Dijous, 22 d'Agost de 2019
  • Fundació Pere Tarrés: Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials
  • Els joves de Càritas «fan enrenou»
  • Visites guiades a la catedral de la Seu d’Urgell
  • La Ciutat del Vaticà tindrà un sistema per denunciar abusos sexuals
  • Per primera vegada s'obre al públic la casa natal de Joan Pau I
  • Religiosos Escolapis visiten La Seu d'Urgell
  • L’enriquiment del diàleg interreligiós
  • Migrants: Església xilena demana solucions que involucrin tots els països de la regió
  • QUE TINGUEU UNES BONES VACANCES
  • L'ITF porta a Barcelona la llicenciatura en teologia fonamental

Pau Vidal: "Seguir acompanyant les persones migrants i refugiades, ara des d’aquesta riba del mediterrani”

Després de sis anys de treball amb el Servei Jesuïta als Refugiats a l’Àfrica, a partir del proper mes de setembre el jesuïta Pau Vidal s’incorpora a la Fundació Migra Studium de la Companyia de Jesús a Barcelona per coordinar el projecte CIE i el treball que fan el grup de voluntaris que visiten i acompanyen persones que es troben al Centre d’Internament d’Estrangers de Zona Franca.

Jesuïtes, 22 juliol 19

En Pau ha arribat a Barcelona després d’una intensa etapa als camps de refugiats de Kènia i Sudan del Sud, on ha treballat sobretot en projectes educatius, pastorals i d’acompanyament. “Incorporar-me al projecte CIE vol dir seguir acompanyant les persones que es veuen forçades a deixar les seves cases i terres, ara des d’aquesta riba del mediterrani”, diu en Pau, tot recordant que aquestes persones desplaçades sovint són criminalitzades i privades de llibertat.

Un treball que es projecta també cap a intentar ajudar a la societat occidental hiperconnectada i descorporalitzada a acollir els que no tenen casa, a celebrar la diversitat i generar fraternitat i que, per a en Pau, vol dir recordar la crida que va fer Déu al seu poble: "estimaràs [l'estranger] com a tu mateix, perquè tu també vas ser estranger a Egipte." En Pau prendrà el relleu al programa CIE de la Marga García, que s'incorpora ara a l'equip d'acollida de Migra Studium.

Tercera provació a Mèxic

Pau Vidal ha passat els darrers mesos a Mèxic, on ha completat la darrera etapa de formació com a jesuïta, el què es coneix com a “tercera provació”. Consisteix en sis mesos d’experiència, durant els quals els participants fan els Exercicis Espirituals i viuen un moment de renovació i aprofundiment interior compartit amb altres companys jesuïtes que provenen d’indrets i itineraris diversos.

“Després d’anys de vida molt abocada cap a fora, aquest ha estat per mi un temps privilegiat de recuperar el centre, la profunditat i recosir el cor. També ha estat moment per sentir la confirmació de la vocació a la Companyia com el meu camí cap a Déu”. Així és com defineix l’experiència d’aquests sis mesos a Mèxic, durant els que ha identificat una crida forta “a ser més que a fer”. Una crida que reconeix també en el treball fet a l’Àfrica: “els refugiats amb els que vaig establir amistat certament valoraven les activitats i projectes que portàvem a terme, però finalment, el que més agraïen eren les estones que passavem junts, el temps de qualitat”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 1 D'AGOST

CURS PRÀCTIC D’ICONOGRAFIA BIZANTINAA càrrec de: Neculai Saftiu, mestre iconogràfic. Dies: de l’1 al 6. Lloc: L’Albà (prop de Santes Creus). Més informació: tel. 678 933 391

DISSABTE, 3 D'AGOST

9è FESTIVAL DE MÚSICA DELS PIRINEUS. A càrrec d’: Auditexaudi. Lloc: Seminari, c. del Bisbe Benlloch, 9, La Seu d’Urgell. Hora: 21 h

DILLUNS, 5 D'AGOST

SETMANA DE PREGÀRIA AMB EL LEMA “JESÚS, MESTRE DE PREGÀRIA”. Organitza: Renovació Carismàtica Catòlica en l’Esperit a Catalunya. Dies: del 5 al 9. A càrrec del: P. Josep M. Massana. Lloc: Casal de Pau (a 3Km d’Arbúcies). Més informació: tel. 669 130 010 (Maria Artigas) o 618 293 992 (Ricard Martínez)Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.