacions i capellanies han invertit un total de 1.302.629,55 €.
D'altra banda, el peculi, l'aportació mensual als presos que no reben cap altra ajuda econòmica, ha estat 239.844,75 € i ha beneficiat 9.530 persones.

Les 75 cases d'acollida han albergat 3.394 permisos i també s'han repartit 10.448 paquets de roba.

Formació dels col·laboradors

A més, per aquells que treballen en aquesta Pastoral Penitenciària, s'han dut a terme 718 trobades de voluntariat de capellanies i delegacions.

La majoria d'ells constitueixen cursos, jornades, assemblees i seminaris que presenten un caràcter formatiu, ja que el departament està conscienciat en la necessitat de preparar als agents que col·laboren en aquesta tasca.

Participació dels centres

Florencio Roselló ha destacat que 80 centres penitenciaris dels 82 que hi ha a Espanya han col·laborat aportant dades per aquest informe. Això suposa la participació del 97,50% de les presons, que abasten al 99% dels presos de totes les penitenciaries espanyoles a la fi de 2018.

La Pastoral Penitenciària a Espanya està organitzada en 12 zones pastorals: Andalusia; Canàries; Castella-Lleó i Astúries; Catalunya; Aragó; València i Múrcia; Balears; País Basc, Navarra, la Rioja i Santander; Galícia; Extremadura; Castella-la Manxa; i Madrid i Sigüenza-Guadalara.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.