Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Es constitueix la Taula pel Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), entitat de la Taula, ha celebrat l’impuls del Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat com a mostra del compromís del Govern amb els drets de les persones amb discapacitat. Tot i això, demana al Govern que no oblidi els problemes que, actualment, té el col·lectiu. 

Taula del Tercer Sector, 25 juliol 19

“En aquesta taula construirem el futur, però també cal que garantim el present” ha assegurat Antonio Guillén, president del COCARMI en la constitució de la Taula pel Pacte Nacional. Guillén recorda que els pressupostos prorrogats "està determinant la continuïtat i la sostenibilitat econòmica del teixit associatiu, des del qual estem sostenint a les persones dins de la comunitat. Per aquestes persones no podem dir només bones paraules, sinó que hem de poder donar resposta, també a les seves necessitats d'avui".
 
El pacte nacional és l’eina des de la qual s’abordaran tots els reptes que té la ciutadania amb discapacitat d'acord amb els principis i mandats de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Els objectius encara pendents de l’aplicació de la convenció són la prevalença d’un enfocament paternalista, la lentitud per derogar normes que reforcen una percepció negativa de la discapacitat, els escassos avenços per garantir la plena intervenció i participació del col·lectiu en igualtat de condicions o la manca de formació per a professionals de l'educació, la salut i el poder judicial, entre altres.
 
En els pròxims 12 mesos, la Taula pel Pacte Nacional impulsarà diverses reunions que comptaran amb els membres del CODISCAT (Consell de la Discapacitat) i altres agents econòmics i socials, com col·legis professionals, entitats municipalistes o la mateixa Taula del Tercer Sector.

 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.