Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Bisbes del Perú: Combatre el canvi climàtic per eradicar pobresa, fam i desnutrició

Els conflictes socioambientals, producte d'activitats extractives i la necessitat de l'adopció de polítiques i comportaments que promoguin els drets humans, la justícia social i el desenvolupament sostenible, van ser alguns dels punts assenyalats pels bisbes de la CEP en el seu missatge en ocasió del 198 aniversari de la Independència Nacional del Perú.

Vatican News, 26 juliol 19

Els Bisbes del Perú celebren el 198 aniversari de la independència nacional, amb un missatge al poble "marcat per l'alegria dels jocs panamericans" que s'estan duent a terme a la capital des d'aquest 26 de juliol, fins a l'11 d'agost i que convoca a 41 països d'Amèrica en 39 esports. L'aniversari, escriuen els prelats, «porta també el compromís d'una mirada particular cap a la nostra Amazònia i reconeix els notables esforços dels diversos sectors socials per la justícia, la pau i la cura de la Creació». Els bisbes comparteixen tot seguit les seves «preocupacions i esperances per un Perú en què floreixi la vida i la vida en abundància».

Educació, alimentació i habitatge

Entre les mateixes s'enumeren la necessitat d'un major esforç per una educació de qualitat per a tothom, destaquen els èxits en la lluita contra l'anèmia i la desnutrició, però assenyalen que encara falta «atendre i eliminar les causes», i en aquest sentit, parlen de la necessitat de «culminar les polítiques i el pressupost necessaris per a l'atenció dels afectats».

D'altra banda manifesten la urgència d'avançar amb decisió en la reconstrucció de les poblacions damnificades a causa del fenomen del Nen costaner, perquè es permeti a les famílies «viure una vida digna i amb normalitat».

Canvi climàtic, extractivisme i justícia social

«Les conseqüències dels fenòmens naturals - escriuen successivament - ens porten a parlar de la responsabilitat que hem d'assumir front al canvi climàtic. Per tant, es necessita amb urgència l'adopció de polítiques i comportaments que promoguin els drets humans, la justícia social i el desenvolupament sostenible. L'acció per combatre el canvi climàtic és fonamental per eradicar la pobresa, la fam i la desnutrició».

Seguidament assenyalen el retorn dels conflictes socioambientals, producte d'activitats extractives, entre les causes es troben «la falta de compliment dels acords assolits i compromisos assumits, així com la falta d'institucionalització dels diversos mecanismes de diàleg». Referent a això recorden allò indicat pel romà Pontífex, qui afirma que a la taula de discussió «han de tenir un lloc privilegiat els habitants locals».

Eliminar el càncer de la corrupció

Al final del missatge valoren els esforços que s'estan fent per «vèncer el càncer de la corrupció i aconseguir la reforma del sistema de justícia i del sistema polític», i realitzen una crida «a tots els actors involucrats en aquests temes a seguir treballant per establir un veritable canvi que permeti als ciutadans recuperar la confiança en la justícia i en la política, pilars fonamentals del nostre Estat de Dret».


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.