Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

El sector funerari es transforma: la incineració ja arriba al 43% a Catalunya

El sector funerari està en plena transformació degut a l’augment de les incineracions. Segons dades de l’últim estudi de l’Associació d’Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (ASFUNCAT), es van realitzar més de 25.000 incineracions al 2018. Una xifra que va suposar el 43% del total dels difunts en territori català i que suposa un creixement del 7,9% respecte l’any anterior. ASFUNCAT preveu que 6 de cada 10 difunts siguin incinerats el 2025.

Redacció/Foto: El Món, 19 juliol 19

El sector s’adapta als canvis

Seguint aquesta tendència, des de Coral Memorial s’avancen a la demanda. Especialistes en el disseny, construcció i gestió integral de columbaris patentats internacionalment, l’empresa egarenca és pionera en la instal·lació d’espais memorials en esglésies i espais religiosos a nivell nacional.

Basant-se en la instrucció “Ad resurgendum cum Christo” de la Santa Seu, Coral Memorial recupera la tradició eclesiàstica de situar les restes dels difunts en el marc dels temples religiosos, d’ajudar a mantenir el seu vincle de fe, de facilitar a les famílies un lloc on conservar les cendres dels seus estimats i de conservar el record dels difunts.

A dia d’avui són 8 les esglésies i parròquies a la demarcació de Barcelona que han instal·lat un columbari de Coral Memorial, un projecte que continuarà creixent en els propers anys.

Missa exequial amb urna present a la Catedral del Sant Esperit de Terrassa

En aquest sentit, ja es comencen a celebrar les primeres misses exequials amb urna present. Recentment, una d’elles s’ha celebrat a la Catedral del Sant Esperit de Terrassa en una cerimònia presidida per Mossèn Fidel Catalán, vicari episcopal de la Zona Pastoral del Vallès Occidental. Després de les exèquies, Mossèn Catalán va beneir l’urna amb les cendres del difunt que, posteriorment, es va introduir al columbari instal·lat a l’antiga capella del Sant Crist, dins del mateix temple.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.