Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

La UE exigeix mesures eficients per millorar la qualitat de l’aire

La contaminació a la capital catalana i a l’espanyola posa en alerta les autoritats europees, que ahir van recórrer als tribunals per forçar un canvi. La Comissió Europea (CE) va denunciar l’Estat espanyol per la mala qualitat de l’aire d’aquests centres urbans, afegint pressió per redreçar la greu situació. Aquest nou cas d’incompliment de normatives europees se suma a una segona queixa que va presentar també ahir Brussel·les al tribunal de Luxemburg sobre la protecció de dades. L’Estat ja té quatre causes pendents per no haver acatat les lleis europees.

El Punt Avui, 26 juliol 19

Dues setmanes després del seu ultimàtum, Brussel·les va dir prou a la inacció i va passar la pilota als tribunals després de constatar que s’estan vulnerant “sistemàticament” les normes europees sobre gasos contaminants, legalment vinculants des del 2010. Ara el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) haurà d’avaluar el cas i si resol en favor de l’executiu europeu, aquest podrà imposar una multa a l’Estat per haver-lo ignorat.

A Catalunya les àrees on s’han traspassat els límits saludables se situen a l’àrea metropolitana de Barcelona, sobretot al Vallès i part del Baix Llobregat, i, a banda de Barcelona, engloben grans centres urbans com Terrassa, Sabadell, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet o Granollers. Des de Brussel·les recorden que gairebé 9.000 persones moren prematurament cada any a causa d’aquest gas contaminant, segons dades de l’Agència Europea del Medi Ambient. La mala qualitat de l’aire provoca malalties greus com ara asma, problemes cardiovasculars i càncer de pulmó.

“És en interès de la salut de la població”, recordava ahir l’eurocomissari de Medi Ambient, Karmenu Vella, que reclamava “mesures efectives” a escala estatal, local i regional. Davant la queixa, l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ada Colau, va plantejar ahir mateix fer acords entre totes les administracions per “alinear-se” i reduir “dràsticament” la contaminació. L’alcaldessa va admetre, però, que el veto als cotxes més contaminants a la ciutat a partir de l’1 de gener “probablement” no serà suficient i que s’hauran d’aplicar altres mesures complementàries. “Ho hem de fer no perquè ho digui la Unió Europea, sinó perquè està en joc la salut dels veïns”, va subratllar Colau.

La denúncia sobre la contaminació és ja la quarta infracció de l’Estat que denuncia Brussel·les aquest 2019 al TJUE. L’incompliment de la directiva europea d’eficiència energètica, les “sancions desproporcionades” als contribuents residents que no han declarat els seus béns a un altre estat de la UE, i la no transposició de la directiva sobre protecció de dades han posat en evidència el govern espanyol a Europa aquest any.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.