Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Mor el P. Leocir Pessini, superior general dels pares Camils

Durant la nit del 24 de juliol, el pare Leocir Pessini, superior general de l'Orde de Clergues Regulars Ministres dels Malalts (pares Camils), ha mort al Brasil als 64 anys, com a conseqüència de l'empitjorament d'una greu malaltia. "He donat tota la meva vida a l'Orde", va expressar als seus germans abans de morir.

AICA, 25 juliol 19

El religiós es trobava ingressat al complex sanitari camilià de Granja Viana, a Cotia de San Pablo, després de l'empitjorament d'un tumor intervingut fa anys. El 21 de juliol va programar amb la doctora la celebració de la unció en presència dels seus pares, la seva germana i alguns religiosos, van informar a la Congregació.

El pare Pessini va beneir als presents i els va dir: "He donat tota la meva vida, tota la meva vida per l'Orde".

Leocir va néixer el 14 de maig de 1955 a Joaçaba, ciutat de l'estat de Santa Caterina (Brasil). Va viure posteriorment a San Pablo des dels 20 anys. Va realitzar la primera professió el 1975, la professió solemne el 1978 i va ser ordenat sacerdot el 1980. Es va llicenciar en Filosofia a l'Escola Nostra Senyora de l'Assumpció de Sant Pau i en Teologia a la Universitat Pontifícia Salesiana de Roma. Va cursar estudis en Educació Pastoral Clínica i Bioètica en el Centre Mèdic St Luke 's Medical Center dels Estats Units (1982-1985). A més, era doctor en Teologia Moral, amb especialització en Bioètica.

El superior general va ser també vicerector del Centre Universitari Sant Camil de San Pablo i president de les Organitzacions dels Religiosos Camils, que inclou 56 hospitals al Brasil. Així mateix, va ser coordinador de la Delegació de Pastoral de la Salut de la Conferència Episcopal Brasilera de 1994 al 1997, va formar part de la direcció de la International Association of Bioethics (1997-1995), vicepresident de la Societat Brasilera de Bioètica i membre de l'Equip de Suport de l'Observatori Pastoral del CELAM.

Escollit superior general de l'Orde al juny de 2014, el pare Pessini va visitar totes les comunitats de l'Orde, es va reunir amb els seus germans (presents a 39 nacions) "animant-los en els seus esforços i esperances, en el gran desafiament d'encarnar el carisma de tenir cura dels malalts i ensenyar a altres a fer el mateix".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.