Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

La UE exigeix mesures eficients per millorar la qualitat de l’aire

La contaminació a la capital catalana i a l’espanyola posa en alerta les autoritats europees, que ahir van recórrer als tribunals per forçar un canvi. La Comissió Europea (CE) va denunciar l’Estat espanyol per la mala qualitat de l’aire d’aquests centres urbans, afegint pressió per redreçar la greu situació. Aquest nou cas d’incompliment de normatives europees se suma a una segona queixa que va presentar també ahir Brussel·les al tribunal de Luxemburg sobre la protecció de dades. L’Estat ja té quatre causes pendents per no haver acatat les lleis europees.

El Punt Avui, 26 juliol 19

Dues setmanes després del seu ultimàtum, Brussel·les va dir prou a la inacció i va passar la pilota als tribunals després de constatar que s’estan vulnerant “sistemàticament” les normes europees sobre gasos contaminants, legalment vinculants des del 2010. Ara el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) haurà d’avaluar el cas i si resol en favor de l’executiu europeu, aquest podrà imposar una multa a l’Estat per haver-lo ignorat.

A Catalunya les àrees on s’han traspassat els límits saludables se situen a l’àrea metropolitana de Barcelona, sobretot al Vallès i part del Baix Llobregat, i, a banda de Barcelona, engloben grans centres urbans com Terrassa, Sabadell, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet o Granollers. Des de Brussel·les recorden que gairebé 9.000 persones moren prematurament cada any a causa d’aquest gas contaminant, segons dades de l’Agència Europea del Medi Ambient. La mala qualitat de l’aire provoca malalties greus com ara asma, problemes cardiovasculars i càncer de pulmó.

“És en interès de la salut de la població”, recordava ahir l’eurocomissari de Medi Ambient, Karmenu Vella, que reclamava “mesures efectives” a escala estatal, local i regional. Davant la queixa, l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ada Colau, va plantejar ahir mateix fer acords entre totes les administracions per “alinear-se” i reduir “dràsticament” la contaminació. L’alcaldessa va admetre, però, que el veto als cotxes més contaminants a la ciutat a partir de l’1 de gener “probablement” no serà suficient i que s’hauran d’aplicar altres mesures complementàries. “Ho hem de fer no perquè ho digui la Unió Europea, sinó perquè està en joc la salut dels veïns”, va subratllar Colau.

La denúncia sobre la contaminació és ja la quarta infracció de l’Estat que denuncia Brussel·les aquest 2019 al TJUE. L’incompliment de la directiva europea d’eficiència energètica, les “sancions desproporcionades” als contribuents residents que no han declarat els seus béns a un altre estat de la UE, i la no transposició de la directiva sobre protecció de dades han posat en evidència el govern espanyol a Europa aquest any.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.