Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Una nova onada de calor afecta Europa

Molts llocs d'Europa es preparen per una nova onada de calor que amenaça amb temperatures superiors als 40º C aquesta setmana, aconseguint el seu punt més àlgid el dijous. En llocs com Alemanya i els països del Benelux aquests nivells serien els més alts des que es tenen registres.

ONU, 23 juliol 19

L'Organització Meteorològica Mundial (OMM) ha assenyalat aquest dimarts que les cada vegada més comuns onades de calor són perjudicials i són una mostra de l'avanç del canvi climàtic.

La portaveu a Ginebra de l'OMM va indicar que els serveis meteorològics de França han advertit que la calor agreujarà la sequera.

"No ha plogut en moltes parts de França des que va acabar l'anterior onada de calor a finals de juny i inicis de juliol. Diversos llocs del país han registrat nous rècords de baixa precipitació ", va dir Clara Nullis.

D'altra banda, la nit de dilluns a dimarts es va produir una nova marca en les temperatures mínimes, amb 24'8 C a la ciutat de Bordeus.

Gran part de França, igual que Suïssa, es troba en nivell 3 d'alerta des de fa quatre dies.

Espanya és un altre dels països que patiran calors superiors als 40ªC i els seus serveis de previsió del temps han subratllat un alt risc d'incendis a causa dels vents i les possibles tempestes elèctriques.

A Portugal els incendis continuen propagant-se a un ritme de 2000 hectàrees per dia.

Continent americà

Mentrestant, el cap de setmana al continent americà les altes temperatures van arribar fins a prop dels 38º en diversos llocs dels Estats Units, com va passar a Nova Jersey. L'onada de calor va acabar d'una manera abrupta.

"Ara tenim l'entrada d'un front fred que va posar fi a l'onada de calor a l'est nord-americà. Les tempestes són sovint el que segueix a la calor i el servei meteorològic nacional està alertant de tempestes intenses i inundacions en alguns llocs del país ", va indicar Nullis.
L'OMM va destacar l'augment en la freqüència dels esdeveniments climàtics extrems.

"Les onades de calor són perjudicials i tenen el segell del canvi climàtic. A més, són cada dia més freqüents, com observem al juny", ha apuntat la portaveu.

"No és un problema que es vagi a anar, però esperem que amb les alertes primerenques els plans de contingència en molts llocs del món facin cosa del passat desastres com el vist durant l'onada de calor de 2003 a Europa. Hem après la lliçó i ara prenem mesures a temps", ha puntualitzat.

L'onada de calor de 2003 a Europa va causar la mort d'almenys 30.000 persones, més de 14.000 d'elles a França.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.