Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Bisbes del Perú: Combatre el canvi climàtic per eradicar pobresa, fam i desnutrició

Els conflictes socioambientals, producte d'activitats extractives i la necessitat de l'adopció de polítiques i comportaments que promoguin els drets humans, la justícia social i el desenvolupament sostenible, van ser alguns dels punts assenyalats pels bisbes de la CEP en el seu missatge en ocasió del 198 aniversari de la Independència Nacional del Perú.

Vatican News, 26 juliol 19

Els Bisbes del Perú celebren el 198 aniversari de la independència nacional, amb un missatge al poble "marcat per l'alegria dels jocs panamericans" que s'estan duent a terme a la capital des d'aquest 26 de juliol, fins a l'11 d'agost i que convoca a 41 països d'Amèrica en 39 esports. L'aniversari, escriuen els prelats, «porta també el compromís d'una mirada particular cap a la nostra Amazònia i reconeix els notables esforços dels diversos sectors socials per la justícia, la pau i la cura de la Creació». Els bisbes comparteixen tot seguit les seves «preocupacions i esperances per un Perú en què floreixi la vida i la vida en abundància».

Educació, alimentació i habitatge

Entre les mateixes s'enumeren la necessitat d'un major esforç per una educació de qualitat per a tothom, destaquen els èxits en la lluita contra l'anèmia i la desnutrició, però assenyalen que encara falta «atendre i eliminar les causes», i en aquest sentit, parlen de la necessitat de «culminar les polítiques i el pressupost necessaris per a l'atenció dels afectats».

D'altra banda manifesten la urgència d'avançar amb decisió en la reconstrucció de les poblacions damnificades a causa del fenomen del Nen costaner, perquè es permeti a les famílies «viure una vida digna i amb normalitat».

Canvi climàtic, extractivisme i justícia social

«Les conseqüències dels fenòmens naturals - escriuen successivament - ens porten a parlar de la responsabilitat que hem d'assumir front al canvi climàtic. Per tant, es necessita amb urgència l'adopció de polítiques i comportaments que promoguin els drets humans, la justícia social i el desenvolupament sostenible. L'acció per combatre el canvi climàtic és fonamental per eradicar la pobresa, la fam i la desnutrició».

Seguidament assenyalen el retorn dels conflictes socioambientals, producte d'activitats extractives, entre les causes es troben «la falta de compliment dels acords assolits i compromisos assumits, així com la falta d'institucionalització dels diversos mecanismes de diàleg». Referent a això recorden allò indicat pel romà Pontífex, qui afirma que a la taula de discussió «han de tenir un lloc privilegiat els habitants locals».

Eliminar el càncer de la corrupció

Al final del missatge valoren els esforços que s'estan fent per «vèncer el càncer de la corrupció i aconseguir la reforma del sistema de justícia i del sistema polític», i realitzen una crida «a tots els actors involucrats en aquests temes a seguir treballant per establir un veritable canvi que permeti als ciutadans recuperar la confiança en la justícia i en la política, pilars fonamentals del nostre Estat de Dret».


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.