Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

L’Orfeó Català i el Cor Jove de l’Orfeó Català actuen als Proms de Londres aquest agost, en una nova col·laboració amb Sir Simon Rattle i la London Symphony Orchestra

L’Orfeó Català (Simon Halsey, director artístic; Pablo Larraz, director principal) i el Cor Jove de l’Orfeó Català (Esteve Nabona, director) actuaran el proper dimarts 20 d’agost als BBC Proms de Londres (Royal Albert Hall, 19.30 h), un dels més grans festivals de música clàssica del món. Aquesta serà la segona vegada que hi actua l’Orfeó Català, i constituirà el debut del Cor Jove. Els cors s’uniran al London Symphony Chorus i la London Symphony Orchestra, dirigits per Sir Simon Rattle, en un concert que suposa una nova col·laboració dels cors del Palau amb el prestigiós director anglès.

Palau de la Música Catalana, 25 juliol 19

Els tres cors formaran una massa coral de tres-centes veus per interpretar Belshazzar’s feast de William Walton (1902-1983), obra mestra i un dels grans oratoris del repertori anglès, a més d’una de les composicions més celebrades d’aquest compositor, amb una orquestració brillant i uns corals impressionants. L’obra, amb la veu solista del baríton Gerald Finley, relata el passatge bíblic en què el rei babilònic Baltasar resulta miraculosament assassinat després de cometre sacrilegi usant un vas sagrat jueu per pregar als déus pagans; els jueus, esclaus al regne de Babilònia, recuperen la llibertat i el regne desapareix. A la primera part del concert la London Symphony Orchestra interpretarà les obres Les bandar-log de Charles Koechlin i Amériques (versió original del 1921) d’Edgar Varèse.

Tot i que l’Orfeó Català ja havia interpretat aquesta obra a l’Auditori de Barcelona al costat de l’OBC, “Walton és un compositor no gaire conegut a Catalunya, però el seu oratori Belshazzar’s feast és molt popular al Regne Unit”, explica Simon Halsey. L’obra esdevé “una mostra coral extraordinària de música extremadament complicada i ràpida, que els nostres cors han après amb gran entusiasme i plaer”, diu el director, que espera que aquest concert als Proms “sigui un altre punt culminant de l’Orfeó Català”. Pel que fa a tornar a col·laborar amb Sir Simon Rattle i la London Symphony Orchestra, Halsey diu que “treballar sovint” i fent “la millor música” amb el director i l’orquestra anglesos “és una gran alegria i tot un privilegi”.

Per la seva banda, per a Esteve Nabona la presència del Cor Jove als Proms és “com un regal, com un premi pel creixement qualitatiu del Cor Jove les darreres temporades”. I afegeix que “Simon Halsey i la política d’internacionalització” de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana “ens ha obert les portes dels Proms per fer una obra magnífica al costat dels millors. Fa uns anys hauria estat impossible afrontar una obra tècnicament tan difícil. Estem molt emocionats i agraïts alhora”.

El concert serà retransmès en directe per Catalunya Música i en diferit per la BBC Four el dia 23 d’agost. Enguany el festival BBC Proms arriba a la 125a edició i durant nou setmanes (del 19 de juliol al 14 de setembre) presentarà més de 90 concerts, amb un total de 83 orquestres, agrupacions i cors, segons que van anunciar els organitzadors.

Aquesta actuació a Londres és un nou fruit de l’esforç de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana per internacionalitzar els cors, impulsat encara més amb la incorporació de Simon Halsey com a director artístic dels cors de l’Orfeó Català i com a assessor artístic del Palau des del setembre del 2016.

Recordem que l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau van debutar als BBC Proms de Londres fa dos anys, el 19 d’agost de 2017. En aquella ocasió els cors catalans van sumar les seves veus a les del CBSO Chorus i el London Symphony Chorus, tot actuant al Royal Albert Hall al costat de la London Symphony Orchestra, sota la batuta de Sir Simon Rattle, per interpretar els Gurrelieder d’Arnold Schönberg. Aquest concert va suposar la segona actuació de l’Orfeó Català en aquesta emblemàtica sala de concerts, cent anys després del seu debut l’any 1914, quan van actuar-hi sota la batuta del seu fundador Lluís Millet i Pagès.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.