Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Sri Lanka: A tres mesos de la massacre de Pasqua el Cardenal Ranjith demana unir-se per derrotar l'extremisme

A tres mesos dels ferotges atemptats del Diumenge de Pasqua que van provocar la mort de 263 persones, l'arquebisbe de Colombo, Sri Lanka, el cardenal Malcolm Ranjith, va reconsagrar l'església de Sant Sebastià a Katuwapitiya, una de les 3 esglésies cristianes afectades pels terroristes.

AICA, 25 juliol 19

La celebració eucarística va tenir lloc el diumenge 21 de juliol i en la seva homilia, l'arquebisbe de Colombo va convidar la comunitat islàmica internacional "que s'uneixin i intentin derrotar el perill de l'extremisme a tot el món. Deixin que les persones visquin lliurement", va demanar el purpurat.

El dia anterior el cardenal Ranjith ja havia pronunciat un fort missatge als líders islàmics i a les potències internacionals, perquè assumeixin les pròpies responsabilitats i cessin de patrocinar el fonamentalisme islàmic i durant l'homilia va tornar a pronunciar-se contra "els grups que volen provocar la confusió al país. No es tracta de simples fidels. Ja ho va dir en el passat. Els musulmans no són responsables. És l'acció de grups internacionals que se serveixen de joves desviats. Per això els musulmans s'han d'unir a les altres religions per derrotar junts totes les forces del mal".

L'arquebisbe de Colombo va subratllar que "també els musulmans que viuen als països com l'Afganistan, Iran, Iraq, Kuwait, Líban, Síria, Egipte, Tunísia, Líbia i Iemen, pateixen".

Seguidament dirigint-se als catòlics, va exhortar: "Demano al nostre poble no tenir ràbia contra els fidels musulmans o de la religió islàmica. No tinguin idees de venjança. Els musulmans en el seu conjunt no són responsables de les accions realitzades per algun estúpid jove. No els molestin, tinguin respecte per ells".

Van participar de la cerimònia de reconsagració del temple una multitud de fidels, sacerdots, religioses i els dos bisbes auxiliars de l'arxidiòcesi, monsenyor J.D. Anthony i monsenyor Maxwell Silva.

En acabar l'eucaristia, va ser descobert al públic el monument en record de les víctimes. Tots els infants que van resultar orfes van posar una flor per al parent difunt.

Al final el cardenal Ranjith va compartir amb els fidels la seva trobada amb el papa Francesc al Vaticà: "També ell plorava i em va dir que els digués que resa per vostès. El Sant Pare va dir que els seus éssers estimats estan al paradís ".

La Santa Seu va donar 85 mil dòlars en suport dels ferits i dels parents de les víctimes.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.