Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

L'any 2100 cinc països africans seran entre els 10 més poblats del món, segons l'ONU

La població mundial augmentarà fins a fregar els 11.000 milions de persones el 2100, segons les actuals projeccions estadístiques de l'ONU.

324.cat, 24 juliol 19

Aquestes projeccions afirmen que llavors la xifra gairebé ja no creixerà, després d'haver augmentat força des dels 7.700 milions que som ara.

Hi haurà hagut grans canvis en la distribució d'aquesta població mundial, però: Àfrica, que ara té 1.300 milions d'habitants, en tindrà llavors 4.280 milions.

Estarà a punt d'atrapar Àsia, que ara en té 4.600 milions i llavors en tindrà "només" 100 milions més.

5 països africans entre els 10 més poblats

Bona part d'aquest enorme augment de població estarà concentrat en cinc països africans, que llavors estaran en la llista dels 10 més poblats del món, mentre que ara només n'hi ha un d'aquest continent, el setè, i que llavors serà el tercer.

Aquest país és Nigèria, que haurà passat dels 200 milions d'habitants que té ara als 730 milions. També hi haurà la República Democràtica del Congo, amb 362, Etiòpia amb gairebé 300, Tanzània amb 286 i Egipte amb 225.

Pel que fa a Àsia, les projeccions afirmen que el 2027 l'Índia superarà la Xina com a país més poblat del món: tindran llavors uns 1.450 milions cadascun.

Com Europa, la Xina i l'Índia perdran població

A partir del 2030 la Xina començarà a perdre població i arribarà al 2100, amb 1.060 milions, i l'Índia després de pujar fins als 1.650 milions el 2060, el 2100 haurà baixat als 1.450.

Malgrat tot, aquests dos països continuaran sent els més poblats del món. Nigèria serà el tercer, els Estats Units el quart, amb 434 milions i el Pakistan, amb 400, el cinquè.

Pel que fa a Europa, les projeccions asseguren que dels 740 milions actuals, el 2100 n'haurà perdut més de 100 milions, i en tindrà uns 630.

A Espanya dels gairebé 47 milions actuals, s'haurà passat a 33 milions.

Tendències de la natalitat

Aquestes projeccions estadístiques les fa l'ONU basant-se en les tendències de variació de la natalitat de la població per països, tendències que, evidentment, poden canviar molt d'aquí al 2100.

Entitats com el Pew Research Center de Washington en fan un seguiment constant, i analitzen i tracten les dades per oferir-les de manera digerible i visualment significativa.

Per exemple, en una comparativa dels 10 països més poblats, es veu que el 1950 hi havia 4 països europeus, el 2020 ja només queda Rússia, i el 2100 ja no n'hi haurà cap.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.