Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Mor el P. Leocir Pessini, superior general dels pares Camils

Durant la nit del 24 de juliol, el pare Leocir Pessini, superior general de l'Orde de Clergues Regulars Ministres dels Malalts (pares Camils), ha mort al Brasil als 64 anys, com a conseqüència de l'empitjorament d'una greu malaltia. "He donat tota la meva vida a l'Orde", va expressar als seus germans abans de morir.

AICA, 25 juliol 19

El religiós es trobava ingressat al complex sanitari camilià de Granja Viana, a Cotia de San Pablo, després de l'empitjorament d'un tumor intervingut fa anys. El 21 de juliol va programar amb la doctora la celebració de la unció en presència dels seus pares, la seva germana i alguns religiosos, van informar a la Congregació.

El pare Pessini va beneir als presents i els va dir: "He donat tota la meva vida, tota la meva vida per l'Orde".

Leocir va néixer el 14 de maig de 1955 a Joaçaba, ciutat de l'estat de Santa Caterina (Brasil). Va viure posteriorment a San Pablo des dels 20 anys. Va realitzar la primera professió el 1975, la professió solemne el 1978 i va ser ordenat sacerdot el 1980. Es va llicenciar en Filosofia a l'Escola Nostra Senyora de l'Assumpció de Sant Pau i en Teologia a la Universitat Pontifícia Salesiana de Roma. Va cursar estudis en Educació Pastoral Clínica i Bioètica en el Centre Mèdic St Luke 's Medical Center dels Estats Units (1982-1985). A més, era doctor en Teologia Moral, amb especialització en Bioètica.

El superior general va ser també vicerector del Centre Universitari Sant Camil de San Pablo i president de les Organitzacions dels Religiosos Camils, que inclou 56 hospitals al Brasil. Així mateix, va ser coordinador de la Delegació de Pastoral de la Salut de la Conferència Episcopal Brasilera de 1994 al 1997, va formar part de la direcció de la International Association of Bioethics (1997-1995), vicepresident de la Societat Brasilera de Bioètica i membre de l'Equip de Suport de l'Observatori Pastoral del CELAM.

Escollit superior general de l'Orde al juny de 2014, el pare Pessini va visitar totes les comunitats de l'Orde, es va reunir amb els seus germans (presents a 39 nacions) "animant-los en els seus esforços i esperances, en el gran desafiament d'encarnar el carisma de tenir cura dels malalts i ensenyar a altres a fer el mateix".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.