Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Pau Vidal: "Seguir acompanyant les persones migrants i refugiades, ara des d’aquesta riba del mediterrani”

Després de sis anys de treball amb el Servei Jesuïta als Refugiats a l’Àfrica, a partir del proper mes de setembre el jesuïta Pau Vidal s’incorpora a la Fundació Migra Studium de la Companyia de Jesús a Barcelona per coordinar el projecte CIE i el treball que fan el grup de voluntaris que visiten i acompanyen persones que es troben al Centre d’Internament d’Estrangers de Zona Franca.

Jesuïtes, 22 juliol 19

En Pau ha arribat a Barcelona després d’una intensa etapa als camps de refugiats de Kènia i Sudan del Sud, on ha treballat sobretot en projectes educatius, pastorals i d’acompanyament. “Incorporar-me al projecte CIE vol dir seguir acompanyant les persones que es veuen forçades a deixar les seves cases i terres, ara des d’aquesta riba del mediterrani”, diu en Pau, tot recordant que aquestes persones desplaçades sovint són criminalitzades i privades de llibertat.

Un treball que es projecta també cap a intentar ajudar a la societat occidental hiperconnectada i descorporalitzada a acollir els que no tenen casa, a celebrar la diversitat i generar fraternitat i que, per a en Pau, vol dir recordar la crida que va fer Déu al seu poble: "estimaràs [l'estranger] com a tu mateix, perquè tu també vas ser estranger a Egipte." En Pau prendrà el relleu al programa CIE de la Marga García, que s'incorpora ara a l'equip d'acollida de Migra Studium.

Tercera provació a Mèxic

Pau Vidal ha passat els darrers mesos a Mèxic, on ha completat la darrera etapa de formació com a jesuïta, el què es coneix com a “tercera provació”. Consisteix en sis mesos d’experiència, durant els quals els participants fan els Exercicis Espirituals i viuen un moment de renovació i aprofundiment interior compartit amb altres companys jesuïtes que provenen d’indrets i itineraris diversos.

“Després d’anys de vida molt abocada cap a fora, aquest ha estat per mi un temps privilegiat de recuperar el centre, la profunditat i recosir el cor. També ha estat moment per sentir la confirmació de la vocació a la Companyia com el meu camí cap a Déu”. Així és com defineix l’experiència d’aquests sis mesos a Mèxic, durant els que ha identificat una crida forta “a ser més que a fer”. Una crida que reconeix també en el treball fet a l’Àfrica: “els refugiats amb els que vaig establir amistat certament valoraven les activitats i projectes que portàvem a terme, però finalment, el que més agraïen eren les estones que passavem junts, el temps de qualitat”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.