Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Càritas compromesa en la lluita contra l'Ebola

Davant la detecció de nous casos, Càritas Congo ha llançat una campanya d'emergència per atendre les víctimes de l'Ebola a la República Democràtica del Congo. Aquesta epidèmia d' Ebola, precisen des de Càritas, és "més mortífera" que la que va assolar a la República Democràtica del Congo el 2013, ja que fins al moment dels 2.522 casos detectats, 1.715 han mort per aquesta malaltia.

AICA, 23 juliol 19

La diòcesi de Butembo-Beni- l'àrea més afectada per l'epidèmia- participa en aquesta lluita a través de Càritas amb assistència social i psicològica i programes de distribució d'aliments.

El bisbe, monsenyor Melquisedec Sikuli Paluki, va fer una crida a la responsabilitat de tota la població i a "despertar" la solidaritat entre les autoritats sanitàries.

"Sobretot evitem el pànic i l'alarmisme exagerats. Respectem les mesures higièniques i de neteja elementals. Limitem els desplaçaments i respectem les recomanacions donades pel Ministeri de Salut per ajudar a contenir la propagació de la malaltia ", va precisar el bisbe de Butembo-Beni.

Per la seva banda les autoritats congoleses, en cooperació amb agències internacionals van iniciar programes de vacunació i assistència per persones infectades.

"Gràcies a una associació amb el Programa Mundial d'Aliments (PMA), estem distribuint aliments a les famílies dels afectats i als pacients ingressats en centres de salut. La distribució d'aliments permet limitar el moviment de persones que busquen aliments, reduint el nombre de persones exposades a la infecció ", va explicar el pare Valerian Katsinge, president de Càritas Butembo-Beni.

Aquesta distribució d'aliments va de la mà amb l'assessorament psicològic per ajudar les persones afectades pel trauma i l'estigma causat per estar infectat amb l'Ebola o per tenir una persona afectada pel virus en la seva família. És una operació porta a porta en tota la regió, per guanyar-se la confiança de la població.

A més de ser epicentre del brot de l'ebola, la zona de Beni des de fa més de 20 anys pateix un conflicte armat que va danyar les infraestructures sanitàries. Per això, el control de l'epidèmia és tremendament complicat.

A més de la del Congo, nombroses Càritas del món van unir els seus esforços per donar resposta a aquesta emergència que travessa la diòcesi de Butembo-Beni, que abasta les províncies de Kivu Nord i Ituri i la diòcesi de Goma.

Segons precisen, aquesta resposta d'emergència inclou el treball amb les comunitats locals perquè apliquin mesures de prevenció relacionades amb higiene, sanejament, tractament de cadàvers i respecte de les quarantenes.

També la difusió dels riscos que comporta l'incompliment d'aquestes mesures, assistència als centres de tractament i provisió de queviures als malalts.

Així com la supervisió de les àrees de salut dels pobles més afectats i de les zones circumdants per a la detecció, porta a porta, de nous casos entre la població ja afectada o entre els viatgers, cosa especialment important per evitar l'expansió geogràfica del virus.

Aquesta és la desena vegada que es produeix un brot d'Ebola a la República Democràtica del Congo, que aquesta vegada també ha afectat Uganda.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.