• 21 de setembre, Peregrinació Rociera a Montserrat
  • Almacelles recapta 3.900 euros per reparar la teulada de la parròquia
  • Cultura - Redacció, 19 set. 19 Cor Francesc Valls: Missa Benedicta Es Caelorum Regina de Morales
  • Nou Superior de la Província d'Espanya de la Companyia de Maria
  • Talitha Kum: La xarxa de lluita contra el tràfic compleix 10 anys
  • 100 anys de Caravaggio a Montserrat, el llibre que desvetlla tots els detalls de l’obra
  • Itinerari guiat de Catalonia Sacra per conèixer les esglésies de les colònies industrials del Llobregat
  • Noves protestes a Haití a causa de la falta de combustible
  • Europa ha de recordar el seu passat per construir el seu futur
  • El Seminari Major Interdiocesà inicia un nou curs

El sector funerari es transforma: la incineració ja arriba al 43% a Catalunya

El sector funerari està en plena transformació degut a l’augment de les incineracions. Segons dades de l’últim estudi de l’Associació d’Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (ASFUNCAT), es van realitzar més de 25.000 incineracions al 2018. Una xifra que va suposar el 43% del total dels difunts en territori català i que suposa un creixement del 7,9% respecte l’any anterior. ASFUNCAT preveu que 6 de cada 10 difunts siguin incinerats el 2025.

Redacció/Foto: El Món, 19 juliol 19

El sector s’adapta als canvis

Seguint aquesta tendència, des de Coral Memorial s’avancen a la demanda. Especialistes en el disseny, construcció i gestió integral de columbaris patentats internacionalment, l’empresa egarenca és pionera en la instal·lació d’espais memorials en esglésies i espais religiosos a nivell nacional.

Basant-se en la instrucció “Ad resurgendum cum Christo” de la Santa Seu, Coral Memorial recupera la tradició eclesiàstica de situar les restes dels difunts en el marc dels temples religiosos, d’ajudar a mantenir el seu vincle de fe, de facilitar a les famílies un lloc on conservar les cendres dels seus estimats i de conservar el record dels difunts.

A dia d’avui són 8 les esglésies i parròquies a la demarcació de Barcelona que han instal·lat un columbari de Coral Memorial, un projecte que continuarà creixent en els propers anys.

Missa exequial amb urna present a la Catedral del Sant Esperit de Terrassa

En aquest sentit, ja es comencen a celebrar les primeres misses exequials amb urna present. Recentment, una d’elles s’ha celebrat a la Catedral del Sant Esperit de Terrassa en una cerimònia presidida per Mossèn Fidel Catalán, vicari episcopal de la Zona Pastoral del Vallès Occidental. Després de les exèquies, Mossèn Catalán va beneir l’urna amb les cendres del difunt que, posteriorment, es va introduir al columbari instal·lat a l’antiga capella del Sant Crist, dins del mateix temple.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE

CONGRÉS NACIONAL DE MISSIONS, amb motiu del Mes Missioner Extraordinari “Batejats i enviats: l’Església de Crist en missió al món”, convocat pel papa Francesc per a l’octubre de 2019. Dies: del 19 al 22. Lloc: Parròquia de Sant Francesc de Borja, c. Maldonado, 1, Madrid.

DIVENDRES, 20 DE SETEMBRE

ESPECTACLE “MISERICÒRDIA: DE REUS AL CEL”. Aquest espectacle escènic de cant, música, dansa i teatre narra l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora explicant també detalls i trames secundàries, a partir de l’estudi de textos i publicacions. A càrrec de: l’Orfeó Reusenc. Lloc: Prioral de Sant Pere, Reus. Hora: 21.30 h

DIUMENGE, 22 DE SETEMBRE

ORDENACIÓ PRESBITERAL DE MN. JORDI MONDRAGÓN I MN. JAVIER OJEDA, PER LA PREGÀRIA I LA IMPOSICIÓ DE MANS DE MONS. AGUSTÍ CORTÉS, BISBE DE SANT FELIU DE LLOBREGATLloc: Catedral de Sant Llorenç, Sant Feliu de Llobregat. Hora: 18 h

REPRESENTACIÓ DEL MISTERI DE LA SELVA, el drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica. Acte presidit pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.