Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Trobada una inscripció de l'any 1937 de les obres del refugi antiaeri del Museu Bíblic Tarraconense

Una quinzena de joves d’entre 14 i 17 anys procedents de tot Catalunya van iniciar el dia 19 de juliol un camp de treball al refugi de la Guerra Civil que es troba en el subsòl de les dependències del Museu Bíblic Tarraconense. L’activitat està coorganitzada per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Santa Maria de Siurana i el Museu Bíblic Tarraconense.

Arquebisbat de Tarragona, 25 juliol 19

Els joves estan duent a terme tasques de neteja i documentació en el refugi. També de formació. Una de les activitats ha estat una sessió de taula rodona amb el testimoni personal de la Sra. Assumpció Vallhonrat, que de ben petita va ser usuària d’aquest refugi.

En el decurs dels treballs ha aparegut en un dels graons de l’escala del refugi antiaeri de la guerra civil, una inscripció gravada al ciment amb la data del 28 de desembre de 1937, moment que devia acabar de construir-se el refugi. Aquest testimoni escrit serà estudiat i integrat en el discurs museogràfic del refugi. Recordem que aquest aprofita estructures romanes i medievals i això el fa especialment interessant a nivell patrimonial.

La recuperació del refugi forma part d’un projecte museogràfic que el Museu Bíblic lidera per posar en valor l’edifici de la Casa dels Concilis, un veritable “palimpsest estructural” que conté evidències dels 20 segles de la història de l’acròpolis de Tarragona.

En la part científica col·labora l'Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i recentment el projecte ha rebut un ajut de 7.500 euros de la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia)  del Ministerio de Ciencia e Innovación Tecnológica. Els responsables del projecte estan molt satisfets no tant per la quantitat obtinguda sinó per l’aval de qualitat científica que representa.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.