Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

El patriarca caldeu rebutja la presència d'una milícia 'cristiana' armada

El patriarcat caldeu "rebutja enèrgicament" la presència de moviments o milícies "armades" a l'Iraq que es vinculen de manera genèrica a una identitat o denominació "cristiana", es llegeix a la carta, difosa ahir, signada pel cardenal Louis Raphael Sako, primat de l'Església Caldea.

AICA, 26 juliol 19

En el dur comunicat, difós per l'agència AsiaNews, el patriarca s'oposa al naixement d'una força paramilitar lligada a la minoria religiosa. Es tracta d'una qüestió que va saltar a escena en els últims anys durant la lluita contra les milícies de l'Estat Islàmic, en la campanya d'alliberament de Mossul i de la Plana de Nínive.

"Per contra -es llegeix en la nota- encoratgem als nostres joves a unir-se a l'exèrcit oficial iraquià i a les brigades de la policia federal". Els que viuen a la regió autònoma del Kurdistan iraquià, afegeix el purpurat, tenen la possibilitat d'adherir-se "a les forces Peshmerga" (els combatents kurds).

"Respectem la decisió individual -afirma el comunicat del patriarcat- d'unir-se a les forces d'Al-Hashd Al-Shaabi [les Unitats de Protecció Popular, filo-xiïtes] o de dedicar-se a la política, però no estem d'acord amb el naixement d'una "brigada" cristiana. Perquè la creació d'una milícia armada marcada per una denominació cristiana contradiu, en primeríssim lloc l'esperit cristià, que es bolca als valors de l'amor, la pau, la tolerància i el perdó ".

En l'últim període -precisa AsiaNews- va esclatar una ferotge polèmica al voltant del possible naixement d'una milícia cristiana en "defensa" de la població del nord, sobretot en l'àrea de la Plana de Nínive on és preponderant la minoria religiosa, en comparació amb la resta del país. Durant les etapes de la lluita contra els jihadistes del "Califat" es van formar les "Brigades Babilònia", que sempre van ostentar el fet de ser milícies anti-Daesh i la seva composició cristiana, encara que és ben sabut el seu nexe amb els xiïtes d'Al-Hashd al-Shaabi.

A partir de les brigades va sorgir el "Moviment Babilònia", que va obtenir un bon resultat a les eleccions de maig del 2018, conquistant dos dels cinc escons reservats als cristians.

El primat caldeu destaca en el seu comunicat que aquesta posició concorda amb les directrius de diverses entitats polítiques i amb la nostra missió de cristians iraquians ", que és "consolidar" qualsevol iniciativa que afavoreixi la coexistència harmoniosa en el territori" i "també servirà per consolidar els pilars d'un govern que es fonamenta en els principis de dret, ciutadania i igualtat".

El patriarca Sako conclou reafirmant el suport al decret del primer Adel Abdul Mahdi datat el primer de juliol, que "limita les armes a l'Estat, reforça les seves institucions i la pertinença a la identitat nacional".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.